blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Evenementen

Africa Fashion Week Barcelona

Geschreven door Maisa

Leg je beste kleren maar vast klaar, want in juli staat de Africa Fashion Week Barcelona weer voor de deur. Africa Fashion Week Barcelona is een show van design en mode uit Afrika en het Afro universumShBarcelona licht alvast een tipje van de sluier op.

Gerelateerd artikel: Chique jurk kopen in Barcelona

Wat is AFWB?

Foto door Mar Mateu

Foto door Mar Mateu

Africa Fashion Week Barcelona vindt in 2018 plaats op 7 en 8 juli en het start om 18.00 uur. Het is beide dagen in El centre Cultural el Borne. Dit is het al weer de zesde editie van Africa Fashion Week Barcelona, die bij uitstek een referentie is voor alle mode-ontwerpers uit Afrika, het Caribisch gebied en Afro-Amerika in Catalonië.

In 2009 werd het concept voor de Internationale Africa Fashion Weeks (in modesteden) opgericht door Adiree. Het doel was om de Afrikaanse mode-industrie in de spotlight te zetten, de internationale economische samenwerking te bevorderen en tegelijkertijd de bekendheid van Afrikaanse merken op grote schaal te bevorderen. Het concept begon met de geboorte van Africa Fashion Week in New York (AFWNY) en nu zijn er inmiddels vele Africa Fashion Week’s over de hele wereld, zoals in Amsterdam, Madrid, Brussels, Nigeria, Los Angeles, London, Parijs, Milaan, Berlijn en  Tokyo.

Africa Fashion Week Barcelona wordt  door de NGO SOS Africa georganiseerd, die naast AFWB en andere evenementen in Spanje verschillende solidariteitsprojecten ontwikkelt in Afrika.

Missie Africa Fashion Week Barcelona

Eén van de missies van AFWB is dus ook het verhogen van het bewustzijn en de Afrikaanse en Afro-wereld cultuur te bevorderen, door het tonen van het werk van zowel bekende als opkomende ontwerpers  en het bevorderen van nieuwe relaties in de sector. Een andere missie is ook om jonge Afro-modellen een unieke kans te geven in de wereld van mode en ontwerp en vooral in de niet zo toegankelijke wereld van de catwalks.

Gerelateerd artikel: Goede kapsalons in Barcelona

Ontwerpers en modehuizen

Foto door Mar Mateu

Foto poster 2016 door Mar Mateu

AFWB opent niet alleen haar deuren voor ontwerpers afkomstig uit de Afro-wereld, maar ook voor ontwerpers die op een bepaalde manier een relatie hebben met de Afro-wereld en ook soms aan degene die simpelweg erg uitblinken in hun werk.

Maar dit is niet alles, ook vindt er op dezelfde plek, El centre cultural Borne, een Africa Fashion Markt plaats, waar je velen goede kwaliteit en creative ontwerpen van kledingstukken tot sieraden zal kunnen kopen. De markt begint al om 11:00 uur en duurt tot 18:00 uur. Daarna starten de modeshows.

Zoek je nog accommodatie in de buurt van de Africa Fashion Week?
Kijk naar de appartementen bij ShBarcelona

*Hoofdfoto door StockSnap via Pixabay

Over de auteur

Maisa

Regisseur van de dans theater groep Beneath the Skin en mede oprichter van Literate Laundrettes. Actrice, dichteres en danser.

Laat een reactie achter