blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Evenementen

Barcelona Bierfestival 2020

glass of beer and yellow violets
Geschreven door Daniella

De volgende editie van het Barcelona Bierfestival staat weer voor de deur! Het evenement vindt namelijk plaats in maart 2020 en wel in La Farga de L’Hospitalet, een hal die ruim en comfortabel genoeg is om alle bezoekers van het festival te verwelkomen.

Ook dit jaar brengt het festival weer wat nieuws. Wil je meer details weten? Blijf dan vooral nog even lezen, want dit artikel van ShBarcelona vertelt je er vandaag meer over.

Gerelateerd artikel: Holi Festival 2020 – een feest van kleuren

Bierfestival in Barcelona

Het Barcelona Beer Festival is een ontmoetingsplaats voor iedereen die van ambachtelijk bier houdt en hierbij kan het zowel om amateurs als professionals gaan. Dit bijzondere gastronomische evenement is de uitgelezen kans om verschillende biertjes te proeven.

man with beer and grey hat

Foto via Pixabay

Het is een van de grootste festivals in Europa, dus er wordt ook dit jaar weer een groot aantal mensen verwacht, net als voorgaande jaren. Weet je niet goed welk bier je wilt gaan proberen?

Vraag het dan aan de Beer Informers (in gele vestjes) die in de hal rondlopen. Zij helpen je graag bij al je lastige bierbeslismomenten, want ze weten alles van de verschillende smaken van de aanwezige bieren, zodat je precies dat biertje zult kiezen dat bij je past.

Maar er is – natuurlijk – niet alleen bier!  Nee, er zijn allerlei culinaire heerlijkheden die prima bij een biertje passen en je buikje lekker zullen vullen. Daarnaast worden er nog muzikale en andere podiumkunsten vertoond en zijn er diverse activiteiten voor wat vermaak.

Gerelateerd artikel: Palo Alto

two hands with beer bottle

Foto via Pixabay

Wil jij ook naar het bierfestival? Houd dan rekening met de volgende aspecten:

  • Je kunt online voor 7 euro een entreekaartje kopen, of je koopt je kaartje bij de festivalkassa en dan kost het 8 euro. Ben je van plan om alle dagen te gaan? Koop dan een 3-daags entreekaartje (voor 10 euro) of ga voor de 3-daagse BBF Experience met een proefglas, kaart van de locatie, T-shirt, tas en 20 consumptiebonnen (voor 50 euro).
  • Neem – als je meerdere dagen van het festival komt genieten – elke dag je glas weer mee dat bij de prijs is inbegrepen.
  • De consumptiebonnen hebben een waarde van 1 euro. Tijdens het festival kan er niet cash betaald worden, enkel met de consumptiemunten. Je kunt ze op diverse plekken kopen en je betaalt er zowel je eten als drinken mee. De meeste consumpties zullen tussen de 2 en 4 euro bedragen. Als je je entreekaartje online koopt, kun je ook direct consumptiebonnen bestellen. Je hoeft hier dus niet mee te wachten tot je op locatie bent.

Het Barcelona Bierfestival duurt 3 dagen en gedurende deze dagen kun je de foodtentjes bezoeken, deelnemen aan 35 activiteiten en genieten van de 110 tappunten in de evenementenhal. In de 8500 m2 grote hal zijn namelijk meer dan 640 verschillende bieren te proeven en er worden ongeveer 35.000 bezoekers per dag verwacht.

BBF (Barcelona Beer Festival) vindt in 2020 plaats op 13, 14 en 15 maart en het evenement duurt van 11 tot 23 uur, behalve op zondag, want dan duurt het van 11 tot 21 uur. BBF Pro zal op vrijdag en zaterdag van 11 tot 19 uur plaatsvinden en op zondag tussen 11 en 15 uur.

De locatie is Centre d’activitats de la Farga de L’Hospitalet de Llobregat, aan de Carrer de Barcelona. Je kunt hier op diverse manieren komen:

  • Ga je met de metro, dan pak je lijn 1 en stap je uit bij halte Rambla Just Oliveres.
  • Met de Ferrocarriles de la Generalidad de Cataluña (FGC) stap je uit bij station Sant Josep of station L’Hospitalet Avinguda Carrilet.

Hou jij van bier? En ga je in 2020 naar het Bierfestival in Barcelona?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter