blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Evenementen

Automobile Barcelona 2023

Weg naar berursgebouw automobile barcelona 2023
Geschreven door Daniella

De Salón del Automóvil de Barcelona is een van de meest populaire evenementen voor autoliefhebbers in Europa. Tijdens dit tweejaarlijkse evenement worden de belangrijkste spelers in de autoindustrie op een plek met elkaar verenigd om hun nieuwste modellen te showen, technologische innovaties te laten zien en toekomstige prototypes tentoon te stellen.

De nieuwste editie zal plaatsvinden van 13 tot en met 21 mei 2023 en professionals en de pers krijgen al twee dagen eerder toegang tot de locatie. ShBarcelona vertelt je vandaag iets meer over deze autobeurs en -show en hoe je ook van de stad kunt genieten gedurende de periode dat de beurs in de stad is.

42e editie van de autoshow Automobile Barcelona

Zoals we hiervoor al kort aanstipten, geven we je hieronder de meest relevante informatie over de 42e editie van de autoshow  en -beurs die Salón del Automóvil de Barcelona heet:

• Dagen (voor pers en professionals): 11 en 12 mei 2023
• Dagen (voor bezoekers): van 13 tot en met 21 mei 2023
• Openingstijden: van 10:00 tot 20:00 uur
• Locatie: Fira Barcelona – Recinto Montjuïc
• Prijs: €7,- (op doordeweekse dagen) en €8,- (in het weekend)
• Meer dan 25 deelnemende merken

ShBarcelona – betrouwbare partner voor elk type accommodatie

Autoshow met de beste merken

Enkele van de belangrijkste automerken van dit moment laten hun nieuwtjes zijn tijdens de autoshow. Er zitten interessante modellen bij die ergens in de komende maanden in de verkoop zullen gaan. Het gaat echter niet alleen om nieuwe auto’s, want er zijn ook autoconcepten die we al kennen of opties die het restylen van auto’s mogelijk maken.

De merken die hun aanwezigheid al bevestigd hebben en die je op de beurs tegen zult komen, zijn: BMW, Cupra, Dacia, DFSK, DR, Evo, Ford, Hispano Suiza, Honda, Hyundai, KN, Lexus, Lotus, Mercedes, Mini, Nissan, Renault, SEAT, Smart, Suzuki en Volvo.

Een ander en lang verwacht moment van deze autoshow is het moment waarop meer futuristische prototypes onthuld zullen worden. Het hoeft dan niet per definitie om modellen te gaan die ook in productie zullen worden genomen, maar het geeft wel aan welke trends we de komende jaren in de autoindustrie mogen verwachten.

modern autodesign tijdens Automobile Barcelona 2023

Foto via Unsplash

Connected Street

De hal waar de technologische snufjes tijdens de Salón del Automóvil de Barcelona gepresenteerd zullen worden, heet Connected Street. Je vindt hier de belangrijkste innovaties binnen de autobranche. Er worden veel nieuwigheden getoond, zoals innovaties op het gebied van veiligheid, nieuwe motoren (en de evolutie ervan) en de prestaties van voertuigen.

Als er iets is wat je interesse zal wekken, dan zijn het wel de mogelijke oplossingen voor duurzaam rijden en zelfsturende voertuigen.

Testvoertuigen en verkoop

Zoals altijd het geval is bij dit soort beurzen en evenementen, zijn er merken die de bezoekers laten testrijden in hun auto’s. Ook is het mogelijk een auto tijdens de beursdagen te kopen. Daarom heben enkele merken speciaal voor dit evenement beursaanbiedingen samengesteld waar je gebruik van kunt maken. Doe er je voordeel mee. Het automerk sluit graag de deal voordat je de beurslocatie weer verlaat.

  • appartementen in Barcelona

 

Hoe ga je naar de Salón del Automóvil de Barcelona?

De Salón del Automóvil de Barcelona wordt gehouden in de Fira de Barcelona, het beursgebouw van Barcelona (locatie Montjuïc. Let op, want er zijn meerdere locaties). Je kunt er gemakkelijk met het openbaar vervoer komen. Je kunt ook je eigen auto nemen of met een taxi gaan, maar dit zijn volgens ons de handigste manieren van reizen met het OV:

Met de metro: L1 (rode lijn) of L3 (Groene lijn)

Met de bus: Lijnen 13, 23, 27, 37, 46, 50, 55, 65, 79, 91, 109, 150, 165, D20, H12, H16 en V7.

Geschiedenis Salón del Automóvil de Barcelona

Om dit artikel af te ronden, willen we nog iets vertellen over de oorsprong van deze beurs. Het is allemaal in 1919 begonnen en het evenement vond om het jaar plaats, waarbij afgewisseld werd tussen de locatie Barcelona en Madrid. (Alleen tussen 1935 en 1966 heeft de show niet plaatsgevonden.)

Het evenement werd zo belangrijk gevonden, dat het in 2009 door het Spaanse Congres van Afgevaardigden uitgeroepen werd als ‘Evenement met Bijzonder Publiek Belang‘. Het is ook het enige Spaanse evenement dat door de OICA (de Organización Internacional de Constructores de Automóviles, oftewel de Internationale Autoconstructiebranche) erkend wordt. 

Gerelateerd artikel: Barcelona in 2 Dagen: Wat doen en zien?

Samenvattend is de Salón del Automóvil de Barcelona een indrukwekkende autobeurs voor iedereen die van auto’s houdt. Als je op de hoogte wilt zijn van de nieuwste snufjes en allernieuwste trends in de autoindustrie, dan kom je hiernaartoe. Met de volgende editie in het vooruitzicht, mag je het niet missen om deze autobeurs en -show – vol emotie en innovatie – te missen. Je moet er zelf gewoon bij zijn geweest.

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter