blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Traditionele festivals

Driekoningen optocht 2020 in Barcelona

Los reyes magos
Geschreven door Daan

De optocht van de Driekoningen is voor zowel kinderen als volwassenen een lang verwacht moment. Barcelona is een van de steden die het op grootste wijze viert.

Dit blog artikel van ShBarcelona brengt je graag op de hoogte van alle ins en outs van wat er op 5 januari 2020 zal gebeuren.

Op deze manier weet je alle details van deze speciale gebeurtenis. Kom jij ook naar de optocht van de Drie Wijzen uit het Oosten?

Gerelateerd artikel: Driekoningen in Barcelona; weer feest

Ontdek alle informatie over de optocht van Driekoningen in Barcelona

De Drie Wijzen Caspar, Melchior en Balthasar zullen als echte koningen met de boot (genaamd Santa Eulàlia) aankomen. Het precieze moment is moeilijk te zeggen, maar we verwachten ze op zondag 5 januari rond een uur of vier ’s middags in de haven van Barcelona.

drie wijzen op kamelen

Imagen de Angeles Balaguer en Pixabay

Natuurlijk komen ze niet alleen, maar nemen ze – tot grote vreugde van de allerkleinste kinderen – hun hele entourage mee. Deze entourage zal ervoor zorgen dat de verlanglijstjes van de kinderen tijdens de optocht verzameld worden. Zelfs als je geen kinderen hebt, is dit een bijzondere optocht om mee te maken…

Barcelona verwelkomt de Drie Wijzen door ze de sleutels van de stad te overhandigen. Zo kunnen ze zonder problemen alle huizen binnen voor cadeaus.

De optocht gaat langs de meest karakteristieke straten van Barcelona en zal eindigen bij de Magische Fontein van Montjuïc in de wijk Poble Sec. Het einde van de optocht wordt geschat op 21.00 uur ‘s avonds.

Deze optocht duurt ongeveer drie uur en start dan ook om 18:00 uur, in het Parc de la Ciutadella in het district Ciutat Vella. De optocht gaat over de volgende straten: Vía Laietana, Passeig d’Isabel II, Fontanella, Plaça Urquinaona, Pelai, Plaça Catalunya, Sepúlveda, Plaça Universitat, Avinguda Rius i Taulet en Plaça Espanya.

De optocht wordt dus nog leuker door de entourage van de Drie Wijzen, die bestaat uit postkoetsen en praalwagens met daaromheen dansers en allerlei vrolijke figuren. Niet alleen kinderen zijn deze avond ontzettend gespannen, want ook ouders hopen dat hun kroost na afloop blij zal zijn met wat ze thuis krijgen.

Een bijzonder feitje is dat er tijdens deze optocht met Driekoningen ongeveer 7 ton snoep uitgedeeld wordt!

Gerelateerd artikel: Originele cadeaus voor Driekoningen 2019

De optocht van Driekoningen is al sinds 1942 traditie in Barcelona. Je hebt hier dan ook wel meteen de belangrijkste optocht te pakken, hoewel er natuurlijk veel meer optochten in de stad zijn.

Dat is ook precies waarom Barcelona als een kleurrijke, creatieve en stralende stad ervaren wordt.

drie wijzen

Imagen de Josep Monter Martinez en Pixabay

Iedereen kan van de optocht komen genieten, hoewel het wel handig is als volwassenen rekening houden met enkele belangrijke veiligheidsaspecten. Zo kunnen er geen ongelukken gebeuren met de praalwagens die voorbij komen.

  • Ouders mogen hun kinderen niet op hoge elementen (zoals verkeersborden of containers) zetten. Gebruik te allen tijde je gezond verstand en stel je kind niet bloot aan het gevaar te kunnen vallen of uitglijden.
  • Blijf altijd achter de geplaatste hekken, want ze zijn er niet voor niets. Leid medewerkers en begeleiders van de optocht of deelnemers die in de optocht meelopen en meerijden niet af, tenzij er sprake is van een noodgeval.
  • Snoepjes die tussen de voertuigen vallen, moeten worden weggegooid. Ga nooit de weg op om ze op te rapen, want er kan nog een voertuig tijdens de optocht passeren.
  • Het spreekt natuurlijk voor zich dat het verboden is om op de koetsen en dergelijke te klimmen. En zodra de optocht afgelopen is, verlaat je je plek weer rustig.

Na alle voorzorgsmaatregelen die getroffen zijn, moet het gegarandeerd een fantastische optocht worden. Kom op tijd en volg de bewegwijzering. We hopen dat je vanaf jouw plek langs de optocht goed zicht hebt op de Driekoningen en dat je kind zijn of haar verlanglijstje kan overhandigen!

Wat is er nog meer van belang tijdens de optocht van Driekoningen in Barcelona?

Over de auteur

Daan

Daan schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter