blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Traditionele festivals

Oudejaarsavond in Barcelona

fles champagne met glazen
Geschreven door Daniella

Oudejaarsavond is een van de leukste en meest opwindende feestdagen van het jaar. Iedereen, jong en oud, is in een feeststemming om te vieren dat het ene jaar eindigt en het andere begint.

We denken weer na over onze goede voornemens voor het nieuwe jaar en we heffen het glas op een voorspoedig nieuw jaar met veel geluk.

Spanje heeft zo zijn eigen manieren om het nieuwe jaar te vieren en in Barcelona is dat niet anders. Daarom vertelt ShBarcelona je vandaag over hoe en waar de laatste avond van het jaar gevierd kan worden.

Gerelateerd artikel: Uitjes vanuit Barcelona in de decembermaand

Barcelona eet druiven

oud klokje met romeinse cijfers

Foto via Pixabay

In Spanje is er een diepgewortelde traditie als het gaat om het vieren van Oudejaarsavond. Over het algemeen ontmoeten families en vrienden elkaar voor het diner.

Soms is dat diner thuis. Het is vaak een iets verfijnder diner dan normaal, met zeevruchten en andere speciale ingrediënten en gerechten.

Na het chique diner speelt de televisie de rest van de avond de hoofdrol. Vol verwachting wacht iedereen op de laatste minuten voor twaalven, totdat de klok op televisie in de allerlaatste minuut twaalf klokslagen uitzendt.

Met een glas cava in de hand wordt – zoals het lied van Mecano zegt – op elke klokslag een druif gegeten.

Rond dit jaarlijkse ritueel speelt bijgeloof een grote rol: als je je verslikt bij het eten van een van de druiven, zal het komende jaar niet zo voorspoedig zijn als je wenst. Om het nieuwe jaar wel goed te starten, is het dus belangrijk om die druiven tijdig weg te slikken.

Daarnaast is een gouden sieraad in je champagneglas ook een manier om geluk in het nieuwe jaar af te dwingen. Let wel op dat je het sieraad niet per ongeluk inslikt! Lukt het met de druiven en het goud? Dan ben je verzekerd van een prachtig nieuw jaar.

Gerelateerd artikel: Feestdagen in Barcelona

vuurwerk in roze en geel

Foto via Pixabay

Wie niet thuis het diner voor een grote groep vrienden wil verzorgen, zoekt een chique restaurant met een heerlijk feestmenu. Barcelona heeft volop restaurants met onweerstaanbare aanbiedingen voor die ene onvergetelijke avond.

Kijk eens bij Dos Torres, een elegant restaurant in Sarrià met een tuin die ideaal is op de meest glamoureuze manier het einde van het jaar te vieren.

Of bekijk het menu bij CDLC in Barceloneta. Het is ​​een fusion restaurant met een groot terras en een lounge ruimte, ideaal voor een feestelijke oudejaarsavond.

Je vermaakt je ook prima bij Mamarosa Beach, naast het strand van Barceloneta. Het is een restaurant met mediterrane keuken, op twee stappen vanaf het zandstrand.

Als je zin hebt in een spectaculair feest, kun je Oud en Nieuw altijd vieren met het evenement dat speciaal voor deze gelegenheid georganiseerd wordt door de gemeente Barcelona. Dit jaar wordt het gehouden op de Avinguda María Cristina in Poble Sec, aan de voet van de Magische Fontein van Montjuïc.

Het Franse bedrijf Groupe F is verantwoordelijk voor het versieren van de hemel van Barcelona. Met een extravagante vuurwerkshow sluit je het oude jaar op een bijzondere plek af met heel veel anderen om je heen.

Wil je vanuit je vanuit je appartement genieten van het vuurwerk? Check dan of er een penthouse beschikbaar is met de ramen of het dakterras de juiste richting op!

Wat ga jij Oudejaarsdag doen? Heb je nog tips?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter