blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Bezienswaardigheden

De magische fontein van Montjuïc

magische fontein van montjuic
Geschreven door Daniella

Als je met je kinderen of wederhelft een bezoek gaat brengen aan Barcelona, vergeet dan ook niet naar de Magische Fontein van Montjuïc te gaan.

  • toeristische appartementen in barcelona

 

De Font Màgica was een onderdeel van de Internationale Tentoonstelling in 1929 en is nog steeds een attractie die vele bezoekers plezier brengt.

Volgens ShBarcelona is de magische fontein van Montjuïc een van de mooiste locaties in Barcelona.

Alles wat je moet weten over de magische fontein van Montjuïc

Openingstijden Font Magica Barcelona

De Magische Fontein werkt normaal het hele jaar door. Het is maar één keer per jaar voor onderhoud gesloten.

montjuic fontein in barcelona

Foto via Pixabay

De tijden dat de fontein in Barcelona zijn kunsten vertoont zijn:

  • Van 1 april tot en met 31 mei – op donderdag, vrijdag en zaterdag. De lichten van de fontein gaan dan aan tussen 21.00 en 22.00 uur. En er zijn shows met muziek en kleuren om 21.00 uur en 21.30 uur.
  • Van 1 juni tot en met 30 augustus – van woensdag tot en met zondag. De lichten van de fontein zijn dan aan tussen 21.30 en 22.30 uur. En de muziek- en lichtshow start dan om 21.30 en 22.00 uur.
  • Van 1 september tot en met 31 oktober – op donderdag, vrijdag en zaterdag. De lichten van de fontein gaan aan tussen 21 en 22 uur. En de licht- en muziekshow speelt dan om 21.00 en 21.30 uur.
  • Van 1 november tot en met 31 maart – op donderdag, vrijdag en zaterdag. De fontein is verlicht tussen 20.00 en 21.00 uur. En de muziek- en lichtshow speelt om 20.00 en 20.30 uur.

Het jaarlijks onderhoud vindt plaats van 11 januari tot en met 28 februari.

Meer dan 4 weken naar Barcelona?

Bereikbaarheid fontein 

Als je niet met de auto naar de Magische Fontein kunt komen, dan is het goed te weten dat het ook prima met het openbaar vervoer te bereiken is. 

Je pakt de rode metrolijn (L1) of de groene metrolijn (L3) en stapt uit bij halte Plaça Espanya. Daar vandaan is het een paar minuten lopen naar de Magische Fontein. Je kunt ook bus 55 pakken of de toeristische bus.

Locatie: Plaça Carles Buïgas 1

Gerelateerd artikel: Piscina Municipal de Montjuïc – het gemeentelijk zwembad

Geschiedenis van deze fontein in Barcelona

De constructie voor de Universele Tentoonstelling was al in een vergevorderd stadium toen de organisatoren van het evenement het gevoel hadden dat een speciaal bouwwerk iets toe zou voegen in vergelijking met andere tentoonstellingen.

montjuic fontein barcelona

Foto via Visualhunt

Op dat moment werd Carles Buïgas erbij geroepen om zijn grote, gewaagde en kostbare ontwerp toe te lichten. Het zou niet alleen een fontein worden.

Het zou een combinatie van water, muziek en belichting worden. Het resultaat mocht en mag er nog steeds zijn. Het is een spectaculair schouwspel en het werd het meest succesvolle onderdeel van de Internationale Tentoonstelling.

Tijdelijke woonruimte via ShBarcelona vinden

Montjuic fontein – nu

De Font Màgica is een van de meest populaire attracties van de stad geworden. En elk jaar trekken duizenden mensen richting de fontein om ’s avonds het water te zien dansen.

Je zou in feite kunnen zeggen dat de Magische Fontein haar naam werkelijk waar heeft gemaakt. Het water dat spuit wordt verlicht door verschillende kleuren en het beweegt mee op muziek.

fontein in barcelona

Foto via Visualhunt

Het resultaat is een magische show die bij toeschouwers voor veel plezier zorgt. Vergeet tijdens je bezoek aan Barcelona dus niet de fontein.

Het ligt vlak bij Palau Nacional aan het einde van de Avinguda Reina Maria Cristina. Het voegt een stukje magie toe aan je beeld van de stad.

Heb jij deze fontein in Barcelona al in het donker bewonderd?
Laat jouw mening over de watershow achter!

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter