blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Wijken van Barcelona

Geniet van een verlaten Barcelona in de zomer

Geschreven door Daniella

Hoewel er in dit opzicht meer en meer verandert, zijn de vakanties van de Spanjaarden traditioneel nog steeds in augustus. Hierdoor lijkt Barcelona in deze zomermaand aardig verlaten. En hoewel het waar is, dat er niet alleen inwoners de stad verlaten, maar ook toeristen de stad weer binnenkomen, ​​is er buiten het centrum in deze maand absolute rust. Daarnaast sluiten veel winkels ook hun deuren en profiteren zij van het gebrek aan klanten, om te genieten van een paar dagen – of weken – welverdiende rust. Ook dit draagt ​​bij aan de rust in bepaalde delen van de stad. Vandaag vertelt ShBarcelona je dan ook graag hoe je kunt genieten van een verlaten Barcelona in de zomer.

Gerelateerd artikel: Heb je al plannen voor je zomer in Barcelona?

Het onbekende en rustige Barcelona in de zomer

Foto via Pixabay

Allereerst stellen we een rustig bezoek voor aan de botanische tuinen, tussen planten en bloemen en met uitzicht op Barcelona en de zee. Het ligt in Montjuïc, tegenover de haven van Barcelona en de Ronda Litoral. Wandel hier door een prachtige omgeving met een diversiteit aan bomen, struiken en bloemen. Het is een heel mooie plek, die maar weinig bezocht wordt door toeristen die naar de stad komen. Zij geven er de voorkeur aan, om de meer centrale wijken of monumenten te bezoeken. Hoewel het zomerlandschap dor is vanwege de zomer, is het nog steeds een optie om deze ​​prachtige plek te bezoeken. Het ligt in de buurt van bijzondere plaatsen die te maken hebben met de Olympische Spelen van ’92, zoals het Montjuïc-stadion of het Palau Sant Jordi en het heeft een prachtig uitzicht op de stad en de zee. Een andere rustige en minder bekende optie, is een ander park in een hoog gedeelte van Barcelona. Het Creueta del Coll Park is een begrensd bosgebied, waarin een park is aangelegd met speeltuinen, een bar, sporttoestellen, een picknickplaats en een meer met een spectaculair beeldhouwwerk van Eduardo Chillida, dat als zwembad gebruikt wordt.

Gerelateerd artikel: Landelijk toerisme in Catalonië

Foto via Pixabay

Het is een zeer rustig park, dat in de zomer meestal wat drukker is door de aantrekkingskracht van het zwembad. Het is ideaal voor kinderen, omdat het meer erg ondiep is. Inwoners van de stad die in de buurten rondom het park wonen, zoals in de wijken El Coll, Vallcarca en La Taxonera, wandelen met regelmaat door deze oase van rust of nemen tapas in de bar onder de pergola, die in het voorjaar bloeit. Blijkbaar staat bar La Tapeta del Coll bekend om hun zelfgemaakte Spaanse kroketjes… of dit klopt? Het is een kwestie van uitproberen. De laatste optie die we voorstellen, is de Torre de Collserola te bezoeken. Deze constructie, gebouwd door de veelgeprezen architect Norman Foster en waarvan de bouw in 1992 werd voltooid, was ontworpen als telecommunicatiehoofdkwartier van de stad Barcelona. Het lag ​​voorheen verspreid over verschillende delen van de stad. De Collserola-toren is ongetwijfeld een representatief element van de skyline van de stad geworden. Deze constructie bevindt zich op de Tibidabo-berg en biedt je een ongehinderd uitzicht op de hele stad Barcelona en haar omliggende steden. Het wordt meestal niet eens bezocht en in augustus nog veel minder. Dichtbij de toren ligt het Tibidabo Amusement Park, dat je bezoek compleet kan maken als je kinderen hebt, maar daar is het meestal wel drukker.

*Hoofdfoto door Escaparrac via Visualhunt

Heb je een van deze plaatsen al bezocht? Wat vond je er toen van?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter