blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Ontdekken

Ontdek de Vall d’Aran

Geschreven door Daniella

De Vall d’Aran biedt honderden mogelijkheden, zowel in de winter als in de zomer. In deze uithoek van de Pyreneeën kun je de meest extreme sporten beoefenen of juist rustige wandelingen maken midden in de natuur. Bovendien bewaart het – voor liefhebbers van cultureel toerisme – een belangrijk romaans en gotisch erfgoed, dat de moeite waard is om te bezoeken. Er zijn ook goede locaties voor ontspanning en rust. En natuurlijk vind je er het beroemde en drukke skigebied: Baqueira Beret. Het is ook ideaal voor een romantisch uitje en om te relaxen, want de ongelooflijke landschappen zullen je alles doen vergeten. Het team van ShBarcelona stelt daarom dan ook het volgende voor: ontdek de Vall d’Aran.

Gerelateerd artikel: Landelijk toerisme in Catalonië

De ziel van de Catalaanse Pyreneeën

Foto via Pixabay

Als je van sneeuwsport houdt, mag je het skigebied van Baqueira Beret niet missen. Met zijn toppen van meer dan 2000 meter hoog en zijn ongelooflijke faciliteiten, is het een van de beste skigebieden in Spanje. Er zijn veel beroemdheden die ervoor kiezen om hun favoriete sport hier te beoefenen, je kunt zelfs een lid van de koninklijke familie tegenkomen. Als je van watersport houdt, heeft de Vall d’Aran ongelooflijke meren, stroomversnellingen en watervallen. De rivier de Garona vormt tijdens de dooi het perfecte decor voor wildwatersporten. Als je van de natuur wilt genieten, maar dan liever op een rustigere manier, kun je ervoor kiezen om te wandelen of fietsen door een van de honderden perfect gemarkeerde paden en met opties voor alle niveaus. In het avonturenpark NaturAran vind je een klimmuur en een Tibetaanse brug, je kunt er ziplijnen en naar de top van een boom klimmen. En in het dierenpark Aran Park kun je wandelen tussen beren, herten, wolven en andere inheemse dieren. Als je vanaf 3000 meter hoogte van het uitzicht wilt genieten, kun je de route naar Besiberri Nord maken, een van de drieduizend routes die er in de omgeving zijn. Wanneer je de top hebt bereikt, wordt je overvallen door een gevoel van groot geluk. Dus ga naar de top en voel letterlijk dit hoogtepunt.

Gerelateerd artikel: Een trip naar La Cerdenya

Foto via Pixabay

De Vall d’Aran heeft een zeer belangrijk historisch en cultureel erfgoed, evenals magische tradities en legendes. Je  geniet er van een historische rijkdom aan Romaanse kerken. De kerken van Santa Eulària d’Unha, Santa Maria d’Arties en Sant Andreu de Salardú, hebben uitzonderlijke schilderijen en houtsnijwerk. Neem de auto en verdwaal op een prettige manier, terwijl je ontdekt dat je bij elk van de kleine steden kunt genieten van de grote rijkdom en verscheidenheid aan landschappen. Als je jezelf wat ontspanning en wellness gunt, kun je een bezoek brengen aan een van de thermale baden. De zwavelhoudende wateren werden al door de Romeinen gebruikt om voor hun gezondheid te zorgen en te ontspannen. Een must-see is ook Vielha. In de hoofdstad van de Vall d’Aran kun je een wandeling maken door de straten, die langs de rivier lopen en er de kerk van Sant Miquel uit de twaalfde eeuw bezoeken. Als je na een lange dag sporten of een rustige dag wilt genieten van een goed diner, vind je altijd een geschikte locatie in het gevarieerde gastronomische aanbod van het gebied. Je vindt er traditionele restaurants en meer moderne opties. We kunnen je alle redenen wel uitleggen waarom het de moeite waard is om de Vall d’Aran te bezoeken, maar het beste kun je dit zelf gaan voelen en ervaren. We kunnen je verzekeren dat je er geen spijt van zult krijgen.

Word jij ook zo blij van deze bestemming? 

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter