blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Laatste trends

De sleutel tot een modern interieur

Geschreven door Daniella

De inrichting van je huis is een weerspiegeling van je persoonlijkheid, je smaak en soms zelfs je financiële status.

Wie zijn of haar huis – de plek waar je een groot deel van je leven zult doorbrengen – die speciale touch wil geven, ontdekt graag de sleutels tot het succes van een goede inrichting.

  • appartementen in Barcelona

 

Vandaag richt ShBarcelona zich met dit artikel op het moderne interieur, waarbij interieurelementen gebaseerd zijn op pure lijnen, elegantie en eenvoud.

Als je meer wilt weten over hoe je een moderne uitstraling aan je huis geeft, lees dan vooral verder op dit blog!

Het moderne interieur en haar stijlelementen

Als er één interieurstijl is die doorgedrongen is tot ontwerpers van interieur en design, dan is het wel de moderne stijl. Dit type inrichting is ideaal voor praktische, stijlvolle en moderne mensen, die op zoek zijn naar veelzijdig meubilair.

sfeervolle verlichting

Foto via Pixabay

De moderne stijl van inrichten vereist weinig, maar wel goed gekozen elementen, kwaliteit en vooral eenvoudige ontwerpen, in neutrale kleuren en met zuivere lijnen. Overdaad wordt vermeden zonder aan stijl in te boeten.

De kleuren die het meest toegepast worden, zijn grijs, beige, bruintinten, wit en zwart. Modern interieurdesign schept orde en toont minimalisme en eenvoud. ‘Minder is meer’ geldt zeker voor dit interieur.

Tijdelijke woonruimte in Barcelona?

Wie terug wil gaan naar waar de moderne interieurstijl ooit begon, begint bij de Duitse kunstenaarsschool Bauhaus, die aan de wieg van eenvoud en functionaliteit heeft gestaan. Een modern interieurontwerp leent zich goed om met andere interieurstijlen te mixen.

Daarom zie je ook regelmatig moderne interieurs in combinatie met klassieke, vintage of zelfs rustieke inrichtingselementen.

Het belangrijkste om in het achterhoofd te houden bij het creëren van een stijlvol interieur dat representatief is voor jou, is het bewaken van een goede mix.

Gerelateerd artikel: Typisch Catalaanse decoraties en ontwerpen

De sleutels tot een modern interieur zijn de volgende:

1 Minimalistisch

De moderne stijl hangt nauw samen met het minimalisme, met strakke ruimtes waarbij het meubilair essentieel is. De lijnen zijn zuiver en eenvoudig.

witte leren banken tegen bakstenen muur

Foto via Pixabay

2 Weinig decoraties

Er wordt weinig of helemaal geen gebruik gemaakt van decoratieve elementen. Strakke lijnen en functionele en veelzijdige meubels voeren de boventoon.

3 Veel licht

Licht speelt een belangrijke rol in het moderne interieur, aangezien het een eenvoudigere stijl is zonder poespas. Goede verlichting zorgt ervoor dat het meubilair dat aanwezig is in de ruimte de hoofdrol kan spelen.

raam met veel licht

Foto via Pixabay

Natuurlijk licht dat de kamers in schijnt, maakt een ruimte ook behaaglijk. Het zorgt voor warmte en je krijgt een pure uitstraling. Als natuurlijk daglicht schaars is, pas je technieken toe die de lichtopbrengst in huis verbeteren.

4 Tweekleurig

Wit, zwart, bruin- en grijstinten zijn kleuren die vaak toegepast worden in de moderne stijl interieur. Als je veel neutrale kleuren gebruikt, kun je variatie aanbrengen door textiel met kleur te introduceren, zoals gordijnen, vloerkleden of kussens.

blauw als kleur in huis

Foto via Pixabay

Kleur in huis brengen kan ook door middel van schilderijen of foto’s.

5 Eenvoudige, maar hoogwaardige materialen

Aangezien deze stijl streeft naar eenvoud, ga je op zoek naar materialen die weinig details hebben, maar vooral functioneel zijn. Glazen voorwerpen, meubels of banken met een metalen onderstel en stoelen of tapijten van leer, vormen de basis van deze inrichtingsstijl.

Permanente woonruimte kopen in Barcelona

Wat vind jij van een moderne inrichting?
Heb jij je interieur modern of toch anders?

Generic

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter