blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Laatste trends

Serie vrouwenfilms in 2019

Geschreven door Daniella

Historisch gezien werden vrouwelijke talenten wel eens vergeten, ondanks hun prestaties en bijdragen aan de samenleving. Maar in dit nieuwe tijdperk waarin vrouwelijk talent niet meer genegeerd wordt, stelt de Gemeente Barcelona een aantal films over vrouwen voor, om aan de feministische beweging die van blijvende aard is, ruimte te geven. Vandaag praat ShBarcelona je bij over de ‘Ciclo de Cine de Mujeres‘. Je bent nog net op tijd om de laatste drie films te zien.

Gerelateerd artikel: De theaters aan de Avinguda del Paral·lel

Films over vrouwen waar je niet omheen kunt

Foto via Pixabay

In 2018 besloot de Gemeente Barcelona iets nieuws te doen en om een ​​filmserie te starten, waarin vrouwen de hoofdrolspelers zijn. Het initiatief komt in een tijd van feministische rechtvaardiging en activiteiten, waarin vrouwen hun stem laten horen in bijna alle delen van de samenleving, maar vooral in die landen waar hun deelname en inbreng tot dan toe zeer beperkt was. In 2018 kon je bijvoorbeeld de volgende films zien: Figuras Ocultas (Verborgen figuren), Bar Bahar; entre dos mundos (Bar Bahar; tussen twee werelden), La Bicicleta Verde (De groene fiets), Maudie, el color de la vida (Maudie, de kleur van het leven) en Rara (Geheimzinnig). Voor 2019 is er weer een nieuwe serie gestart. Elke film begint om 22 uur, ze worden afgespeeld op diverse plaatsen in verschillende wijken in de stad en de toegang is – waar we als Nederlanders toch nog altijd dol op zijn – geheel gratis. Mis deze bijzondere uitjes dan ook niet!

Gerelateerd artikel: Filmhuizen in Barcelona

Foto via Pixabay

Van de editie van 2019 zijn er helaas wel al twee films in juni en juli gedraaid. Maar niet getreurd, voor na de zomer (september) staan er nog drie speciale films op het programma van ‘Ciclo de Cine de Mujeres‘. Op zondag 8 september kun je naar La Batalla de los Sexos (De strijd der geslachten), een komische film met een portie drama, gebaseerd op een legendarische tenniswedstrijd om het sterke geslacht te bepalen, waarin allerlei stereotypen aangekaart worden, vooral op sportief vlak. Op donderdag 12 september kun je naar Les Invisibles (De onzichtbaren), een film met Britse humor, waarbij een groep kwetsbare vrouwen voor zichzelf op moet komen, nadat hun opvanghuis wegens bezuinigingen gesloten gaat worden. Als laatste kun je op zondag 22 september naar Grandma (Grootmoeder), waar je getuige bent van een bijzondere reis van een lesbische en feministische grootmoeder en haar kleindochter, die geld inzamelt voor de abortus die ze nodig heeft.

Ga je naar een ​​van de laatste drie films?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter