blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Leven in Barcelona

De 6 meest originele ideeën voor kinderkamers

origenele ideeën kinderkamer
Geschreven door Daniella

Elk lid van het gezin zou zijn eigen kamer in huis moeten hebben en zich daar lekker moeten kunnen voelen. Dit geldt natuurlijk voor volwassenen, maar zeker ook voor kinderen. Het is goed om je kind te betrekken bij het inrichten van een kinderkamer en hen mee te laten denken over wat voor decoraties ze willen.

Heb je behoefte aan inspiratie? Hieronder zie je zes ideeën als voorbeeld die je kunt overwegen in je nieuwe plannen voor de kinderkamer.

Originele ideeën voor kinderkamers

Of je nu net woonruimte hebt gekocht, verhuisd bent of een huurappartement moet inrichten, het aankleden van moderne tienerkamers kan wat tijd en moeite kosten, zeker als het ook nog in de smaak moet vallen. Het belangrijkste element om over na te denken is het thema van de kamer. Vanuit dat startpunt kun je namelijk de kleuren en de overige decoratieve elementen bepalen. Om inspiratie op te doen, hebben we hieronder 6 originele ideeën verzameld die je kunt gebruiken bij het inrichten van de kinderkamer.

Doe schoolbordverf op de muur

Als kind verfde jij waarschijnlijk ook graag de muren van je kamer en je ouders zetten je hier misschien ook nog toe aan. Iedereen heeft wel eens een muur geverfd en jouw kinderen zouden dan ook geen uitzondering moeten zijn. Het verschil is wel dat er tegenwoordig veel meer verschillende materialen zijn om je muren mee te verven. Zo kun de artistieke talenten van je kind bijvoorbeeld stimuleren door van de muur op de kinderkamer een krijtmuur te maken.

Hiervoor heb je schoolbordverf nodig en met een laag schoolbordverf verandert de muur in één groot tekenparadijs waarop je alles kwijt kunt dat je maar wilt. Wil je iets nieuws tekenen? Dan hoef je het schoolbord alleen maar uit te vegen en je kunt weer van voren af aan beginnen.

Kinderkamer met schoolbordverf op de wand

Haal elementen uit de speeltuin naar binnen

Als jouw kind graag met vriendjes naar de speeltuin gaat, dan is een van de meest originele ideeën om een deel van de speeltoestellen uit de speeltuin naar de kinderkamer te halen. Je kunt bijvoorbeeld een schommel aan het plafond vastmaken. En als er toch genoeg ruimte in de kinderkamer is, waarom dan niet ook nog een kleine glijbaan?

kinderkamer schommel glijbaan

Kinderkamer met schommel en glijbaan

Ontdek vastgoedmogelijkheden (huur & koop) in Barcelona

Multifunctionele stapelbedden

Als je maar één slaapkamer voor de kinderen hebt en ze moeten die samen delen, kun je optimaal gebruik maken van de ruimte door bijvoorbeeld een stapelbed te plaatsen. Kies er echter niet zomaar eentje, maar een stapelbed met meerdere functies. Zo kun je het meeste uit het meubel halen voor je kinderen en de vierkante meters van de ruimte optimaal benutten.

Je hebt oneindig veel modellen en vormen en sommigen hebben zelfs een tafel, een boekenplank of een glijbaan om van het bovenste bed naar beneden te glijden. Het belangrijkste is dat je een bedmeubel voor de slaapkamer uitzoekt dat vooral functioneel is en er daarnaast ook nog leuk uitziet.

Alsof het nog niet gekker kan, zijn er nu ook zwevende stapelbedden (helemaal los van de grond) te krijgen. Deze trend wil je toch niet missen?

multifunctioneel stapelbed

Een multifunctioneel stapelbed delen

Breng de maan en de sterren naar de kamer

Er zijn kinderen die ’s nachts graag naar de maan en sterren kijken en zo hun eigen figuren maken. Als jij zo’n kind hebt, kan het een geweldig idee zijn om het plafond (en eventueel de muur) te verlichten met sterren. Er zijn lampen te krijgen die dit soort projecties op muren als effect hebben en dit zal dan ook zeker het meest bijzondere element van de kinderkamer worden. Het hele gezin zal ’s avonds voor het naar bed gaan even naar de sterren op het plafond komen staren.

Er zijn meerdere mogelijkheden om hetzelfde resultaat te bereiken, maar voor een nog extremer effect kun je de wanden en het plafond nog in een andere kleur verven of een verlaagd plafond maken om nog meer diepte aan de sterren en de maan te geven.

kamer sterren maan plafond

Kinderkamer met maan en sterren op het plafond

Gerelateerd artikel: De sleutel tot een modern interieur

Minimalistische slaapkamer

Wie op zoek is naar een budgetslaapkamer, kan kiezen voor een minimalistische inrichting. Steeds meer jongeren omarmen deze trend waarbij minder meer is en er alleen essentiële items in de kamer staan. Hoewel muren en meubels vooral wit zijn, kun je nog een detail aanbrengen door een bepaalde kleur de hoofdrol te geven of een voorwerp toe te voegen. 

Zoek jij nog een koop- of huurappartement in Barcelona? We hebben in ons portfolio veel woonruimten met meerdere slaapkamers waar je alleen je eigen meubels nog maar hoeft neer te zetten en decoraties hoeft op te hangen.

minimalistische kinderkamer

Minimalistische kinderkamer

Speel met verlichting

Nu er steeds meer tieners gamen en streamen, is LED-verlichting in tienerkamers een heuse hype aan het worden. Je kunt heel makkelijk met licht spelen en de ruimte in een mum van tijd een nieuwe look geven. Je kunt een LED-strip lang het hoofdeinde van het bed bevestigen en in bepaalde strategische hoeken van de kamer gekleurde verlichting hangen. Zeker weten dat je de gaafste game slaapkamer van allemaal hebt!

led verlichting slaapkamer

Slaapkamer met LED verlichting

We hopen dat je geïnspireerd bent geraakt door deze ideeën voor kinderkamers of tienerkamers en dat je ze – samen met je kind – kunt toepassen!

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter