blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Vrije tijd en cultuur

De mooiste plekjes van Catalonië

dorp in catalonie
Geschreven door Emelie

Het Catalaanse streekgebied heeft heel wat geweldige architectuur, natuurwonderen en prachtige plekjes te bieden waar je als toerist van de Catalaanse cultuur en natuur kan genieten. Er zijn te veel mooie plekjes in Catalonië om op te noemen, daarom zal dit artikel van ShBarcelona een paar locaties van elke categorie in het spotlight zetten, deze mag je als toerist zeker niet missen!

Als je op zoek bent naar een plaats om te overnachten in Barcelona, kies dan voor iets centraal gelegen, zodat je alle leuke plekjes goed kan bereiken.

Gerelateerd artikel: Top tien monumenten van Barcelona

Wat je in Catalonië gezien moet hebben

montserrat bergen

Foto door JosepMonter via Pixabay

Klooster van Montserrat

Het belangrijkste gebedsoord van heel Catalonië is zonder twijfel het Montserrat klooster. Het staat niet alleen bekend voor zijn religieuze aanzien bij het Catalaanse volk, maar het is ook een echt eerbetoon aan de kracht van religie door de eeuwen heen.

Zelf voordat de Christenen hun prachtige gebouwen op deze plek optrokken, stonden er namelijk Romeinse tempels ter aanbidding van Venus. De locatie is dan ook perfect voor aanbidding; het klooster ligt op een cruciaal kruispunt tussen de vlakte van Barcelona en Saint Jeroni, het hoogste punt van de Montserrat berg.

Vanop deze bergtop is bijna heel Catalonië zichtbaar en op een zonnige dag kan je zelfs het eiland Mallorca zien. Bezoek het klooster, beklim dan de berg via een prachtig wandelpad en geniet van het mooiste uitzicht over Catalonië.

Antoni Gaudi

In plaats van enkel een snelle glimp van de Sagrada Familia (Gaudi’s bekendste staaltje architectuur) op te vangen, overweeg om al zijn werken eens te bezichtigen. Maak er een hele dag van en bezoek Gaudi’s beroemdste architecturale schatten in en rond Barcelona.

Zo leer je het werk van een van de voornaamste architecten van de hele wereld pas echt te waarderen. Een van de mooiste parken van Barcelona, ontworpen door Gaudi, is park Guell, een parel in open lucht die je helemaal omver kan blazen. Finca Guell, nog een voorbeeld van Gaudi’s geniale gebruik van ongewoon bouwmateriaal, betovert elke bezoeker met zijn smeedijzeren draken.

Gerelateerd artikel: Naar het strand in Barcelona en omgeving

strand barcelona

Foto door tpsdave via Pixabay

De Middellandse Zee

De meeste toeristen vergeten vaak dat Barcelona vlak aan de middellandse zee ligt, een watermassa die getuige is geweest van de geboorte van grote keizerrijken, oorlogen, en massamigratie doorheen onze hele geschiedenis. Neem een dag of twee om minstens één groot publiek strand en twee kleinere, private of afgelegen stranden langs de kust van Catalonië te bezoeken.

Barceloneta Beach in Barcelona is de perfecte plek om je bezoek te beginnen, niet alleen om mensen te kijken, maar ook om lekker te zonnen aan het strand van een van de meest beruchte zeeën uit de geschiedenis van de mensheid. Neem ook zeker een dag om langs de Costa Brava te trekken en kleine dorpjes en afgelegen stranden te bezoeken, zo beleef je zelf hoe de zee het leven van de dorpelingen beïnvloedt.

ShBarcelona is dankzij zijn centrale ligging een goed startpunt om verschillende mooie plekjes in Catalonië te bezichtigen. Geniet van de overweldigende architectuur, de fantastische historische monumenten en gebouwen en van het prachtige natuurlandschap dat Catalonië te bieden heeft.

Wat is jouw favoriete bestemming in Catalonië?
Blijf je aan de kust of ga je ook het binnenland in?

Over de auteur

Emelie

Als student vertalen en gegrepen door het reis virus brengt schrijven voor ShBarcelona het beste van deze twee werelden bij elkaar: taal en avontuur.

Laat een reactie achter