blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Gastronomie

Wijnwinkels in Barcelona – waar wijn kopen?

wijnrek
Geschreven door Daniella

In de afgelopen jaren is de wijncultuur meer en meer toegankelijk geworden voor de “gewone” mens en dus steeds minder voor alleen de wijnexperts. Wijnproeverijen en workshops zijn een groeiende trend.

  • koop appartementen barcelona

 

En dit is niet alleen in Spanje, maar in elke grote wereldstad. En Barcelona gaat geheel mee in deze trend. Of je nu al wijnkenner bent of er graag één wilt worden, in Barcelona kun je met deze interesse prima uit de voeten.

En je hebt hier wat meer Spaanse wijnen om uit te kiezen die je in je eigen land waarschijnlijk niet in het assortiment hebt. Hieronder geeft ShBarcelona je een overzicht van de beste wijnwinkels (of enotecas) in Barcelona.

Waar haal je in Barcelona wijn?

Vila Viniteca

Vila Viniteca bestaat al sinds 1932. Het is een klassieke wijnwinkel waar je het beste van het beste van zowel Spaanse als internationale wijnen zult vinden. Ondanks dat ze al zo lang bestaan bieden ze hedendaagse service, zoals een webwinkel.

Locatie: Carrer dels Agullers 7

glas wijn in tuin

Foto via Pixabay

Celler de Gélida

Celler de Gélida is gespecialiseerd in buitenlandse wijnen en ze hebben regelmatig wijnproeverijen. Ben je op zoek naar Franse, Italiaanse, Argentijnse, Chileense, Duitse, Australische of Portugese wijnen, dan is Celler de Gélida de beste plek om naartoe te gaan.

Natuurlijk heeft deze wijnwinkel – ondanks zijn uitgebreide internationale assortiment – ook een selectie Spaanse wijnen, zoals een paar van de beste wijnen uit de Riojaregio.

Locatie: Carrer del Vallespir 65

Check ShBarcelona’s portfolio voor maandelijks huren

La Carta de Vinos

La Carta de Vinos is een Franse franchiseonderneming en wederom is dit één van de beste wijnwinkels die je in Barcelona zult vinden. Behalve een uitvoerige wijnlijst heeft deze wijnwinkel een groot aanbod accessoires die elke wijnliefhebber wel zou willen bezitten.

Locatie: Carrer La Rambla 91

Gerelateerd artikel: Het chocolademuseum

barcelona wijn

Foto via Pixabay

Waar koop je wijnattributen?

Als je een echte oenophile bent en in Barcelona zoekt naar een locatie waar je kasten voor wijnflessen of accessoires kunt kopen, zoals wijnkoelers, ga dan naar Caveduke.

Ze zijn hier gespecialiseerd in meubels voor wijnflessen en deze winkel heeft alles dat je nodig hebt om goed voor je wijncollectie te zorgen, van een klassieke wijnkast tot een modern wijnrek.

Locatie: C/ Juan Ramón Jiménez, 34 in Mollet del Vallés (provincie Barcelona)

Blijf wat langer in Barcelona

Welke van deze wijnwinkels ga je als eerste bezoeken?
En heb je wel eens een wijnproeverij in Barcelona gedaan?
Laat ons je beste tips weten door ze hieronder te delen!

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter