blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Gastronomie

Wijn kopen in Barcelona

Geschreven door Daniella

In de afgelopen jaren is de wijncultuur meer en meer toegankelijk geworden voor de “gewone” mens en dus steeds minder voor alleen de wijnexperts. Wijnproeverijen en workshops zijn een groeiende trend. En dit is niet alleen in Spanje, maar in elke grote wereldstad. En Barcelona gaat geheel mee in deze trend. Of je nu al wijnkenner bent of er graag één wilt worden, in Barcelona kun je met deze interesse prima uit de voeten. En je hebt hier wat meer Spaanse wijnen om uit te kiezen die je in je eigen land waarschijnlijk niet in het assortiment hebt. Hieronder geeft ShBarcelona je een overzicht van de beste wijnwinkels (of enotecas) in Barcelona.

Gerelateerd artikel: Tweedehands boeken kopen in Barcelona

Wijnwinkels

Foto via Visualhunt

La VinacotecaLa Vinacoteca distribueert niet alleen wijnen, maar vervaardigt ze ook. Ze hebben wel 3.000 verschillende wijnen in hun assortiment en daarom is het een plek om op zoek te gaan naar net die éne speciale wijn die je ergens anders nog niet hebt gevonden. Snuffel rustig rond, kijk in de rekken en in de catalogus en misschien verras je niet alleen vrienden en familie met een juweel van een wijn, maar streelt het ook je eigen tong. En vergeet ook niet te snuffelen in hun selectie whiskeys en cavas (een traditionele Spaanse sprankelende wijn).

Locatie: Carrer de València 595

Vila VinitecaDeze wijnwinkel bestaat al sinds 1932. Het is een klassieke wijnwinkel waar je het beste van het beste van zowel Spaanse als internationale wijnen zult vinden. Ondanks dat ze al zo lang bestaan bieden ze hedendaagse service, zoals een webwinkel.

Locatie: Carrer dels Agullers 7

Foto via Visualhunt

Celler de GélidaDeze wijnwinkel is gespecialiseerd in buitenlandse wijnen en ze hebben regelmatig wijnproeverijen. Ben je op zoek naar Franse, Italiaanse, Argentijnse, Chileense, Duitse, Australische of Portugese wijnen, dan is Celler de Gélida de beste plek om naartoe te gaan. Natuurlijk heeft deze wijnwinkel – ondanks zijn uitgebreide internationale assortiment – ook een selectie Spaanse wijnen, zoals een paar van de beste wijnen uit de Riojaregio.

Locatie: Carrer del Vallespir 65

La Carta de Vinos – La Carta de Vinos is een Franse franchiseonderneming en wederom is dit één van de beste wijnwinkels die je in Barcelona zult vinden. Behalve een uitvoerige wijnlijst heeft deze wijnwinkel een groot aanbod accessoires die elke wijnliefhebber wel zou willen bezitten.

Locatie: Carrer La Rambla 91

Gerelateerd artikel: Het chocolademuseum

Wijnattributen

Foto via Visualhunt

Caveduke Als je een echte oenophile bent en in Barcelona zoekt naar een locatie waar je kasten voor wijnflessen of accessoires kunt kopen, zoals wijnkoelers, ga dan naar Caveduke. Ze zijn hier gespecialiseerd in meubels voor wijnflessen en deze winkel heeft alles dat je nodig hebt om goed voor je wijncollectie te zorgen, van een klassieke wijnkast tot een modern wijnrek.

Locatie: Carrer Sant Valerià 7

*Hoofdfoto via Visualhunt

Welke van deze wijnwinkels ga je als eerste bezoeken? 

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter

5 × 2 =