blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Muziek

Het Jardines de Pedralbes festival in Barcelona

Geschreven door Daniella

Het festival van Pedralbes is een van de belangrijkste muzikale evenementen in Barcelona. Dit festival, dat al vele jaren gehouden wordt in Barcelona, ​​heeft als locatie prachtig, grote parktuin. Het is dan ook een uitstekende plek om van de beste live muziek te genieten in een van de meest elegante wijken van de Catalaanse hoofdstad. Vandaag zal dit artikel van ShBarcelona je meer vertellen over het Festival Jardines de Pedralbes – het Tuinen van Pedralbes Festival – en hoe je het beste kunt gaan genieten van dit speciale evenement.

Gerelateerd artikel: Geniet van San Juan 2019 in Barcelona

Pedralbes; een festival van muziek en cultuur

Foto door meenaghd via Visualhunt

Het Jardines de Pedralbes festival wordt georganiseerd door Concert Studio. Het is al het 7e jaar dat het festival plaatsvindt en volgens de organisatoren is dat dankzij de passie voor muziek en voor de stad Barcelona​​. Het idee was om een ​​open, historische plek in de buitenlucht te kiezen, lekker in de natuur. Dankzij de gemeenteraad van Barcelona en het Ministerie van Cultuur van de Generalitat de Catalunya zijn de Paleistuinen van Pedralbes uitgekozen als locatie voor het evenement. Het festival is inmiddels uitgegroeid tot een festival dat bekend is in heel Europa. Een aantal grote artiesten die dit jaar tijdens het festival zullen optreden zijn onder andere: Carla Bruni (5 juni), Giorgio Moroder (juni 22), Gary Clark Jr. (29 juni), Joss Stone (3 juli), Gilberto Gil (8 juli), The Beach Boys (12 Juli), Albert Hammond (datum volgt). Je kunt er ook komen luisteren naar een van de belangrijkste, nationale bands: Los Planetas (14 juni). Deze Andalusische groep zal een ​​concert in de Catalaanse hoofdstad geven met een symfonieorkest en koor. Het is de ideale gelegenheid om te genieten van de beste Spaanse indiemuziek.

Gerelateerd artikel: Campings in de buurt van Barcelona

Foto door FeistyTortilla via Visualhunt

Je kunt op een aantal manieren aan tickets voor het festival komen: je kunt naar het kantoor van het Palau de la Virreina gaan, aan La Rambla 99 in Barcelona (tussen 10.00 en 20.30 uur), je kunt tickets bij de stand in de Illa Diagonal (winkelcentrum) ophalen, dat aan de Avinguda Diagonal 557 in Barcelona ligt (van maandag tot en met zaterdag tussen 11.00 en 20.00 uur) of je kunt je tickets op de website van het Festival Jardines de Pedralbes bestellen. Er zijn verschillende manieren om bij de Tuinen van Pedralbes te komen. Als je met de auto vanuit Tarragona komt, pak dan de C32; C32 en B-23 (Ronda de Dalt – afslag 10 en 11). Vanaf Girona neem je de AP-7 of C32 en kom je uit de richting Lleida, dan reis je via de A-2. Als je wilt parkeren, kan dat bij de Parking van de UPC Campus Nord, aan de C/Jordi Girona 29. Telefoonnummer 932050220. Parkeren kan ook bij Saba, aan de C/Joan Güell 250. Telefoonnummer 934107767. En parkeren is ook mogelijk bij de UB Campus, aan de C/de Martí i Franquès – deze is overigens gratis. Als je met de motor of brommer komt, dan kun je parkeren bij de ingang van de tuinen, aan de Diagonal 686 en dan de C/John M. Keynes inrijden. Ook goed om te weten: als je van buiten de stad komt krijg je 30% korting op je treinreis naar Barcelona, als je reis samenvalt met één van de concerten van het Festival Jardines de Pedralbes. Voor meer informatie kun je bellen met het festivalkantoor op telefoonnummer 933632510. Het Jardines de Pedralbes festival vindt plaats van 5 juni tot en met 15 juli 2019 in de tuinen van het Koninklijk Paleis van Pedralbes aan de Avinguda Diagonal 686.

Heb je eerdere edities van dit festival bijgewoond? Heb je nog tips?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter