blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Zakelijk

10 Redenen om in Barcelona te freelancen

Geschreven door Daniella

Barcelona is de tweede grote stad van Spanje en het economische hart van het land. Met haar internationale reputatie trekt het steeds meer buitenlandse ondernemers aan om met hun actitiveit te profiteren van de gunstige condities.

Daarom geeft ShBarcelona je hieronder 10 redenen om als freelancer naar Barcelona te verhuizen.

  • seizoenshuur barcelona

 

Waarom in Barcelona freelancen?

Je portfolio uitbreiden

Je zult zonder moeite nieuwe opdrachtgevers vinden in Barcelona. Er zijn veel internetbedrijven die op zoek zijn naar nieuw talent. En als je veel reist is een portfolio met buitenlandse opdrachtgevers de beste manier om zaken te doen.

samenwerken freelancen

Foto via Visualhunt

Freelance vertalers zullen zeker geïnteresseerd zijn in het feit dat één van de grootste vertaalbureau’s ter wereld –  Translations.com – een kantoor heeft in Barcelona. Je kunt ook gaan voor een online vertaalbureau.

Of je nu een freelance web developer, Photoshop editor of schrijver bent, er zijn mogelijkheden in de toeristenbranche, bij verschillende startups in de stad zelf of je kunt aan de slag via Upwork.com, Peopleperhour.com of Fiverr.com.

Een tijdje in Barcelona werken en wonen?

Netwerken als autonomo

Of je nu naar Barcelona komt voor maar een paar maanden, een jaar of veel langer, je zult merken dat hier een mengelmoes aan mensen wonen.

De mensen uit Noord-Europa waarderen het milde klimaat, de Fransen starten hier graag hun bedrijf en zakenmensen van over de hele wereld proberen juist hier bij conferenties aanwezig te zijn.

pennen

Foto via Pixabay

Heel veel freelancers besluiten daarom zich in de Catalaanse hoofdstad te vestigen. En het gevolg hiervan is dat het netwerk van buitenlandse freelancers in Barcelona zo uitgebreid is, dat er regelmatig professionele bijeenkomsten zijn. Je zult dus snel contact leggen!

Gerelateerd artikel: Flexwerkplekken in Barcelona

Flexwerkplekken

 

Voor jezelf werken kan soms eenzaam zijn, dus waarom zou je geen ideeën uitwisselen met andere zelfstandigen, zoals SEO specialisten, web ontwikkelaars of consultants?

Foto via Visualhunt

Je wisselt van gedachten met elkaar, maakt plannen tijdens een gezamenlijke koffiepauze en adviezen gaan beide kanten op. Flexwerkplekken zijn er voldoende in Barcelona en bieden dus voordelen voor alle partijen.

Hogescholen en universiteiten

Het is geen toeval dat Spanje – en Barcelona in het bijzonder – één van de favoriete bestemmingen van de Franse Erasmusstudenten is. Ze kiezen deze locatie om de opleiding te krijgen die ze aan beter betaalde banen helpen.

Barcelona heeft meerdere internationaal erkende hogescholen. En stageplaatsen zijn er in overvloed, dus je kunt je opgedane kennis meteen in de praktijk brengen.

collegezaal

Foto via Pixabay

Belangrijk: je hoeft geen Catalaans te spreken, omdat de opleidingen meestal in het Engels of Spaans gegeven worden.

Gratis WiFi bij bars en restaurants

Je hoeft niet op kantoor te blijven, want als je door de stad wandelt zijn er voldoende inspirerende locaties waar je gratis WiFi krijgt.

Deze manier van werken kan natuurlijk wel afleiden, dus het is niet te adviseren dit elke dag te doen.

laptop op het strand

Foto via Pixabay

Maar je kunt zo wel even uit je dagelijkse routine en je werk afronden als je op je vrienden in een bar wacht.

Je kunt zelfs aan het strand verder werken! Wat werkt nu inspirerender dan dat?

Gerelateerd artikel: Vind de adrenalinekick in Barcelona

Het klimaat

Alle freelancers zullen je hetzelfde verhaal vertellen: waarom zou je je in een land vestigen waar de winters nat en koud zijn, als je vanuit elke willekeurige plek kunt werken?

Dan kies je toch voor een plaats waar het klimaat het hele jaar door aangenaam is!

boot in haven

Foto via Pixabay

Tijdens je eerste rondje Barcelona vraag je je misschien af waarom appartement geen verwarming hebben. Maar na een tijdje realiseer je je dat dat hier gewoon niet nodig is.

De gemiddelde temperatuur in Barcelona is 15,4 ° C. In de zomermaanden gaat het kwik omhoog naar 30°C, terwijl het minimum ’s winters ongeveer 4°C is.

Sporten

Ben je een yoga freak? Een wandelfanaat? Hou je van watersport, zoals windsurfen of suppen? Of ga je toch liever skieën? Een potje voetbal of volleybal op zondag? Barcelona heeft het allemaal!

vrouw op SUP

Foto via Pixabay

Aangezien de stad tussen kust en bergen ligt biedt het zoveel verschillende sporten dat je flink kunt afwisselen gedurende je verblijf hier.

Tijdelijke woonruimte in Barcelona huren

Openbaar vervoer

Barcelona is een uitgestrekte stad, maar het hebben van een auto is niet nodig en brengt vaak zelfs veel nadelen met zich mee, aangezien er een tekort aan parkeerplaatsen is. Maar geen zorgen, want Barcelona heeft zeer efficiënt openbaar vervoer.

bicing fietsen in barcelona

Foto via Pixabay

En als je echt haast hebt pak je de taxi. Is dat iets te prijzig? Dan gaan er bussen, metro’s en trams van het ene eind van de stad naar het andere eind. En ben je echt milieubewust of sportief aangeled? Neem dan een jaarabonnement op de de Bici. Of neem de benenwagen!

Accommodatie

In veel Europese steden zit je vast aan huurcontracten van 1 tot 3 jaar. In Barcelona is het veel gemakkelijker om aan accommodatie te komen voor je verblijf.

appartementen met balkon in barcelona

Foto via Visualhunt

Een appartement huren heeft als voordeel dat je het je thuis kunt maken en vrienden kunt uitnodigen. Maar als je budget dit niet toelaat, kun je ook een huis delen, in een hostel verblijven of bij vrienden overnachten. Makkelijk toch?

Belastingen voor freelancers

Het is absoluut geen belastingparadijs. Maar voor freelancers kan het Spaanse belastingsysteem gunstiger zijn dan in andere Europese steden.

Een ondernemer hoeft geen bedrijfsbelastingen te betalen in Spanje. Hij geniet van financiële voordelen en veel bedrijfsuitgaven zijn aftrekbaar.

Wat zijn volgens jou de voor- en nadelen van wonen in Spanje en hier werken?
Laat onze lezers jouw mening en ervaring weten!

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter