blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Vrije tijd en cultuur

De meest originele cursussen in Barcelona

Geschreven door Jantine

Als je op Google zoekt naar “cursussen in Barcelona” krijg je duizenden resultaten, waarvan de meeste taal- en kunstzinnige lessen zullen zijn. Pas wanneer je diep genoeg graaft, ontdek je de meest unieke en originele cursussen die de stad te bieden heeft. ShBarcelona heeft je deze zoektocht bespaard, want hier zijn een paar van de meest originele cursussen die we hebben ontdekt.

Gerelateerd artikel: Zomerworkshops voor kinderen

Cocktails leren maken

Leukste cursussen - cocktails

Foto via Pixabay

Iedereen houdt van een goede cocktail en het is geen geheim dat Barcelona een aantal van de beste cocktailbars in Spanje heeft. Als je zelf een keer creatieve brouwsels met je vrienden wil leren maken, een activiteit voor een teambuildingsuitje zoekt, of als je toevallig een keer niks te doen hebt op een dinsdagavond… is een cocktailcursus je op het lijf geschreven.

Waar kun je het doen?

Mozaïek maken

Leukste cursussen - Trencadís

Foto via Pixabay

Mozaïek is een kunstvorm waarbij de kunstenaar beelden maakt door kleine stukjes gekleurd glas, steen of ander materiaal bij elkaar te leggen. Tijdens de mozaïeklessen leer je hoe het creatieproces werkt voor deze delicate techniek, en aan het eind heb je je eigen stukje kunst gemaakt. Afhankelijk van waar je je cursus doet, kun je ook leren werken met Trencadís, een soort mozaïek dat gebruikt wordt in Catalaans modernisme. Trencadís is bekend geworden doordat Gaudí het veel gebruikte.

Waar kun je het doen?

Paaldansen

Naast dat het een sensuele vorm van dansen is, is paaldansen ook een geweldige manier om je lichaam in vorm te houden. De choreografie benadrukt niet alleen de vrouwelijke kanten van de danseres, maar ook de kracht en coördinatie die je nodig hebt voor deze acrobatische bewegingen.

Waar kun je het proberen?

Gerelateerd artikel: Dineren in het donker in Barcelona

Tuppersex

Tuppersex is een workshop waarbij een seksuoloog je informeert over de verscheidenheid aan seksspeeltjes en accessoires, en je vertelt over de beste manier om ze te gebruiken.

Waar kun je het leren?

Aerial Training

Leukste cursussen - aerial silk

Foto via Pixabay

Aerial Training is een soort dans die hoog in de lucht plaatsvindt. Door gebruik van een harnas, trapeze of simpelweg twee satijnen “touwen”, hangend van het plafond, leer je ingewikkelde choreografie en sierlijke acrobatische handelingen. Deze bijzondere vorm van lichaamsbeweging helpt de student een strakker lichaam te krijgen, betere ademtechniek te ontwikkelen, coördinatie, concentratie, en flexibiliteit verbeteren.

Waar kun je het doen?

Heb jij een van deze cursussen of workshops gedaan? Wat vond je er van?

Over de auteur

Jantine

Jantine is een blogger en trendsetter en woont in Barcelona.

Laat een reactie achter