blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Gezondheid

De beste ziekenhuizen in Barcelona

operatiekamer met chirurgen rond patient
Geschreven door Daniella

Het Spaanse volksgezondheidssysteem is een van de besten ter wereld. Ziekenhuizen beschikken over de meest geavanceerde technologie om de meest voorkomende en ernstige gezondheidsproblemen te behandelen, waar machines of complexe diagnostische tests een onderdeel van zijn.

 • seizoenshuur barcelona

 

Als je in een vakantieappartement in Barcelona verblijft of voor de lange termijn accommodatie huurt, dan weet je waarschijnlijk al dat privé-ziekenhuizen of ziekenhuizen die met de meeste verzekeraars samenwerken, zeer goed uitgerust zijn en goed werk leveren.

Over het algemeen kunnen we dan ook stellen dat ziekenhuizen in Barcelona uitstekend functioneren. En daarom heeft het team van ShBarcelona een lijst van de beste ziekenhuizen in Barcelona – volgens de Organización de Consumidores y Usuarios (de OCU of Consumentenbond) – samengesteld.

Ziekenhuizen per categorie

Maag, darm en lever

 • Hospital Clínic Barcelona

Het Clínic Ziekenhuis heeft meerdere specialismen, maar een van de meest opvallende is hun specialisme met betrekking tot het spijsverteringsstelsel. Het ziekenhuis werd gesticht in 1906 en heeft twee locaties, het oorspronkelijke ziekenhuis in de wijk l’Antiga Esquerra de l’Eixample en het nieuwe ziekenhuis in de wijk Maternitat.

 • Hospital de la Vall d’Hebron

Het Vall d’Hebron ziekenhuis is het grootste ziekenhuiscomplex van Catalonië. Het behoort tot het Institut Català de la Salut (het Catalaans Gezondheidsinstituut).

patient door scan met arts ernaast

Foto via Pixabay

Cardiologie

 • Hospital de la Vall d’Hebron

Het Vall d’Hebron ziekenhuis is staat in Spanje bovenaan de lijst als het gaat om het specialisme cardiologie en het beste ziekenhuis voor een hartoperatie ligt in de wijk Horta-Guinardó.

 • Hospital Clínic

Op de tweede plaats vind je wederom het Clínic ziekenhuis, dat ligt in de wijk Eixample en dat uitstekende kwaliteit levert op het gebied van cardiologie.

Een paar nachten in Barcelona boeken

Traumatologie

 • Hospital Universitari Bellvitge

Het Universitair Ziekenhuis van Bellvitge is een ziekenhuis dat behoort tot het Catalaans Gezondheidsinstituut. Het werd geopend in 1972 en ligt in de wijk Bellvitge in de stad l’Hospitalitalet de Llobregat, vlakbij Barcelona.

Het is een van de vijf ziekenhuizen in Catalonië dat gekwalificeerd is om de meest complexe behandelingen en operaties uit te voeren. Dit houdt in dat het behandelingen van patiënten betreft, die de beste en nieuwste technologie nodig hebben voor hun aandoeningen. Het gaat dan bijvoorbeeld om transplantaties, borst- of hartoperaties of neurochirurgische ingrepen.

 • Hospital Clínic

Het Clínic ziekenhuis is opnieuw een van de beste Catalaanse ziekenhuizen voor de behandeling van traumatologische en orthopedische aandoeningen.

operatiekamer

Foto via Pixabay

Endocrinologie

 • Hospital Clínic

Het Clínic ziekenhuis onderscheidt zich opnieuw van de rest, maar nu op het gebied van een andere specialiteit, namelijk endocrinologie.

 • Hospital de la Santa Creu y Sant Pau

Het Santa Creu en Sant Pau ziekenhuis is een van de grootste ziekenhuizen in Barcelona. Het is een van de vijf ziekenhuizen dat in staat is om patiënten met zeer complexe aandoeningen die operaties vereisen te verzorgen. Het is het oudste ziekenhuis van Spanje en het bestaat al meer dan zes eeuwen.

Gerelateerde artikelen: Noodgevallen in huis

Gynaecologie

 • Hospital Clínic

Het Clínic ziekenhuis in Barcelona is – naast veel andere specialismen – ook gespecialiseerd in gynaecologie. Het is dan ook een van de meest complete ziekenhuizen in Spanje, waar je de uitkomsten van de vele onderzoeken die er zijn verricht terug ziet in de mogelijke behandelingen.

 • Hospital Dexeus

Het Dexeus ziekenhuis is een van de grootste klinieken die gespecialiseerd is in de gezondheid van vrouwen. De specialismen zijn Verloskunde, Gynaecologie en Reproductieve Geneeskunde. Bij Dexeus werken de beste artsen van Barcelona, die gespecialiseerd zijn in gynaecologie. Daarnaast zijn de faciliteiten modern en is het nog een redelijk nieuw ziekenhuis, geopend in 2007.

buisjes voor bloed

Foto via Pixabay

Nefrologie

 • Hospital Clínic

Je herkent inmiddels de naam van een van de belangrijkste en meest vooraanstaande ziekenhuizen van Spanje, waar je voor diverse aandoeningen behandelt kunt worden: het Clínic ziekenhuis.

 • Hospital de la Vall d’Hebron

Het Vall d’Hebron ziekenhuis staat ook erg goed aangeschreven voor wat betreft nieraandoeningen.

Boek een appartement in Barcelona

Pneumologie

 • Hospital Clínic

Weer tref je het Clínic ziekenhuis, maar nu als beste behandelaar voor longaandoeningen.

 • Hospital de la Vall d’Hebron

En het Vall d’Hebron ziekenhuis blinkt ook uit in het behandelen van ziekten die verband houden met het ademhalingssysteem.

microscoop

Foto via Pixabay

Neurologie

 • Hospital Clínic

De kliniek onderscheidt zich ook door het behandelen van meer complexe aandoeningen, zoals bij neurologische ziekten.

 • Hospital de la Vall d’Hebron

Het lijkt erop dat deze twee grote ziekenhuizen (Hospital Clínic en Hospital de la Vall d’Hebron) wedijveren om de beste te zijn op neurologisch vlak. Het Vall d’Hebron ziekenhuis is een van de beste vijf Catalaanse ziekenhuizen.

Gerelateerde artikelen: Allergische reacties door bomen in Barcelona

Oogheelkunde

 • Instituto de Microcirugía Ocular

Het Instituut voor Oogheelkundige Microchirurgie (IMO), dat gevestigd is in de wijk Bonanova, bestaat al meer dan 25 jaar. Het is het beste oogheelkundige centra van heel Spanje en het onderscheidt zich door de vele deskundige en innovatieve faciliteiten.

 • Hospital de la Vall d’Hebron

Het Vall d’Hebron ziekenhuis onderscheidt zich ook op het gebied van oogheelkunde.

ogencheck

Foto via Pixabay

Oncologie

 • Hospital de la Vall d’Hebron

Op het gebied van oncologie onderscheidt het Vall d’Hebron ziekenhuis zich door de investeringen die zij in research doen. Daarnaast staan zij bekend om het uitvoeren van experimentele behandelingen ter bestrijding van kanker.

 • Institut Català d’Oncologia

In de naburige stad L’Hospitalet de Llobregat staat het Institut Català d’Oncologia (Catalaans Instituut voor Oncologie) hoog aangeschreven vanwege het onderzoek doen naar en behandelen van oncologische aandoeningen.

Gerelateerd artikel: Wat te doen als je persoonlijke documenten worden gestolen

KNO

 • Hospital de la Vall d’Hebron

Het Vall d’Hebron ziekenhuis onderscheidt zich als specialist in aandoeningen op KNO-gebied (keel, neus, oor).

 • Hospital Clínic

Opnieuw is het Clínic ziekenhuis een van de beste ziekenhuizen in Spanje op het gebied van KNO-aandoeningen.

stethoscoop met patientendossier

Foto via Pixabay

Pediatrie

 • Hospital de la Vall d’Hebron

Tot slot is het Vall d’Hebron ziekenhuis ook nog een van de Spaanse topziekenhuizen als het gaat om kindergeneeskunde.

 • Institut Català d’Oncologia

Het was wel te voorzien dat het Catalaans Oncologisch Instituut – een ziekenhuis dat gespecialiseerd is in oncologie – een van de beste landelijke pediatrische ziekenhuizen zou worden.

Urologie

 • Fundació Puigvert

De Stichting Puigvert werd in 1943 opgericht als een stichting t.b.v. onderzoek en behandeling van ziekten die verband houden met het urinewegstelsel.

 • Hospital Clínic

Tenslotte is het Clínic ziekenhuis op urologisch gebied ook weer een van de beste ziekenhuizen in Barcelona.

kamer in ziekenhuis met drie bedden

Foto via Pixabay

Andere prestigieuze ziekenhuizen in Barcelona

 • Centro Médico Teknon. Dit is een privéziekenhuis dat meerdere specialismen behandelt en het is een van de toonaangevende ziekenhuizen in de Spaanse gezondheidssector.
 • Centro Oftalmología Barraquer. Dit centrum is gespecialiseerd in oogheelkunde, werd opgericht in 1941 en wordt gerund door een groep artsen die gespecialiseerd is in oogziekten.
 • Centro Médico Delfos. Dit goed aangeschreven medisch centrum ligt in Barcelona.
 • Hospital Quirón. Zeer bekend privécentrum dat in Barcelona ligt en een paar jaar geleden verhuisd is, waardoor het nu veel moderne faciliteiten heeft.
 • Hospital Sant Joan de Déu. Dit medisch centrum is gespecialiseerd in het behandelen van kinderen en het ziekenhuis ligt op de grens van Barcelona, in Esplugues de Llobregat.
 • Hospital del Mar. Dit grote ziekenhuis houdt zich bezig met aandoeningen van gemiddelde en hogere complexiteit.

Wat vind je van deze lijst met ziekenhuizen in Barcelona volgens de OCU?
Deel eventuele tips die je hebt voor het bezoek aan een ziekenhuis in Barcelona!

 

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter