blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Gezondheid

De beste zelfbruiners

Geschreven door Daniella

Hoewel de zon de hoofdrol speelt tijdens zomers Barcelona, ​​is het ook waar dat je jezelf ertegen moet beschermen. Zonnebaden is goed voor de gezondheid, maar dan wel met mate, zodat je de negatieve effecten die het op je huid heeft voorkomt. En een lekker kleurtje is mooi, maar vroegtijdige veroudering, allergieën of kanker, dat wil je liever vermijden. Soms is het lastig om een mooi kleurtje te krijgen, omdat je gevoelig bent voor de zon, een zeer lichte huid hebt of een voorgeschiedenis hebt in je familie van mensen met huidkanker. Je hebt dan meer tijd dan anderen nodig, om een bruine teint te krijgen, omdat je niet te lang achter elkaar in de zon kunt blijven en dit altijd met bescherming moet doen. Het is dan ook gebruikelijk dat veel mensen die hun zomerse dagen beginnen op het strand, vooraf een zonnebank nemen, om er in bikini of badpak al goed uit te zien. Voor hen is er ook een cosmetisch product op de markt, dat de huid kunstmatig laat bruinen. Sinds de eerste zelfbruiner is uitgebracht, is de samenstelling er van sterk verbeterd en het resultaat is mooi, mits de gebruiksregels worden gevolgd. ShBarcelona neemt vandaag de beste zelfbruiners onder de loep, zodat je een gezond kleurtje kunt krijgen.

Gerelateerd artikel: De beste zonnebrandcrèmes

Tips bij gebruik van zelfbruiners

Foto via Pixabay

Een zelfbruiner is een cosmetisch product van suikerriet, dat bij het aanbrengen op de huid een chemische reactie veroorzaakt met de meest oppervlakkige cellen. Een zelfbruiner stimuleert echter niet de vorming van melanine, het is gewoon een gekleurde crème die de meest oppervlakkige laag van de huid als gevolg van een chemische proces bruin maakt. Het is volkomen veilig voor iedereen, maar vergeet zeker je zonnebrandcrème niet, want die beschermt je huid en dien je regelmatig te vernieuwen als je de zon in gaat of een eindje gaat fietsen. De functie van de zelfbruinende crèmes is puur esthetisch en er zijn tips voor optimaal gebruik. Het exfoliëren (of scrubben) van de huid voor het aanbrengen is een goed idee. Ook is het beter om het product op een schone en droge huid aan te brengen of als je nog wilt epileren, dit vóór het aanbrengen te doen en niet daarna. Wees verder voorzichtig met je ellebogen, enkels en knieën, want dit zijn gebieden waar de zelfbruiner intenser van kleur kan zijn. Was ook je handen goed na elk gebruik.

Gerelateerd artikel: Het microbladen van wenkbrauwen in Barcelona

De beste zelfbruiners

Foto via Pixabay

Er zijn tal van zelfbruiners op de markt. Sommigen zijn redelijk goedkoop en anderen weer erg duur. Soms is de duurste niet altijd automatisch de beste, omdat je ook voor het merk betaalt en niet per definitie voor de kwaliteit of het resultaat. Een van de bekendste merken met een zeer flatterend resultaat zijn de zelfbruiners van St. Tropez. Dit merk heeft dit cosmetische product in meerdere texturen; crème, olie of mousse, sommigen werken direct en anderen hebben een sterker resultaat na vaker gebruik. De prijzen zijn redelijk. Een iets duurder merk dat zich heeft gespecialiseerd in zonnebrandcosmetica is Vita Liberata. Ze zeggen dat het de zelfbruiner van beroemdheden is en hun brede assortiment biedt oplossingen voor elk huidtype. Naast eerder genoemde texturen, heeft Vita Liberata ook hele fijne bronzingpoeders. Tot slot lichten we de zelfbruinende lotion van Roc Minesol nog toe. Het is tegen een goede prijs verkrijgbaar bij de apotheek en het heeft uitstekende resultaten. Het maximale effect krijg je na 2 of 3 uur en de lotion is eenvoudig aan te brengen.

*Hoofdfoto door Toolstotal via Visualhunt

Welke zelfbruiner gebruik jij? En heb je nog tips?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter