blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Gezondheid

De beste zonnebrandcrèmes

Geschreven door Daniella

Huidverzorging is essentieel om er aantrekkelijk uit te zien. Zonnebrandcrème beschermt je het hele jaar door tegen de zon, maar in de zomer, wanneer de zon feller is, smeer je het ook om gezondheidsrisico’s te beperken. Spanje is een land dat geniet van een gunstig klimaat waar duizenden toeristen naar verlangen die het land dan ook het hele jaar door bezoeken. Maar hoewel het waar is, dat van meer uren zonlicht genieten zeer gunstig is voor de gezondheid, kun je hier ook vatbaarder zijn voor huidkanker. Australië en Nieuw-Zeeland zijn de landen met de hoogste kans op huidkanker als gevolg van hun extreme blootstelling aan zonlicht, maar in toenemende mate groeien de gevallen ook in Spanje, vooral in de afgelopen 30 jaar. Om deze reden is het erg belangrijk om goede zonnebrandcrèmes te gebruiken die je beschermen tegen de zon. In dit artikel van ShBarcelona praten we over het correct gebruiken van zonnebrandmiddelen en welke merken het meest worden aanbevolen.

Gerelateerd artikel: De beste zelfbruiners

Bescherm je huid in de zomer

Foto via Pixabay

Zonnebrandcrèmes beschermen je niet alleen tegen huidkanker. Het is ook noodzakelijk om ze goed aan te brengen om vroegtijdige veroudering van de huid te voorkomen. Zonnebaden in de middaguren, van 11 uur tot ongeveer 16 uur, is niet de meest handige tijd, aangezien de zon dan het felst op de huid schijnt. Als je dat wel wilt doen, is het essentieel om de huid voor te bereiden met een goede zonnebescherming, voordat je naar buiten gaat. Meestal wordt dit een half uur eerder aangeraden, maar de laatste tijd geven sommige experts aan, dat het niet nodig is zo lang te wachten. De crème moet genereus aangebracht zijn en de hele huid moet bedekt worden. Ook moet je het herhalen bij veel baden of zweten. Het is raadzaam om de stralingssterkte van de zon van het gebied waar je bent te kennen, ook als je van plan bent om de stad te verlaten en op excursie gaat. Hiervoor kun je de UV-derma-app voor Android downloaden.

Gerelateerd artikel: Regen in Barcelona; wat nu?

Foto via Pixabay

Volgens de OCU (Organisatie van consumenten en gebruikers) zijn de beste en meest betrouwbare zonnebrandcrèmes op de markt de volgende: De beste is La Roche-Posay Anthelios Comfort, dit is een zonnebrandcrème voor maximale bescherming met verschillende eigenschappen, zoals te gebruiken bij een allergie tegen de zon en het is beschikbaar in crème en olie…. De tweede in de ranglijst is Garnier / Delial 24 uurs Hydraterende Beschermingsmelk, die je in de supermarkt tegen een redelijke prijs kunt vinden. De volgende is nog een betaalbare crème, zoals Apivita Suncare. Het is een zonnemelk voor het gezicht en het hele lichaam. Hierna volgt  Nivea Sun Protege & Hydrata-crème, weer een zonnebrandcrème die verkocht wordt in grote winkels en supermarkten tegen betaalbare prijzen. Ten slotte beveelt de OCU Eucerin Sun Lotion Extra Light lotion aan. Ze hebben allemaal een vergelijkbare score en allen zijn ze absoluut betrouwbaar, zowel voor volwassenen als voor kinderen.

Heb je een van deze zonnebrandcrèmes al eens geprobeerd? Nog tips?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter