blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Vrije tijd en cultuur

De beste rommelmarkten in Barcelona

Geschreven door Jantine

Sommige mensen kopen graag hun kleding bij de H&M of Zara en hun meubilair bij de Ikea. Hier vind je alles in verschillende maten, het is gunstig geprijsd en er is gegarandeerd nieuwe voorraad. In een wereld waarin iedereen gelukkig is met er hetzelfde uitzien en in huizen met precies dezelfde budgetvriendelijke meubels te wonen, is dit prima. Maar als je je stijl graag uniek wil houden en je huis bijzonder, of als je gewoon van een mooi koopje houdt, zijn rommelmarkten een goed alternatief voor de geldbewuste shopper, die interessantheid en eigenzinnigheid belangrijker vindt, dan meegaan met de massa. Of misschien ben je wel een shopaholic of een verzamelaar die ervan houdt om lekker rond te snuffelen. Hoe dan ook, rommelmarkten zijn een wereldje apart en één waar veel mensen graag naartoe gaan. ShBarcelona vertelt je graag meer over de rommelmarkten in Barcelona.

Gerelateerd artikel: Tweedehands boeken in Barcelona

Encants rommelmarkt

Foto door Ignacio Gallego via Visualhunt

Barcelona heeft veel rommelmarkten en de Encantsmarkt is zelfs één van de grootste en beste. Het wordt al sinds de 14e eeuw gehouden. Hiermee is het de oudste rommelmarkt van Europa.

De Encantsmarkt is een grote openlucht rommelmarkt, die recentelijk is verbouwd en nu een spectaculaire, moderne overkapping heeft. Hier worden allerlei spullen verkocht, van vintage accessoires, elektrisch gereedschap, oude spiegels en vieze films (daarmee bedoelen we niet dat de videobanden een lapje kunnen gebruiken) tot antieke sofa’s en goedkope make-up en alles hier tussenin. Er wordt ook volslagen troep verkocht waarvan het moeilijk voor te stellen is dat iemand het ooit wil kopen, maar als je een verbeten koopjesjager bent, zijn hier ongetwijfeld onontdekte schatten en buitenkansjes te vinden.

Eén van de dingen die de Encantsmarkt charmant maakt, is de grootsheid en chaos die er heerst. Terwijl je een juweeltje probeert op te speuren, begeef je je hier tussen de locals, latino’s en toeristen. Uiteraard is zaterdag bij uitstek de allerdrukste dag en als je de mogelijkheid hebt, kun je die dus het beste mijden. Als je voor een uur of twee gewoon ongedwongen wil snuffelen op Europa’s oudste rommelmarkt, kun je maar beter vroeg gaan.

Antiekveilingen beginnen vanaf een krankzinnige 7 uur ‘s ochtends en dit is wanneer de commerciële kopers aankomen. Voor items die op meer menselijke tijden verkocht worden, is er een tweede veiling om twaalf uur ‘s middags. Hier worden alle onverkochte goederen tegen lagere prijzen aangeboden.

Wanneer de gedachte aan Ikeameubilair je doet kokhalzen en je veel liever tweedehands meubels hebt, is de grote hal het zeker waard om in rond te kijken. Er zijn altijd wel mooie dingen te vinden, zoals lampen en spiegels, prachtige antieke banken en stoelen, en zulks.

De Encantsmarkt gaat dicht voor siësta. De meeste verkopers sluiten hun shop rond het middaguur en gaan naar huis, dus het is een goed idee om je alarm op “vroeg” te zetten, als je de volledige ervaring van de meest Spaanse rommelmarkt mee wil maken. Openingstijden: maandag, vrijdag en zaterdag van 08:30 tot, nu ja, de website zegt namiddag, maar laten we zeggen 12 uur.

Locatie: Carrer de los Castillejos 158

Drassanes rommelmarkt

Foto door disegna via Visualhunt

Dichtbij het metrostation van Drassanes, verstopt achter het Maritime Museum en in alle andere hoekjes en gaten van de buurt, eigenlijk overal waar het maar past, kun je deze rommelmarkt vinden. Hij loopt van halverwege de ochtend tot ongeveer 7 uur ‘s avonds op zondag en hier kun je heerlijk rondsnuffelen en wat prima tweedehands kleding en accessoires opduikelen.

Locatie: rond metrohalte Drassanes

Mercadillo de la Plaça de Sant Josep

Foto door OK – Apartment via Visualhunt

Dit is een kleine rommelmarkt die meer gericht is op kunst. Hier vindt je voornamelijk Catalaanse kunstenaars te midden van hun ezels, hun talenten tonend met op de achtergrond een prachtige oude kerk.

Heb je interesse in het aanschaffen van een uniek kunststuk voor een schappelijke prijs, die direct naar de kunstenaar zelf gaat, dan is dit een perfect klein marktje. Ze hebben waterverfschilderijen, olieverfschilderijen en allerlei soorten kunst van expressionisme tot surrealisme, maar de focus ligt het meest op typisch Spaanse straatjes en landschappen.

Locatie: Plaça de Sant Josep Oriol, metro Liceu

Gerelateerd artikel: Outlet shopping in en rond Barcelona

Postzegels en munten bij het Plaça Reial

Foto door slasher-fun via Visualhunt

Ben je een filatelist of een muntverzamelaar, dan moet je zeker een keer naar de wekelijkse markt gaan die op zondag op het Plaça Reial plaatsvindt – dit is de beste plek voor postzegels en munten. Zelfs als je geen interesse hebt om een postzegel- of muntenverzameling aan te leggen, is dit een sfeervolle markt en is het waard om alleen al even te gaan zitten, een cortado te drinken en te genieten van de ambiance op een zonnige zondagochtend.

Locatie: Plaça Reial

Dus, als je in de stemming bent voor een snuffeltocht en je vindt het niet erg om er helemaal voor te gaan, ga dan naar één van de vele rommelmarkten in de stad en trakteer jezelf op (een paar) koopjes! Eén van de geneugten van aankopen doen op een rommelmarkt is dat je kan afdingen op de prijs wanneer je denkt dat er te veel wordt gevraagd. De Spanjaarden houden van afdingen. Het is bijna een nationale sport. Gelukkige koopjesjacht gewenst!

Zoek je nog accommodatie in de stad? ShBarcelona heeft ruime keuze.

*Hoofdfoto door jackmac34 via Pixabay

Over de auteur

Jantine

Jantine is een blogger en trendsetter en woont in Barcelona.

Laat een reactie achter