blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Tapasrestaurants

Beste vermoutbars in Barcelona’s Gotische wijk

tafel met stoelen en flessen wijn in kast
Geschreven door Daniella

Het doet altijd goed om ergens een lekker vermoutje met vrienden of familie te pakken. Dit aperitief wordt door miljoenen mensen in Barcelona – en heel Spanje – genuttigd in het weekend. Barcelona is de ideale plek voor een vermout door haar mediterrane klimaat met milde temperaturen en alle terrasjes.

Vandaag zal dit blogartikel van ShBarcelona je vertellen waar je de beste vermoutbars in de Gotische wijk van de stad kunt vinden. Het zijn heerlijke plekjes om even bij te komen van de werkweek en lekker bij te kletsen met iedereen die je lief is.

Gerelateerd artikel: De beste tapasbars in Barceloneta

Geniet van een aperitiefje in de Gotische wijk

Bar La Plata

bar met tafels en stoelen en wijn in rekken langs muren

Foto via Pixabay

Als je graag naar een authentieke bar wilt, ga dan naar Bar La Plata, waar ze nog steeds dezelfde vier tapas serveren (gebakken vis, montaditos met ansjovis en butifarra en tomatensalade met uien en olijven) als toen haar deuren in 1945 voor het eerst openden.

Je kunt hier bijzondere wijntjes proeven, dus over een bezoek aan deze bar hoef je niet lang te twijfelen.

Bezoekers zijn toeristen en locals die er al hun hele leven komen, anonieme mensen, maar ook beroemde gasten, zoals Ferràn Adrià, Daniel Brühl, Bono van U2 en Pau Donés de Jarabe de Palo.

Ze hebben allemaal deze bar bezocht en aan een van de zes tafels van dit charmante restaurant in de Gotische wijk plaats genomen. Dit is een van de bekendste tapasbars in Barcelona.

La Pineda

Het pand waarin La Pineda gevestigd is, is al sinds 1930 in gebruik en dat kun je ook op het bord bij de ingang lezen. Eenmaal binnen is er in de loop der jaren niet veel veranderd.

In de ingang hangen leren wijnzakken en in het raam tref je vleeswaren en etenswaren in blik aan. Het werkt hier net als in een winkel en er zijn 5 tafeltjes met smeedijzeren voet en marmeren blad. Hier kun je de producten die te koop zijn van te voren proeven.

La Pineda is een bijzonder charmante plek en dat bewijst ook het aantal mensen dat hier komt. Vooral toeristen nemen er graag een kijkje.

Links achterin vind je een kleine bar en hier kun je uit diverse tapas en aperitiefjes kiezen, zoals diverse soorten salades, artisjok met ansjovis, een zeevruchtensalade, gevulde tomaten… het is echt allemaal lekker en zeker de moeite waard om een keer te proberen.

Gerelateerd artikel: Bezoek Barcelona’s Gotische wijk

Bodega Cala de Vermut

glas vermut met ijsklontjes en schijfje sinaasappel

Foto via Pixabay

Deze bodega heeft een oude, authentieke uitstraling en allerlei producten van goede kwaliteit. Het is een traditioneel familiebedrijf en ze zorgen hier voor de beste wijnen en vermouts, zodat klanten tevreden zijn met zowel het product als de dienstverlening.

Je vindt hier de beste vermouts in Barcelona, met authentieke smaken en uitstekende service. Ook de ensaladilla rusa (een soort huzarensalade) en de ansjovis zijn niet te versmaden bij Cala de Vermut.

El Portalón

Bar El Portalón staat geheel in het teken van tradities, want zij brengen een eerbetoon aan de traditionele vermout die vroeger vanuit wijnkelders werd verkocht en die door mensen uit de buurt trouw op zondagmiddag gedronken werd.

De traditionele rode vermout past perfect bij sommige van de meer traditionele tapas. El Portalón’s La Barra is geopend voor ontbijt van maandag tot en met zondag van 10.00 tot 12.00 uur en van maandag tot en met zondag van 12.30 tot 23.30 uur kun je er terecht voor lunch en diner.

Bij drukte in het restaurant kun je iets kleins in La Barra tijdens het wachten nuttigen.

Taberna Babia

Bij Babia krijg je de Spaanse keuken op je bord. Je kunt het traditionele menu proberen of de beroemde tapas, zoals de heerlijke ham en patatas bravas. Daarbij past natuurlijk een bijzondere wijn en ook die krijg je hier.

Deze plek zal je nog lang heugen, want Taberna Babia staat bekend om haar goede service en het uiterst vriendelijke personeel. Ze zijn altijd bereid om je te helpen.

De meeste gerechten op de kaart zijn redelijk geprijsd. In het restaurant hangt een ontspannen sfeer en je kunt er genieten van een mooi interieur.

Heb je een van deze bars al eens bezocht? Wat vond je er toen van?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter