blog shbarcelona català   blog shbarcelona français   blog shbarcelona castellano   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Wetenswaardigheden

Een motorhelm kopen in Barcelona

Geschreven door Daan

We weten allemaal dat veiligheid op de weg het belangrijkste is en dat is natuurlijk ook niet vreemd, want er gebeuren veel ongelukken op de weg. Elke dag sterven er weggebruikers bij zware ongelukken in Barcelona. Voorzichtigheid en gezond verstand zijn dan ook erg belangrijk wanneer je op de motor door Barcelona reist. Houd er rekening mee, dat Barcelona de Europese stad is met meer motorfietsen per inwoner, dan elke andere Europese stad. In Barcelona zijn we inmiddels gewend aan de motorfietsen, brommers en auto’s op de weg, maar veiligheid is nog altijd een hot item voor de gemeenteraad. Sinds jaren is het gebruik van een legale helm dan ook verplicht. In dit artikel van ShBarcelona vertellen we je waar je motorhelmen kunt kopen in de stad.

Gerelateerd artikel: Over het openbaar vervoer in Barcelona

Een motorhelm: de beste investering van een motorrijder

Foto via Pixabay

Een goede helm kan het verschil maken tussen leven en dood voor iemand die op de motor door de stad reist. Hoewel de snelheid op de openbare weg in Barcelona op veel wegen beperkt is tot 50 kilometer per uur, is de waarheid dat een automobilist bij die snelheid nog steeds een dodelijk ongeval kan veroorzaken. Een helm van goede kwaliteit beschermt een van de meest kwetsbare delen van een mens tegen hoofdtraumas. Een integraalhelm is de veiligste optie. Deze is  uit één stuk, zit daarom goed om je hoofd, kan niet los bewegen en beschermt volledig. Systeemhelmen kunnen de kin bloot hebben door het wegklappen van het kinstuk en bij jethelmen is de kin altijd bloot door het ontbreken van een kinstuk. En dit is nou net een gebied dat vaak kneuzingen oploopt tijdens het vallen.

Er zijn veel winkels waar je veilige kwaliteitshelmen kunt vinden, wanneer je door Barcelona reist. Het is wel interessant om de merken te vermelden die gespecialiseerd zijn in helmen, aangezien deze helmen vaker beter uit de test komen. Er zijn ook nog andere merken, die kleurrijke en modieuze helmen verkopen. En dat maakt ze zeker leuk, maar belangrijker is dat je je niet laat meeslepen door wat trendy is en dat je prioriteit geeft aan veiligheid.

Gerelateerd artikel: Wijken in Barcelona met minder luchtvervuiling

Foto via Pixabay

In de winkels van Tot Moto vind je een breed scala aan helmen voor motorfietsen, van integraalhelmen van diverse merken, tot systeemhelmen en van jethelmen tot kinderhelmen en off-roadhelmen. Een andere interessant winkel is Motomania, aan de Avinguda Meridiana 278. Hier kun je talloze helmen van verschillende typen vinden, van integraal- tot systeemhelm, maar ook jethelmen, juniorhelmen en off-roadhelmen. Je vindt er merken als  Shoei, NZI, Nolan en Shark. Ten slotte geven we een derde winkel aan om de beste motorhelmen in Barcelona te vinden: Xtreme Motorbike. Deze winkel met diverse motorartikelen heeft een uitgebreid assortiment motorhelmen aan de Carrer Emérita Augusta 4 in Barcelona. Alle soorten motorhelmen en reserveonderdelen voor helmen, maken standaard onderdeel uit van het assortiment.

Rijd jij motor in Barcelona? Waar heb je je motorhelm gekocht?

Over de auteur

Daan

Daan schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter