blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Sport en activiteiten

Engelstalige yogalessen in Barcelona

ruimte met veel daglicht en twee mensen die yoga doen
Geschreven door Daniella

Een van de meest favoriete bewegingsvormen op dit moment is yoga. Deze sport is een combinatie van flexibiliteit, lenigheid, houding en ontspanning. Het is een sport die eigenlijk op elke leeftijd beoefend kan worden.

Als je naar Barcelona bent verhuisd en geen Spaans spreekt, dan hebben we goed nieuws voor je. Je kunt namelijk Engelstalige yogalessen in Barcelona volgen. Vandaag zal dit artikel van ShBarcelona dan ook gaan over yoga in het Engels.

Gerelateerd artikel: 6x Yoga in Barcelona

Barcelona en yoga in het Engels

Yogalinda

twee voeten die door twee handen met rode nagels vastgehouden worden

Foto via Pixabay

Yogalinda’s specialiteit is een aparte vorm van yoga die Hot Yoga heet. Hot Yoga lijkt erg op de traditionele yogastijl en het belangrijkste verschil zit ‘m erin dat je de yogahoudingen in een studio met een temperatuur van 40°C uitvoert.

Door de omgevingstemperatuur wordt er tijdens de training sterk gefocust op ademhaling, het correct innemen van houdingen, flexibiliteit en kracht.

De hoge temperatuur verwarmt de spieren direct vanaf het begin van de sessie, waardoor de kans op schade kleiner is. Bovendien zijn de spieren flexibeler, wat het stretchen in elke houding makkelijker maakt.

Het fijne gevoel dat een Hot Yoga sessie je oplevert, zal je elke keer weer doen terugkeren. Het helpt daarnaast ook om gewicht te verliezen.

Hot Yoga helpt bij:

  • Het verbeteren van de flexibiliteit
  • Afvallen
  • Het opbouwen van meer kracht
  • Het verminderen van spanning
  • Het verlichten van rugpijn
  • Het verbeteren van je lichaamsenergie
  • Het verbeteren van de spijsvertering en bloedcirculatie
  • Het reinigen van de huid, bloed en spieren door te zweten

Een yoga les duurt normaal 75 minuten en de lessen zijn meestal in het Spaans en soms in het Engels. De studio ligt verder vlakbij het strand in de wijk Poblenou, in het district Sant Martí.

Hara Yoga Studio

yoga houding met blauwe lucht en bomen

Foto via Pixabay

Hara is een yogacentrum dat gespecialiseerd is in het welzijn van het menselijk lichaam, maar volgens Hara is het lichaam meer dan alleen een fysiek iets. Daarom is Hara ook een spiritueel centrum, waarbij het lichaam gezien wordt als de natuurlijke verschijningsvorm van de geest.

Het woord Hara – als los woord of in een uitdrukking – verwijst altijd naar de toestand van de mens als geheel, naar de fundamentele manier van zijn, maar ook naar specifieke spirituele kwaliteiten, die onlosmakelijk verbonden zijn met de mens.

Bij Hara Yoga kun je onbeperkt verschillende stijlen yogalessen volgen, zoals o.a. Hatha yoga, Vinyasa yoga, Ashtanga Vinyasa yoga, Jivamukti yoga, Iyengar yoga en Yin yoga. Daarnaast zijn de lessen in het Engels of in het Spaans. Hara Yoga Studio is gelegen in het rustige district Sarrià – Sant Gervasi.

Gerelateerd artikel: Zomerse activiteiten in Barcelona

Vasu

yoga stretch op grijze yoga mat

Foto via Pixabay

Vasu is een privé yogaleraar. Zijn Hatha yogalessen zijn in Sivananda stijl en ze zijn geschikt voor elk niveau en alle leeftijden. De lessen omvatten een reeks Asanas (houdingen), Pranayama (ademhalingstechnieken) en ontspanningsoefeningen. De lessen zijn in het Engels en worden bij hem thuis in Barcelona gegeven.

Vasu geeft al 17 jaar yogales. Hij begon in India met het opleiden van Europese studenten in zijn yogacentrum in Varkala. Daarna is hij lessen en workshops gaan geven en ook organiseert hij retraites in diverse Europese landen.

Ga jij Engelstalige yogalessen in Barcelona volgen?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter