blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Sport en activiteiten

Gemeentelijke zwembaden in Barcelona

vrouw zit aan rand zwembad
Geschreven door Daniella

Zomers kunnen in de stad Barcelona enorm heet zijn. Daarnaast kan de luchtvochtigheid – die ontstaat door de nabijheid van de zee – bijdragen aan een broeierig gevoel in de stad. Het zorgt er ook voor dat we heerlijk zweten, ook al is de temperatuur in Barcelona lang niet altijd zo hoog als in andere delen van Spanje. Als je een toeristisch appartement in Barcelona hebt gehuurd en je bent op zoek naar verfrissende ideeën voor de warme zomermaanden, dan vind je graag een plek in de Catalaanse hoofdstad waar je lekker kunt bijkomen van die warmte. Je kunt er natuurlijk altijd voor kiezen om naar het strand te gaan, maar wist je dat er ook veel gemeentelijke zwembaden in de stad zijn? Vandaag zal dit artikel van ShBarcelona je meer vertellen over de zwembaden die je in Barcelona kunt vinden.

Gerelateerd artikel: De stranden aan de kust van Barcelona

Ontdek de zwembaden in de stad

Hieronder vind je een paar van de beste gemeentelijke zwembaden in Barcelona, zodat je een aangename vakantie met momenten van verkoeling kunt doorbrengen in de Catalaanse hoofdstad.

Piscina del CEM Parc de la Ciutadella

jongen in zwembad

Foto via Pixabay

Dit gemeentelijke sportcentrum ligt in het centrum van de stad, in de wijk Ciutadella. Je kunt hier op het dak van het buitenzwembad genieten. Het is een lang en ondiep zwembad (1,10 meter), maar het is er rustig en je hebt er geen last van nieuwsgierige blikken. Het maakt deze locatie de ideale plek voor het lezen van je favoriete boek in combinatie met wat zonnebaden.

De toegangsprijs voor de gehele dag is €15,65 en het geeft je ook toegang tot de andere faciliteiten van het complex (een fitnessruimte met personal trainers, sauna’s en een gezondheidscentrum). Naast het buitenzwembad heeft dit centrum ook een overdekt binnenzwembad. De faciliteiten zijn op werkdagen dagelijks van 7 tot 23 uur en in het weekend van 8 tot 20 uur geopend.

Cooperativa d’Aigues La Floresta

zwemmer met badmuts in zwembad

Foto via Pixabay

Sommigen hebben het geluk dat ze een huis met zwembad in Barcelona hebben kunnen huren, maar als dat niet zo is, kun je terecht bij dit zwembad, dat ligt tussen de gemeenten Barcelona en Sant Cugat del Vallés. Zomerzwembad  La Floresta ligt in een heerlijk, rustig gebied binnen de gemeente. Het is er knus en het is dan ook de perfecte locatie voor een gezinsuitje. Je komt hier prima tot rust en het water is lekker verfrissend. Er is een natuurgrasveld waar je ook in de schaduw kunt liggen. Verder zijn er hangmatten, kleedkamers, een picknickplaats en een bar op het terrein.

In de maanden juli en augustus kun je hier aan zwemcursussen, aquagym en individuele zwemtraining in het grote zwembad deelnemen. En er is ook een kinderbad voor de allerkleinsten.

Gerelateerd artikel: De beste kuuroorden en wellness-centra in Barcelona

Piscina Municipal de Montjuïc

Het gemeentelijke zwembad van Montjuïc is een sportfaciliteit in Barcelona aan de Olympische Ring van Montjuic. Het heeft twee buitenzwembaden, eentje van 25 meter lang en eentje voor schoonspringen. Belangrijk: Deze twee buitenzwembaden zijn alleen in de maanden juli en augustus open voor publiek.

Door de ligging op de helling van de Montjuïc en door het feit dat er geen tribunes aan de noordkant zijn, biedt deze locatie een prachtig uitzicht op de stad Barcelona. Het uitzicht is zo spectaculair, dat zangeres Kyle Minogue hier haar videoclip “Slow” heeft opgenomen.

Ken je een van deze gemeentelijke zwembaden al? Heb je nog andere tips?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter