blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Ontspanning

Ideeën om ook in de hitte van Barcelona te genieten

vissen aquarium barcelona
Geschreven door Daniella

Barcelona is een van de beste steden om optimaal van je zomer te genieten. De prachtige en drukke stranden, de chiringuitos (strandbars) die gespecialiseerd zijn in het bereiden van heerlijke cocktails en de restaurants aan zee, lenen zich perfect om naar de zonsondergang aan de Middellandse Zee te kijken.

  • toeristische appartementen in barcelona

 

Van deze bijzondere momenten kun je niet alleen genieten als je permanent in de stad woont, maar ook als je in toeristische accommodatie in Barcelona verblijft.

Vandaag zal ShBarcelona het in dit artikel met je hebben over wat de ideale manier is om te genieten van de Catalaanse hoofdstad, wanneer de hitte in de zomer toeslaat.

 

Profiteer van het warme weer in Barcelona

Als het warm weer is kunnen we activiteiten ontplooien, die we ons in de koudere maanden van het jaar niet voor kunnen stellen. Lees vooral verder als je nog verlegen zit om ideeën voor uitstapjes in Barcelona met familie of vrienden.

Waterattracties in Barcelona en omgeving

Isla Fantasía

Dit waterpark ligt in de stad Vilassar de Dalt in de regio Maresme. Het werd geopend in 1981 en het is uitgegroeid tot een van de meest populaire waterparken in Catalonië.

Het vrijetijdscomplex dat gericht is op gezinnen heeft 22 waterattracties, verspreid over  een terrein van meer dan 80.000 m².

glijbaan waterpark isla fantasia

Foto via Pixabay

Het park heeft als kenmerk dat het meer dan 10.000 m² aan groen en ligweiden heeft. Het heeft:

  • verschillende waterattracties
  • drie grote zwembaden
  • een kinderspeeltuin
  • een midgetgolfbaan
  • een recreatiegebied.

Je vindt er ook meer dan 900 picknicktafels in een groot dennenbos om lekker aan te picknicken. Daarnaast vind je er cafetaria's en restaurants, een zelfbedieningsrestaurant, een winkel, een pinautomaat en diverse informatiepunten.

Boek hier jouw vakantieappartement!

Aquarium van Barcelona

Het Aquarium heeft een spectaculair onderwatergebied dat uniek is in Europa. Het wordt beschouwd als het grootste aquarium met de meeste soorten vissen.

Met een diameter van 36 meter en een diepte van 5 meter bevat het bijna 4 miljoen liter water.

aquarium met walvishaai

Foto via Pixabay

Je kunt er verschillende soorten vissen observeren, zoals goudbrasem, murenen, maanvissen, roggen en twee soorten haaien: de stierhaai (Carcharias taurus) en de zandbankhaai (Carcharhinus plumbeus), die in dit verblijf het meest bewonderd wordt.

Gerelateerd artikel: Ideeën voor het lekkere, lange weekend in augustus

Andere attracties

Teleférico de Montjuïc

Wanneer de lucht tijdens de zomermaanden helderblauw is, zijn dit de beste dagen om te genieten van het panoramische uitzicht over Barcelona.

Met de Telefèrico Montjuïc (de kabelbaan) kun je de stad van bovenaf bezichtigen. Deze ervaring zal zeker indruk op je maken.

kabelbaan barcelona

Foto via Pixabay

Vanuit de kabelbaan kun je heel Barcelona en een aantal karakteristieke locaties in de Catalaanse hoofdstad zien, zoals:

  • Plaça Cataluña
  • de kathedraal van Barcelona
  • de Sagrada Familia
  • de cruiseschepen in de haven van Barcelona
  • Villa Olímpica (het Olympisch Dorp)
  • Torre Glòries e
  • het Forum-gebied

Bekijk alle accommodatie van ShBarcelona

Diner onder de sterren bij Fabra Observatoium

De diners onder een sterrenhemel (Cenas con Estrellas) is een van de belangrijkste zomerevenementen die in Barcelona georganiseerd wordt.

Het vindt tijdens de zomermaanden plaats bij het Fabra Observatorium en het combineert wetenschappelijke informatie en sterrenkundige observaties met een prikkelend gastronomisch diner.

fabra observatorium barcelona

Foto via Pixabay

De diners in het Observatorium vinden plaats op een van de meest bevoorrechte uitzichtpunten in de stad Barcelona. De avond begint met het diner, waarbij een heerlijke, culinaire maaltijd opgediend wordt, waarbij je altijd in je achterhoofd dient te houden dat het thema ‘sterren’ is.

Er wordt gebruik gemaakt van kwalitatief goede ingrediënten in deze keuken en tegen de tijd dat het begint te schemeren wordt de maaltijd op het terras geserveerd.

Aan het einde van de avond is er een lezing die 30 minuten duurt. Deze gaat over de wetenschap en je hebt er de mogelijkheid om al je vragen te stellen.

Welk idee spreekt je het meeste aan?
Deel je zomerse tips met andere vakantiegangers!

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter