blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Internationale keuken

Halal eten in Barcelona

halal vlees met tomaat en kruiden
Geschreven door Daniella

Arabisch eten is in Barcelona helemaal hip. Er zijn dan ook diverse restaurants in Barcelona die deze keuken op hun menukaart hebben staan en dit toont aan dat de Catalaanse hoofdstad zeer open staat voor deze exotische en tegelijkertijd mediterrane gerechten.

Vandaag wil ShBarcelona je graag bijpraten over de beste halal restaurants in de Catalaanse hoofdstad. Proef hier de beste Arabische smaken van heel Barcelona.

Gerelateerd artikel: Indiase restaurants in Barcelona

Ontdek de beste halal restaurants van Barcelona

Centonze

Bij Centonze hebben ze lekkere tapas, maar ook een gevarieerde menukaart. Je kijkt door de ramen uit op de Rambla en kunt de markt La Boquería in hartje Ciutat Vella ook zien. Geef hier vooral ook de glutenvrije producten en vegetarische mogelijkheden een kans.

gefrituurde groenten

Foto via Pixabay

De stadse en toch relaxte sfeer zijn helemaal van deze tijd en de centrale ligging is ideaal. Ook de service wordt door gasten gewaardeerd. Het pand heeft een eigen parkeerplaats. In het ernaast gelegen Le Pop Cocktail Bar kun je lekker loungen met prettige muziek op de achtergrond en een speciale cocktail drinken.

Je kunt vooraf een parkeerplaats via het restaurant reserveren en zo kun je tot 3 uur lang gratis parkeren. Je dient hiervoor wel minimaal 25 euro per persoon te besteden en dit bedrag is na de toepassing van eventuele kortingen.

Dhaba

Dhaba is een restaurant met Indiase invloeden. Slow cooking en huisgemaakte producten laten je proeven van deze verrassende, gastronomische keuken. Er wordt gebruik gemaakt van kwalitatief goede basisingrediënten en diverse kruiden, waardoor halal eten echt een feestje wordt.

Dhaba ligt in de wijk Pedralbes. Vele gerechten worden in de tandoori oven bereid en dit is een speciale kleioven, waar vlees en vis tot lekkere gerechten omgetoverd worden.

De tikka is favoriet, een gerecht met vlees, vis of groenten, gemarineerd in yoghurt en kruiden. Daarna wordt het 8-12 uur in de tandoori oven bereid, totdat het heerlijk mals is.

Gerelateerd artikel: Restaurants waar je heerlijk biologisch kunt eten

Mehman Khana

Mehman Khana ligt in de wijk Gotic en heeft Pakistaanse en Indiase tandoori grillgerechten op de menukaart staan. Het betreft typische gerechten uit de Pakistaanse keuken en dezen worden met verse ingrediënten bereid. Fijn zijn ook de betaalbare prijzen bij Mehman Khana.

samosas op zwart onderbord

Foto via Pixabay

De schotels die je hier kunt bestellen zijn lekker en gevarieerd en dat komt door de vele kruiden en specerijen die gebruikt worden. Deze gezonde keuken is perfect voor iedereen die graag kruidig eet en toch ook goed voor zichzelf wil zorgen.

Mehman Khana heeft rijstgerechten, salades, naanbrood, vlees en vis uit de tandoori oven en je kunt er genieten van een heerlijke Lam Kurchi, Kip Tikka, lamsribbetjes uit de tandoori oven, maar ook groentegerechten of zoetigheid uit de regio.

Het betreft een rustig en gezellig restaurant, waar de bediening erg gastvrij is. Dit alles maakt dat je er in een ontspannen en vriendelijke sfeer kunt genieten van deze heerlijke keuken.

Delhi Darbar

Bij Delhi Darbar voeren de aromatische kruiden de boventoon, maar ze bieden ook veel verschillende sauzen aan. De eigenaren van Delhi Darbar willen je echt op gastronomisch gebied verrassen en dat lukt ze door heerlijke, exotische smaken te combineren.

Zoals verwacht gaat het ook hier om de Indiase keuken en Delhi Darbar ligt in Sarrià-Sant Gervasi. Je merkt aan de bereiding van elk gerecht dat er sprake is van een diepgewortelde Indiase cultuur. Ook proef je gewoon dat de koks in deze keuken uitermate vaardig zijn.

Ook Delhi Darbar blinkt uit in gastvrijheid. Ze willen graag dat iedereen zich hier thuis voelt. Dus wil je gezond eten waar de keuken nog echt aandacht besteed aan de bereiding? Dan ben je hier ongetwijfeld bij een van de beste halal restaurants van Barcelona.

Welk halal restaurant in Barcelona kun jij aanbevelen?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter