blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Vervoer

Vervoer van het vliegveld naar Barcelona en terug

Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden en er zijn meerdere manieren om in Barcelona te komen vanaf het vliegveld. ShBarcelona somt hier een aantal opties voor je op.

Gerelateerd artikel: De meest onbekende musea van Barcelona

Optie 1 bus 46

bus 49

Foto via Visualhunt

Bus 46 is een goede aanrader voor iedereen die krap bij de kast zit, geen haast heeft en het niet erg vindt om gebruik te maken van het openbaar vervoer van de stad.

In de bus kan je gewoon gebruik maken van je T10, dat is de barcelonese OV kaart die ongeveer 10 euro kost en 10 ritten geldig is. Kaartjes voor de bus zijn verkrijgbaar bij de loketten en de automaten in het metrostation en ook in de kaart automaat op het trein station van het vliegveld.

Het is handig om te weten dat je binnen een uur mag overstappen zonder dat het een nieuwe strip kost. Dus je kan van de metro naar de bus overstappen , je kan overstappen op verschillende bussen en ook op de tram en trein minstens het allemaal binnen dezelfde zone valt en het binnen een uur is.

Indien je geen T10 hebt dan kan je een buskaartje, dat maar eenmalig geldig is, voor 2,15 e in de bus kopen De bus 46 stopt onder andere op Plaza Espanya en als je naar het vliegveld moet kan je deze hier ook pakken. De reis duurt ongeveer 33 minuten.Voor meer informatie kan je de de website van het openbaar streekvervoer raadplegen

Optie 2 De trein R2

Er is ook een trein, die van het vliegveld terminal 2 vertrektgaat R2, Het stopt onder andere in Sants en je kan je T10 ervoor gebruiken. Het gaat ongeveer om de dertig minuten.Voor het geval je van het centrum naar het vliegveld gaat,  raden wij je altijd aan om van te voren de treintijden te checken en rekening te houden met eventuele vertraging.

Optie 3 De taxi

taxi's

Foto via Visualhunt

En als geld geen probleem is dan is de taxi altijd een hele comfortabel keuze. Vanaf het vliegveld kan je gelijk zo een taxi instappen en in Barcelona stad kan je gewoon op straat aan houden. De taxi’s in Barcelona zijn zwart met geel, boven op het dak hebben ze een lichtje, als die groen is betekent het dat de taxi vrij is. De taxi van Barcelona centrum naar het vliegveld en andersom kost ongeveer standaard 35 euro. En als je de taxi neemt vanuit het vliegveld of naar het vliegveld op een speciale feestdag dan zijn er extra kosten (meestal €3,10)

Gerelateerd artikel: Adressen voor Nederlanders en Belgen met heimwee

Optie 4 De Aerobus

Er zijn twee aerobussen, “shuttlebussen” A1 en A2 beide gaan naar het vliegveld A1 gaat naar terminal 1 en de A2 gaat naar terminal 2. Je kan de bus nemen vanaf Plaza Catalunya of plaza Espanya. Het is een gemakkelijke en comfortabel manier op op het vliegveld te komen. De bus gaat om de 5-10 minuten en het bus kaartje is verkrijgbaar in de bus zelf, een enkele reis kost 5,90. Het traject duurt ongeveer 30 minuten.

Optie 5 de splik splinter nieuwe optie L9

L9

Foto via Visualhunt

De split en splinter nieuwe optie L9 is niet de ideale optie voor als je in het centrum van Barcelona wilt komen, aangezien het daar nog niet komt. Het is wel de bedoeling dat deze lijn in de toekomst zich zal uitbreiden en verschillende punten in de stad zal verbinden, maar tot die tijd zal je moeten overstappen zou je in het centrum van Barcelona willen bereiken.

De T10 is hier niet geldig je hebt een aparte ticket voor nodig dat Billet aerport heet , deze is verkrijgbaar bij de kaartautomaten op de metro stations en ook op het vliegveld en kost 4,50€. Je kan contant, met een pinpas of credit kaart betalen. De L9 brengt je naar beide terminal Tl en T2 en de reis tijd is ongeveer 32 minuten vanaf T1 naar Zona Universitària, het eindpunt.

Het originele van de metro is dat het volledig geautomatiseerd is en er dus helemaal geen bemanning is. Iedereen kan zien wat de conductor van de metro normaal gesproken ziet, aangezien de plek van de chauffeur omgebouwd is tot een bijzondere uitkijksplek.

Op welke manier reis jij het liefst van en naar het vliegveld? Heb je nog tips?

Over de auteur

Maisa

Regisseur van de dans theater groep Beneath the Skin en mede oprichter van Literate Laundrettes. Actrice, dichteres en danser.

Laat een reactie achter