blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Wetenswaardigheden

Barcelona heeft iedereen wat te bieden

Geschreven door Jantine

Ik heb meer dan twee jaar gewoond en gewerkt in Barcelona, en al die tijd in een kantoor met meer dan honderd mensen, waarvan er maar tien of twintig uit de stad kwamen. Er is altijd een breed aanbod aan verschillende culturen in het kantoor geweest: Italianen, Britten, Zuid-Afrikanen, Amerikanen, en nog een heleboel meer. Ik stel ze altijd dezelfde vraag: “Waarom Barcelona?” ShBarcelona deelt vandaag deze persoonlijke ervaring.

Gerelateerd artikel: Investeren in onroerend goed in Barcelona

Waarom Barcelona?

Barcelona haven

Foto via Visualhunt

De meeste mensen antwoorden met iets in de strekking van dat ze hier iemand hebben ontmoet en verliefd zijn geworden. Anderen hebben hun Barcelonese partner ergens anders ontmoet, maar zijn naar de stad gekomen omdat hun partner hier wilde wonen. Maar het antwoord dat ik meer dan de helft van de tijd heb gehoord was: “Ik kwam hier op vakantie en ben nooit meer weggegaan.”

Ik heb in de andere steden waar ik gewoond en gewerkt heb nog nooit dezelfde reden gehoord. Nadat mijn eerste maanden hier voorbij waren gevlogen, begon ik het meer en meer te begrijpen. Het is niet alleen het goede eten, de wijn of het brede culturele aanbod van de stad. Het is de beste som van de delen. Als je graag aan de zee wil wonen, is deze bereikbaar van alle kanten van Barcelona. ’s Ochtends en ’s avonds kun je wandelen of joggen langs de kust. In het weekend, en vooral in de zomermaanden, zie hier je veel skateboarders, skeelerers en fietsers. Ik heb hier menig zondag gewijd aan vistochtjes met vriend.

Barcelona DIY uitgaan

Foto via Visualhunt

Als je van een woelig uitgaansleven houdt, kun je hier ieder weekend naar hartelust tot in de vroege uurtjes drinken en dansen en alsnog naar kantoor gaan daarna, zo lang je je uren maar maakt. Ons kantoor, net als vele andere kantoren in Barcelona, hebben een flexibel beleid als het op werktijden aankomt. Zolang de werknemers hun uren maar maken, maakt het de werkgevers niet uit wanneer dat gebeurt.

Gerelateerd artikel: Werken in Barcelona

Barcelona DIY park

Foto via Visualhunt

De stad heeft voor alle leeftijden en behoeften wat aan te bieden. Families hebben de mogelijkheid om naar de verschillende parken te gaan die door de stad verspreid zijn, her en der zul je kleine parkjes met spelende kinderen tegen komen. De stad biedt mogelijkheid voor zo veel verschillende levensstijlen aan dat het moeilijk is om er niet één te vinden die bij je past en je gelukkig maakt. Het was een inspiratie om naar zo veel verschillende verhalen over de mensen hun liefde voor de stad te luisteren. Het is een herinnering die ik met veel mensen gedeeld heb sinds ik de stad verlaten heb.

Wat is jouw reden (geweest) om naar Barcelona te verhuizen? 

Over de auteur

Jantine

Jantine is een blogger en trendsetter en woont in Barcelona.

Laat een reactie achter