blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Ontspanning

Barcelona swingt de pan uit

Barcelona swingt de pan uit met zijn 7.000 swing dansers en wekelijkse bijeenkomsten. Het begon slechts met één school, maar nu hebben ze zich vermenigvuldigd en nog meer geprofessionaliseerd. Het lijkt erop dat de Swing koorts blijft stijgen aangezien deze dans vorm, energiek, fris, levendig, sociaal en zeer gemakkelijk te leren is. Volgens ShBarcelona is swing een gezonde verslaving en een perfecte manier om je te socialiseren, mensen te ontmoeten op een originele en dansende manier.

Gerelateerd artikel: Danslessen in Barcelona

Swing Maniacs

Swing dancers

Foto via Visualhunt

In de stad zijn er al vele scholen als paddenstoelen de grond uit geschoten. Swing Maniacs opgericht door Jana Grulichová en Jordi Mundet, begon met drie klaslokalen en hebben nu alleen maar in Barcelona al 4 scholen; Gracia, Poble nou, Badalona en Sant Cugat. Daarnaast hebben ze ook een school in Madrid en Geneve. Ze hebben een team van bijna 50 leraren en over de 2000 leerlingen De school biedt de volgende klassen: Lindy Hop, Charleston, Swing, Rock& Roll, Balboa, Blues.

Bijna iedere dag van de week organiseert deze school wel een jam dat van ongeveer 21:00-24:00 duurt, de prijs varieert  en ligt normaal gesproken tussen de 0 tot 5€.

Spank The Baby

Swing to the top

Foto via Visualhunt

Spank The Baby is een swing dansschool in Raval. Spank The Baby geeft les op verschillend niveaus en verschillende stijlen zoals de Lindy Hop, de Charleston en Jazz Steps. Elke vrijdag collaboreert het ook met de swing jam van de Raval. Naast de jam organiseert de school ook specifieke evenementen.

Swing Barcelona

Swing Barcelona geeft les in El Temple del Swing “De Tempel van Swing”, een studio gelegen in het hartje van de stad, op 32 Carrer Moles, net naast Plaza Catalunya. Studenten van alle leeftijden zijn welkom en kunnen leren om de Lindy Hop, de Charleston, Balboa, Blues en Boogie Woogie te dansen. Je kunt kiezen uit één van de regelmatig cursussen, een intensieve cursus, workshops en monografieën, privélessen of speciale klassen.

De school organiseert elke maand, een open swing feest op de school en kost 1 € voor studenten die een metgezel mee brengen en in het algemeen € 5 per persoon.

LindyHop.cat

Feel the rhythm - Swing dance

Foto via Visualhunt

Lindyhop.cat bestaat sinds 2001 en is een van de oudste scholen in Barcelona. Buiten de orthodoxe klassen biedt het verscheidende evenementen aan. Op verschillende plekken en dagen in de week. Op maandag bieden ze een jam sessie in de Orfeon in Gracia aan swing jam sessie het entree varieert van tussen de 0 en 3€ en de jam duurt van 22:00 tot 00:00. Op donderdag organiseert de school een andere jam in de Almo2bar , de prijs varieert tussen de 3 € en 5 € ligt eraan op welk tijdstip je aankomt. Op zondag middag is er een  jam in de Diobar van 18 tot 22 (3€ -5€), waar een gratis Lindyhop en Balboa les bij zit inbegrepen. Ieder derde vrijdag van de maand van 22 tot 01.00 organiseren ze een Rock&Roll en Balboa jam in de dansschool waar beiden zalen worden gebruikt, de prijs varieert van 0 e tot 4€. De laatste dinsdag van de maand organiseren ze een Blues en fusie avond waar er ook een open podium ruimte is voor muzikanten die een thema willen meespelen. Korttom de LindyHop.cat staat absoluut niet stil en swingt, net zoals alle anderen scholen, pan uit.

Gerelateerd artikel: Sportclubs in Barcelona

Sala Apolo

Sala Apolo opent haar deuren iedere laatste zondag van de maand om het Barcelona Jazz Orchestra en alle swingers van de stad te ontvangen.

En wat nog meer…

Voor de rest kan het ook zo zijn dat je op straat spontaan een swing jam tegenkomt; in het Parc de la Cuitadella, bij het strand van de Barceloneta, op de Plaça de la Virreina of Plaça de la Revolució in de wijk Gràcia of op de Rambla de Poble Nou.

Barcelona swingt de pan uit. En jij?

Over de auteur

Maisa

Regisseur van de dans theater groep Beneath the Skin en mede oprichter van Literate Laundrettes. Actrice, dichteres en danser.

Laat een reactie achter