blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Sport en activiteiten

Leuke activiteiten in Barcelona voor gezinnen

kindje aan de hand bij ouders
Geschreven door Daniella

In Barcelona heb je veel verschillende mogelijkheden om je vrije tijd te besteden en gelukkig is het een stad waar voor elk type bezoeker wel iets leuks te doen is, of je nu student bent en tijdelijk in Barcelona verblijft, of al wat ouder bent en hier op vakantie komt.

Als je Barcelona met je gezin een bezoekje brengt, kun je kiezen uit een veelvoud aan activiteiten en je zult dan een onvergetelijke tijd beleven. Kom jij binnenkort met je gezin naar de Catalaanse hoofdstad?

Lees dan vooral dit artikel van ShBarcelona, want we geven je een overzicht van een aantal leuke gezinsactiviteiten in Barcelona.

Gerelateerd artikel: Met je kinderen naar de wijk Poblenou

Welke leuke uitstapjes kun je als gezin in Barcelona maken

picknickmand met lekkers

Foto via Pixabay

Picknicken in Parque de la Ciutadella

Hoe kun je nog beter van het lekkere weer en de ontspannen sfeer van Barcelona genieten dan met een lekkere picknick met je gezin? Haal het beste uit jullie vakantie door Parque de la Ciutadella met een goed gevulde picknickmand te bezoeken.

Het is namelijk een van de mooiste parken in Barcelona en niet alleen gezinnen, maar ook koppels, groepen vrienden en hele families komen naar dit park voor een picknick of ander gezellig samenzijn. Het is de ideale plek voor kinderen, want ze hebben er de ruimte om lekker te spelen.

Parque de la Ciutadella bereik je met de metro (lijn L4/geel) door bij de halte Ciutadella Vila Olímpica uit te stappen.

Tour door de stad per Segway

De Segway is een elektronisch, licht transportvoertuig op twee wielen en het functioneert d.m.v. een automatisch balanssysteem. De motor en de computer van de Segway houden het voertuig altijd in een horizontale positie, waardoor je de besturing zo onder de knie hebt.

Om vooruit te gaan hoef je alleen je lichaam maar een beetje naar voren te bewegen – in de richting die je op wilt gaan – en dat is het. Fluitje van een cent! Barcelona Segway Tour biedt je de mogelijkheid om per Segway de stad te verkennen. Er zijn verschillende tours waar je uit kunt kiezen.

Zo neemt de Olympic Segway Tour je in een 90 minuten durende tour mee door Parque de la Ciutadella, naar de haven en naar het strand van Barceloneta. Je wordt begeleid door een lokale gids die je van alles zal vertellen over de plekjes die je bezoekt. Deze tour kost 45 euro.

De Montjuic Segway Tour duurt 3 uur en neemt je mee door de belangrijkste wijken van de stad. Deze tour kost 75 euro en de tour van twee uur (Barcelona Segway Tour) bedraagt 55 euro. De hoofdvestiging van Barcelona Segway Tour ligt aan Passeig de Lluís Companys 10, in de buurt van Parque de la Ciutadella. Je kunt hier makkelijk komen door de metro (lijn 1/rood) te pakken en bij halte Arc de Triomf uit te stappen.

Bekijk de show bij de Magische Fontein van Montjuïc

De Font Màgica de Montjuïc ligt aan de voet van het Museu Nacional d’ Art de Catalunya en je kunt hier naar een show met fonteinen, licht en muziek gaan kijken en luisteren. De show trekt dagelijks duizenden mensen en zij zijn gefascineerd door de kleuren en muziek bij de watershow.

Het is dan ook een van de meest bezochte bezienswaardigheden in heel Barcelona. Je kunt de Magische Fontein bereiken door naar Plaza España te reizen. Dit kan met de metro:  lijn L1 (rood) en L3 (groen). De show is gratis en kan op de volgende data bezocht worden:

  • Tussen 1 april en 31 mei: van donderdag t/m zaterdag tussen 21 tot 22 uur
  • Tussen 1 juni en 30 september: van woensdag t/m zondag van 21.30 tot 22.30 uur
  • De hele maand oktober: van donderdag t/m zaterdag tussen 21 tot 22 uur
  • En van 1 november tot 31 maart: van donderdag t/m zaterdag tussen 20 en 21 uur

Gerelateerd artikel: Waterparken in Catalonië

kinderen spelen in zand

Foto via Pixabay

Een dagje strand aan de Costa Brava

Als je bereid bent om iets verder van het centrum van Barcelona te reizen, vind je enkele van de mooiste stranden van Catalonië, misschien zelfs wel van het hele land. De Costa Brava staat bekend om de vele prachtige stranden langs de gehele kustlijn, dus het is zeker de moeite waard om hier een uitstapje van te maken.

Zo is Tossa de Mar bijvoorbeeld een van de mooiste plekjes aan de Costa Brava. Het heeft een prachtig strand met een middeleeuws kasteel. In Cadaqués vind je een bijzonder contrast door de blauwe zee en de witte verf van de huisjes in dit dorp. Het doet je vast een beetje aan Griekenland denken.

Blanes is een andere favoriete bestemming. Dit uitgestrekte strand heeft een grote rots – La Palomera – die de baai scheidt van de vele kustrestaurantjes. Naast deze plaatsen zijn er nog vele andere bestemmingen aan de Costa Brava die je prima met je gezin kunt bezoeken.

Ontdek andere dorpen en steden in Catalonië

Niet alleen Barcelona is als stad een mooie plek om te bezoeken. Er zijn meer interessante plekken, zoals bijvoorbeeld Castelldefels. Deze plaats is zeer populair vanwege het strand en de prachtige zonsondergangen die die je hier kunt zien. Het ligt op minder dan een uur met de trein vanaf Barcelona.

Tarragona is ook interessant. Hier vind je nog een groot aantal constructies en ruïnes van de oude Romeinse stad Tarraco. Het meest opvallend is het Romeinse amfitheater dat dicht bij de zee ligt. En dan is er nog Sitges…

Deze plek is zeer favoriet bij de LGTB-gemeenschap vanwege haar vriendelijkheid en prachtige strand. Als laatste is Cambrils nog het vermelden waard. De stranden van dit oude vissersdorpje zijn het hele jaar door enkele van de meest bezochte plaatsen in de buurt van Barcelona.

Wat doe jij het liefste als je met je gezin in Barcelona bent? Nog tips?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter