blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Vestigen in Barcelona

Is dit het moment om goedkope huurwoningen in Barcelona te vinden?

straat in barcelona
Geschreven door Daniella

Na de lockdown zijn de voorkeuren en gewoonten van mensen aardig veranderd. Dat zal niks verrassends zijn. Neem daarbij de hoge huurprijzen van appartementen in Barcelona en je krijgt vanzelf mensen die overwegen om de stad te verlaten en elders hun woning te zoeken. 

Vooral gezinnen wonen nu liever in de omgeving van Barcelona, omdat ze zich hier voor minder geld – of hetzelfde bedrag – een veel grotere woning met ook nog een tuin of groot balkon kunnen permiteren. 

 • appartementen in Barcelona

 

Door deze ontwikkeling kun je je afvragen of dit dan ook het juiste moment is om in de stad Barcelona zelf woonruimte te huren. En ja, dat is zo!

Loop jij met het idee rond om in Barcelona te komen wonen? Lees dan dit artikel, want dit is zeker het moment om je iets meer in woonruimte te verdiepen. We vertellen je er dan ook graag meer over. 

Goedkope huurappartementen in Barcelona: de meest betaalbare delen van de stad

Zoals we eerder al vermeld hebben, zijn veel mensen vanuit de stad naar de omgeving van Barcelona vertrokken. De belangrijkste reden voor deze mensen was: minder herrie en meer ruimte.

Naast dit feit is ook de nieuwe huurindex van Barcelona het vermelden waard, want deze index heeft tot een lichte daling van de huurprijzen geleid. 

bank met lamp - betaalbare woning in barcelona

Foto door Ketut Subiyanto via Pexels

De vastgoedsector is altijd in beweging, maar met de huidige ontwikkelen kunnen je je voordeel halen. Door de huidige situatie in de wereld kun je dan ook je kans grijpen en profiteren van gunstigere prijzen. 

ShBarcelona meent daarom dat deze twee ontwikkelingen (vertrek bewoners en huurindex) kansen voor andere mensen biedt. Er is nu veel meer beschikbaar in de stad en de woningen zijn direct klaar voor de verhuur

Weet jij al in welke wijken van Barcelona je het goedkoopst kunt huren? Hieronder vertellen we je er meer over:

Nou Barris

Dit district staat aan de top van de lijst met goedkoopste wijken in Barcelona. Het district bestaat uit 13 wijken:

 1. Vilapicina i la Torre Llobeta
 2. Porta
 3. Turó de la Peira
 4. Can Peguera
 5. La Guineueta
 6. Canyelles
 7. Les Roquetes
 8. Verdún
 9. La Prosperitat
 10. Trinitat Nova
 11. Torre del Baró
 12. Ciutat Meridiana
 13. Vallbona
uitzicht op Tibidabo

Foto via Visualhunt

Nou Barris is een redelijk nieuw district. De laatste paar jaar zijn er meer mensen gaan wonen en is ook het aantal winkels en voorzieningen toegenomen. Het ligt aan de rand van de Collserola bergen en de natuur is dan ook altijd dichtbij.

Woonruimte te huur in Nou Barris

Horta – Guinardó

Op nummer twee staat het district Horta – Guinardó en het gaat hier om het op een na grootste district van de stad. Hierdoor merk je ook dat er een concentratie van woningen aanwezig is.

Het district heeft prima verbindingen met de rest van de stad door het goede openbaar vervoer en verder zijn er supermarkten, ziekenhuizen, scholen en andere basisvoorzieningen.  Ook aan parken en tuinen is er geen gebrek. Hieronder de wijken waaruit het district bestaat:

 1. El Baix Guinardó
 2. Can Baró
 3. El Guinardó
 4. La Font d’en Fargues
 5. El Carmel
 6. La Teixonera
 7. Sant Genís dels Agudells
 8. Montbau
 9. La Vall d’Hebron
 10. La Clota
 11. Horta
labyrint park in horta

Foto via Visualhunt

Appartement in Horta-Guinardó huren

Sant Andreu

Op de derde plek komt het district Sant Andreu en veel mensen kiezen dit als locatie voor hun verblijf in de stad. Het district bestaat uit de volgende wijken:

 1. La Sagrera
 2. El Bon Pastor
 3. La Trinitat Vella
 4. El Baró de Viver
 5. El Congrés i els Indians
 6. Navas
 7. Sant Andreu de Palomar

Huurappartement in Sant Andreu

Wat alle goedkopere districten voor woonruimte in Barcelona met elkaar gemeen hebben, is de ligging. Elk district dat betaalbaarder is, ligt verder van het echte stadscentrum van Barcelona. Meestal gaat het hierbij dan ook om gebieden waar vroeger industrie gevestigd was. En meestal woonden hier ook de arbeiders die in deze fabrieken werkten. 

Tegenwoordig zijn dit drukbevolkte gebieden met volop voorzieningen, waardoor je ze niet zomaar over het hoofd mag zien. 

straat in barcelona

Foto via Visualhunt

Gerelateerd artikel: Wat is er nodig om in Barcelona een woning te huren?

De duurste en goedkoopste gemeenten binnen de provincie Barcelona

Ondanks het feit dat veel mensen de stad verlaten hebben en verruild hebben voor een locatie die toch nog in de buurt van de stad ligt, zijn de prijzen niet altijd heel anders dan in de stad zelf. 

Volgens een artikel in El Périodico zijn er 10 Catalaanse gemeenten met prijzen die zelfs veel hoger dan de stad Barcelona liggen. Zo bedraagt de gemiddelde huurprijs in Sant Vicenç de Montalt (een gemeente in El Maresme) maar liefst €1251,57.  

Daarop volgen Cabrils met €1178,01, Sant Cugat del Vallès met €1149,55, Teià met €1117,67 en Sant Just Desvern met €1058,92.

keuken met zwart blad

Foto door Ralph Ravi Kayden via Unsplash

Toch zijn er ook gemeenten met betaalbaardere prijzen, zoals Sant Joan Despí of Esplugues. Hier betaal je per maand gemiddeld €814,- en in Castelldefels is dit €919,90. 

Vind de goedkoopste woningen in Barcelona

Zoals je hebt kunnen lezen hoeven de huurprijzen tussen Barcelona stad en de gemeenten in de provincie Barcelona niet per definitie veel te verschillen. 

Ons advies is dan ook om bij elke zoektocht naar een geschikt appartement eerst te kijken naar je behoeften. Waar moet een woning aan voldoen? Daarna kun je pas echt een gerichte selectie maken en een appartement vinden dat bij jou past.

ShBarcelona is ervan overtuigd dat wonen in de stad zelf vele voordelen biedt. Je bespaart namelijk ook op bepaalde kosten, zoals bijvoorbeeld het openbaar vervoer. Dit is zeker het geval wanneer je in de buurt van je werk of studie kunt wonen. Ook heb je in de stad veel meer voorzieningen, zoals winkels, restaurants en bars. Barcelona is en blijft daarnaast een geweldige stad aan de kust, waar je optimaal kunt genieten van cultuur en heerlijk eten en drinken.

Wanneer je op het punt staat om Barcelona als je volgende stek te kiezen, neem dan zeker eens contact op met het team van ShBarcelona. In ons vastgoedportfolio is voor ieder wat wils en er is dan ook altijd wel iets dat bij jou wensen en eisen past. 

Ik wil graag meer informatie

Geraadpleegde bronnen: 

 

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter