blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Vestigen in Barcelona

Welk type huur past het beste bij jou?

hand met sleutels
Geschreven door Daniella

Wist je al dat er verschillende typen huur en huurwoningen zijn? Het hangt namelijk van de duur van je verblijf af of je het ene of andere contract ondertekent en afsluit.

Soms is het helemaal nog niet duidelijk welk soort contract het meest geschikt is en zelfs het type appartement kiezen kan nog wel eens misgaan. ShBarcelona heeft allerlei soorten huurwoningen in Barcelona in het portfolio en daarom hebben we vandaag een check voor je om in te vullen, zodat je erachter komt welke type huurwoning (en contract) het beste voor je is.

Bekijk hier ons gehele woningaanbod

Door 8 simpele vragen te beantwoorden, kom je erachter welke type huur het beste bij je past. Vul jij de vragen in?

Wanneer je dit leest, ken je de uitkomst van de check al. Proficiat! Nu kun je beginnen met het gericht zoeken naar woonruimte in Barcelona

Om ervoor te zorgen dat je alle details kent en deze aan kunt laten sluiten bij je eigen behoeften, zetten we alle informatie over huurmogelijkheden nog eens voor je op een rijtje: maandelijkse verhuur (tot 12 maanden), lange termijn verhuur (paar jaar) en korte termijn verhuur (paar dagen of weekjes).

Paar maanden in Barcelona verblijven

Tijdelijke woonruimte of verhuur voor de middellange termijn is geschikt voor iedereen die van plan is om voor minimaal 32 dagen en maximaal 11 maanden naar de stad te komen. Aan wat voor doelgroepen denken we dan:

  • MBA studenten, master studenten, stagiaires, et cetera
  • Iemand die een project komt uitvoeren
  • Executives
  • Zelfstandig ondernemers
  • Wetenschappers die voor onderzoek naar Barcelona komen
  • Patiënten voor medische behandelingen
  • Toeristen die voor langere tijd blijven
  • Expats

Zoals je ziet, gaat het in alle gevallen om een verblijf in de stad voor de middellange termijn. Daarom zijn de maandelijkse huurwoningen van ShBarcelona op zo’n manier ingericht, dat ze aan de verwachtingen en eisen van deze doelgroep voldoen.

De huurwoningen zijn gemeubileerd en compleet ingericht met alles wat je voor een paar maanden maar nodig denkt te hebben. Het gaat van de meest basic items (bestek) tot wat je minimaal elke dag nodig hebt: elektrische apparaten, beddengoed, badhanddoeken, et cetera.

ingericht appartement met balkon

Maandelijkse huurwoning bij ShBarcelona

Het idee achter dit type woningen is dat mensen die woonruimte voor een paar maanden in Barcelona zoeken, enkel met hun persoonlijke spullen verhuizen en zich na aankomst in de stad snel thuis willen voelen.

Op deze manier kun je je verblijf in hotels vermijden of beperken en is het mogelijk om je vanaf dag een op je gemak te voelen.

Daarnaast zijn dit type woningen over de hele stad verspreid, waardoor je elke wijk kunt kiezen die je bevalt: Ciutat Vella, Gràcia, Les Corts, Sants-Montjuïc, et cetera…

groot blok appartementen in Barcelona

Foto via Unsplash

Bekijk hier maandelijkse huurwoningen in Barcelona

Paar jaar in Barcelona wonen

Zoals wel duidelijk is, gaat het bij woonruimte voor de lange termijn in Barcelona huren om woonruimte die gericht is op mensen die voor minimaal een aantal jaren op dezelfde plek willen verblijven. 

Dit is de favoriete optie voor iedereen die zich voor langere tijd wil vestigen en voor een langere periode in de stad wil komen wonen. Het is ook het beste alternatief als je het vergelijkt met een woning in Barcelona kopen

leeg appartement met terras

Jaarlijkse huurwoning bij ShBarcelona

Bij ShBarcelona zitten er diverse soorten appartementen in het portfolio voor de jaarlijkse verhuur: met balkon, met terras, met zwembad, met 1 tot 5 slaapkamers, aangepast aan mensen met mobiele beperkingen, et cetera.

Wij opereren al meer dan 20 jaar in de stad en bieden woonruimte verspreid over de hele stad aan, dat is ook waarom we de vastgoedsector in Barcelona op ons duimpje kennen.

📌 Als je interesse hebt in het huren van een woning voor de lange termijn in Barcelona, dan is het goed om te weten dat er een huurindex voor de huurprijzen is. Heb je hierover vragen? Aarzel dan niet en neem contact op met ons makelaarsteam om je te helpen bij je zoektocht naar geschikte woonruimte.

Iets waar wij grote waarde aan hechten is de tevredenheid van onze huurders en wij weten ook dat de beste manier om dit te bereiken een klantgerichte service is. Daarom krijg je bij ShBarcelona ook een persoonlijke manager toegewezen, die er voor zowel jou als de eigenaar van het appartement is gedurende de gehele periode dat je contract loopt.

Gerelateerd artikel: Het kwaliteitsbeheersysteem van ShBarcelona

Paar dagen in Barcelona doorbrengen

Hier gaat het om toeristische accommodatie, oftewel de korte termijn verhuur in Barcelona. Dit soort accommodatie is geschikt voor een verblijf van een paar dagen tot enkele weken, maar niet langer dan een maand. 

Dit type verblijf is favoriet voor wie een weekendje naar Barcelona komt, of voor wie vakantie komt vieren of om andere redenen een paar dagen in de stad wil overnachten.

Net als onze maandelijkse huurwoningen zijn de appartementen die bestemd zijn voor toeristen volledig uitgerust en ingericht: de keuken is compleet en voorzien van alle gebruiksvoorwerpen, de badkamer heeft alles wat je nodig hebt, de woon- en zitkamer is van alle gemakken voorzien, net als de rest van de woning.

Dit type woning loont zich, omdat er appartementen in allerlei soorten en maten zijn. Ook vind je deze appartementen op de meer toeristische en karakteristieke plekken in de stad, zoals Las Ramblas, Passeig de Gràcia, Sagrada Familia, Barceloneta, et cetera.

Bekijk hier toeristische appartementen in Barcelona

woonkamer met bank

Toeristische verhuur via ShBarcelona

Ben jij klaar om je nieuwe woonruimte te betrekken? Wanneer je nog vragen hebt over hoe een appartement in Barcelona te huren, vergeet dan niet ons blog, onze website, of onze social media te volgen! Wij zijn er voor je!

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter