Appartementen en woningen met toegang voor mindervaliden te huur in Barcelona
 
FILTERS
Mapa Barrios Mapa Barrios Sants Montjuïc Les Corts Eixample Sarrià - Sant Gervasi Ciutat Vella Sant Martí Gràcia HortaGuinardo SantAndreu NouBarris L'Hospitalet de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Just Desvern Sant Cugat del Vallès Cerdanyola del Vallès Montcada i Reixacs Sant Adrià del Besòs Santa Coloma de Gramenet
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Priis/Maand
0 Tot 0
Mapa Barrios Mapa Barrios Sants Montjuïc Les Corts Eixample Sarrià - Sant Gervasi Ciutat Vella Sant Martí Gràcia HortaGuinardo SantAndreu NouBarris L'Hospitalet de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Just Desvern Sant Cugat del Vallès Cerdanyola del Vallès Montcada i Reixacs Sant Adrià del Besòs Santa Coloma de Gramenet
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
- +
M2
0 Tot 0
abrir Geavanceerd zoeken
Meldingen ontvangen
FILTERS
Plattegrond tonen
Plattegrond verbergen
Meldingen ontvangen
Plattegrond tonen
Plattegrond verbergen
Teken je zoekgebied
subir

Informatie over het huren van appartementen en woningen met toegang voor mindervaliden in Barcelona

Veel mensen die besluiten om een appartement in Barcelona te huren hebben mobiliteitsproblemen. Daarom is het belangrijk om een woning te kunnen kiezen die de toegang voor deze groep mensen in het algemeen, maar ook hun leven in de woonplaats zelf vergemakkelijkt.

Barcelona is zich al jaren bewust van dit soort problemen en dus hebben de meeste straten van Barcelona hellingbanen, zodat mensen in een rolstoel zelf vrij kunnen voortbewegen en zich zonder hulp binnen de stad kunnen verplaatsen.

Het openbaar vervoer, zoals metro en bus, is ook geschikt voor mensen met beperkte mobiliteit. Het vinden van een appartement met toegang voor mindervaliden in Barcelona is niet ingewikkeld.

Idealiter betreft het appartementen op de begane grond, met directe toegang vanaf de straat en zonder trappen. Hoewel het klopt dat de overgrote meerderheid van de gebouwen in de Catalaanse hoofdstad een lift heeft, is het een groot probleem voor mindervaliden wanneer deze niet functioneert.

En natuurlijk gebeurt dit altijd op de meest onverwachte momenten. Precies daarom is de begane grond ideaal, want hiermee worden bepaalde risico’s als het uitvallen van een lift beperkt.

In Barcelona zijn er veel gebouwen die zijn gerenoveerd en verbouwd zijn tot woningen. Sommigen zijn aangepast vanwege bouwkundige redenen, anderen als gevolg van de groeiende vraag naar dit bepaald type woning. De meesten hebben een terras of tuin.

De aanpassingen aan woonruimten zijn ook het resultaat van het tegemoet willen komen aan de behoeften van mensen met mobiliteitsproblemen.

 

De voordelen van het huren van een appartement met toegang voor mindervaliden in Barcelona

Zoals al eerder gezegd, is Barcelona al jaren bezig met aanpassingen, zodat mensen met een motorische handicap volledig zelfstandig kunnen wonen en leven.

Om dit te bereiken, hebben de meeste trottoirs en zebrapaden een hellingbaan, zodat mensen in rolstoelen zich makkelijk kunnen verplaatsen, zonder de hoogte van de stoeprand te moeten overbruggen, iets wat in veel gevallen op zijn zachtst gezegd ingewikkeld is.

Ook zijn drukke locaties en openbare voorzieningen aangepast, of het nu gaat om overheidsgebouwen, bibliotheken, gezondheidscentra, ziekenhuizen of winkelcentra.

Sommige stranden in Barcelona zijn inmiddels ook toegankelijk voor mindervaliden, net als de meeste gemeentelijke sportscholen en openbare centra.

Er kan ook gewoon gebruik gemaakt worden van het openbaar vervoer, zoals de metro, de trein, de Ferrocarriles de la Generalitat de Catalunya en de grootstedelijke buslijnen, zodat mensen met beperkte mobiliteit zich volledige zelfstandig door de stad kunnen verplaatsen.

Een andere belangrijke factor is, dat er in heel Barcelona meerdere parkeerplaatsen exclusief voor mindervaliden zijn. Dus als je met de auto naar Barcelona komt, heb je geen problemen met parkeren.

Woningen op de begane grond met toegang voor mindervaliden zijn er in overvloed in Barcelona, wat natuurlijk essentieel is voor deze groep mensen om Barcelona als bestemming te kiezen, of het nu voor vakantie, tijdelijke verhuur of lange termijn verhuur is.

Als je een woning in de Catalaanse hoofdstad wilt huren en je hebt mobiliteitsproblemen, dan kun je in Barcelona zelfstandig wonen, je vrij en zonder beperkingen buiten je woning verplaatsen en genieten van de stad.