blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Onze adviezen

8 Zaken die vallen onder de dekking van de inboedelverzekering voor huurders

breekijzer tussen ramen
Geschreven door Daniella

Diefstal vindt helaas overal ter wereld plaats, dus niet alleen als je thuis of op vakantie bent. En ben je wel eens buiten op straat beroofd of is er bij je thuis wel eens iets gestolen? Zo ja, dan weet je hoe belangrijk het is om verzekerd te zijn.

Vandaag gaan we het daarom hebben over een van de meest belangrijke verzekeringen: de inboedelverzekering voor huurders. Op de een of andere manier werkt de wetenschap dat je een deel van de waarde terugkrijgt namelijk geruststellend.

 • verzekering barcelona huiseigenaren

 

Hierbij moet overigens wel gezegd worden dat er niet alleen slecht nieuws is. Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken is er in de eerste helft van 2020 namelijk een daling van 24,8% in het aantal strafbare feiten geweest. Specifiek gezegd waren er 31,4% minder overvallen met geweld of intimidatie, 31,1% minder inbraken en 44,7% minder diefstallen.

Een groot deel van deze daling hield echter wel verband met de quarantaine waarin we vanaf afgelopen maart als gevolg van de wereldwijde pandemie een tijd hebben gezeten.

Hoewel deze cijfers natuurlijk positief zijn, vinden er nog steeds diefstallen in grote steden plaats. Daarom is het van belang om je goed voor te bereiden en te weten wat je als huurder in een huurappartement in Barcelona te wachten staat.  

In dit artikel leggen we uit wat de inboedelverzekering van ShBarcelona voor huurders dekt en gaan we ook in op de kosten en welke stappen je moet volgen om een verzekering af te sluiten.

Sluit nu een woonverzekering af

twee handen beschermen huisje

Foto via Freepik

Ik ben thuis beroofd. Wat dekt de verzekering?

Soms denken we er niet aan om een verzekering voor onze huurwoning af te sluiten, aangezien we niet verwachten dat het 100% van de spullen in huis dekt.

Speciaal hiervoor is de inboedelverzekering voor huurders in het leven geroepen. Deze verzekering is er zelfs speciaal voor bedoeld om de huurder te dekken in 8 van de volgende situaties:

1. Diefstal of overval

Als er – hoe vervelend ook – bij je thuis ingebroken wordt, dan wordt het volgende door de inboedelverzekering gedekt:

 • Persoonlijke items tot een maximale waarde van 10.000 euro
 • Tot 150 euro aan contant geld (dat niet in een kluis bewaard wordt)
 • Sieraden (extra optie)

Bovendien is het goed te weten dat de verzekering tot 1.500 euro aan gestolen voorwerpen en tot 100 euro in contant geld dekt, wanneer je buiten je woning bestolen wordt.

vrouw wordt van tas beroofd

Foto via Freepik

2. Vervanging slot

Wanneer er bij je ingebroken is en het slot van de deur is geforceerd, dekt de verzekering de vervanging van het slot zonder hiervoor extra kosten in rekening te brengen.

De verzekering vergoedt ook verlies of diefstal van huissleutels. Niet verkeerd, toch?

3. Slotenmaker 24/7

Heb je ooit ’s nachts een slotenmaker nodig gehad? Dan weet je vast dat dit niet goedkoop is. Weet daarom dat je in geval van nood met deze verzekering 24/7 gebruik kunt maken van de dienstverlening van de slotenmaker.

man werkt aan slot op deur

Foto door Maria Ziegler via Unsplash

4. Schade in het appartement

Hoewel niemand van de voren van plan is schade in een appartement aan te richten, zit een ongeluk in een klein hoekje. Er kan altijd iets onvoorziens gebeuren, dat extra kosten met zich mee brengt.

De volgende schade aan het appartement wordt met deze woningverzekering voor huurders gedekt:

 • spiegels en ramen
 • keukenblad en keramische kookplaat
 • sanitair

5. Brandschade

Wist je dat brand in huis meestal veroorzaakt wordt door onzorgvuldigheid? De belangrijkste oorzaken zijn:

 • elektrische apparaten
 • rookwaren die niet goed uitgemaakt zijn
 • kaarsen die op de tocht staan
 • pannen die op het vuur zijn blijven staan
 • niet goed onderhouden verwarmingen of open haarden

Wat de oorzaak ook is, met de verzekering voor huurders ben je gelukkig gedekt.

6. Waterschade

Waterleidingen lopen binnen een appartement vaak door meerdere ruimten en helaas komt een lek in deze leidingen vaker voor dan we zouden willen. Dat ligt ook aan de vele oude gebouwen in Barcelona, waar leidingen niet vernieuwd zijn.

Zorg er dus voor dat je leidingen en systemen regelmatig onderhouden worden en vergeet de loodgieter ook niet te betalen!

kat bij druppelende kraan

Foto door Kazuky Akayashi via Unsplash

7. Uitval door elektrische of elektronische apparatuur

Als er problemen zijn met elektrische of elektronische apparatuur in je appartement, dan dekt de verzekering tot 3 uur aan kosten voor arbeid en reistijd van de reparateur.

8. Wettelijke aansprakelijkheid

Veel mensen slaan dit hoofdstuk over als ze in het buitenland verblijven, maar het is wel een van de belangrijksten.

Het feit dat je inboedelverzekering ook wettelijke aansprakelijkheid dekt, betekent dat alle schade aan derden namelijk gedekt is. Bij ShBarcelona wordt tot een maximum van 150.000 euro gedekt.

Gerelateerd artikel: 11 Tips om woninginbraak te voorkomen

Wat kost een inboedelverzekering voor huurders?

De prijs hangt af van de duur van het verblijf in de stad. Dat is logisch, want je betaalt natuurlijk naar verhouding niet hetzelfde voor 3 maanden als voor een heel jaar in Barcelona. Zie het overzicht hieronder:

schema prijzen

Vaste prijs bij x aantal maanden verblijf in Barcelona

Sluit een inboedelverzekering voor huurders af

Na hierboven te hebben gelezen wat de huurverzekering allemaal dekt: lijkt het je niet verstandig om deze verzekering af te sluiten?

Je kunt beter goed voorbereid zijn en een back-up plan hebben, mocht de situatie zich voordoen. Gelukkig ben je met deze verzekering bij veel vervelende situaties gerust gesteld, niet alleen als het om inbraak gaat, maar ook als er binnenshuis een keer een ongelukje gebeurt.

puzzel me thuisje

Foto via Freepik

Wil je meer over deze verzekering weten of de verzekering direct afsluiten? Neem dan contact op met onze experts van de afdeling verzekeringen.

Sluit hier de verzekering voor je woning af

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter