blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Barcelona met kinderen

Openbare kinderdagverblijven in de districten van Barcelona

drinkfles luier badeendjes rammelaar
Geschreven door Daniella

Veel ouders kiezen er liever niet voor om hun kleintje naar een crèche te brengen, maar soms is het gewoon noodzakelijk en vergeet niet dat er ook voordelen zijn, wanneer je je kind naar de crèche brengt. De crèches of kinderdagverblijven in Barcelona zijn zeer in trek en er zijn particuliere en publieke kinderdagverblijven. Die laatste is erg gewild.

De particuliere kinderdagverblijven zijn niet goedkoop, maar in sommige gevallen is er geen andere manier dan je toevlucht te nemen tot een particulier kinderdagverblijf, omdat het bijna niet te doen is om tijdens je zwangerschapsverlof in uitgeputte staat je baby te verzorgen. Vandaag heeft ShBarcelona het met je over de openbare of gemeentelijke crèches in de districten van Barcelona.

Gerelateerd artikel: Pleegouderschap in Barcelona

Openbare kinderdagverblijven, een redding voor veel ouders

klein kind op vloerkleed met trommel

Foto via Pixabay

Het voelt in het begin nooit goed om je baby bij vreemden achter te laten, maar dagelijkse verplichtingen dwingen ons er meestal wel toe. Daarom is het belangrijk om proactief te zijn en tijdig een plek voor je kleintje te vinden bij een van de openbare kinderdagverblijven in de verschillende districten en wijken van Barcelona.

Kinderopvang speelt immers een belangrijke rol in de toekomstige ontwikkeling van je kind, omdat het kind zo geleidelijk leert loskomen van de moeder en sociale vaardigheden leert in de omgang met andere kinderen van zijn leeftijd. Dit maakt een geleidelijke ontwikkeling mogelijk, die voor de toekomst van je kind van groot belang zal zijn.

Je kind zal angsten, frustraties en andere emoties leren tonen in de crèche. Het brengt er namelijk vele uren door. Het kinderdagverblijf moet daarom veiligheid, rust en vertrouwen kunnen bieden in de periode dat je kind in het verblijf aanwezig is.

twee jonge kinderen spelen buiten in zandbak

Foto via Pixabay

Kinderen moeten minstens 4 maanden oud zijn om naar een kinderdagverblijf gebracht te mogen worden en hun leeftijd kan variëren tussen 4 maanden en 3 jaar. Vanaf die leeftijd gaan ze door naar de primaire fase. Het kinderdagverblijf begint in september en elk schooljaar eindigt in juli, net als de overige scholen. Sommige kinderdagverblijven hebben buitenschoolse opvang om ook gedurende de zomermaanden voor de kleintjes te zorgen.

Normaal gesproken meld je je vooraf aan bij het kinderdagverblijf en dit kan elk jaar van 2 tot 12 mei. De vooraanmelding is de stap voorafgaand aan het verkrijgen van een plaats in de openbare crèche. Om de beste openbare kinderopvang voor je kind te kiezen, kun je het beste een aantal open dagen bij de kinderdagverblijven in de verschillende districten bezoeken. Deze zijn meestal tussen april en begin mei.

Elk district heeft een ander aantal kinderdagverblijven en het is dan ook belangrijk om te weten hoeveel plaatsen er beschikbaar zijn. Dan weet je pas welke mogelijkheden er concreet zijn om een plek in het kinderdagverblijf te krijgen. Zodra de aanmelding compleet is en er is plek, hoef je je alleen nog maar officieel te registreren en dit kan meestal tussen 12 juni en 16 juni.

Gerelateerd artikel: Een kinderkamer inrichten

kind met lego

Foto via Pixabay

Volgens de districten is er het volgende aantal kinderdagverblijven in Barcelona:

Vergeet niet dat je bij het kinderdagverblijf het beschikbare aantal plaatsen moet navragen. En als je wilt weten waar de kinderdagverblijven zijn of graag meer informatie wilt, kun je hier klikken.

Brengt jij je zoon of dochter naar een openbare crèche? Wat is jouw ervaring?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter