blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Appartement in Barcelona verkopen

Hoeveel investeren in opknappen appartement bij verkoop?

Geschreven door Daniella

Iedereen weet dat als je een woning degelijk opknapt, dit de waarde van de woning doet stijgen. Daarnaast raak je je woning makkelijker of sneller kwijt bij verkoop. Als je woning in goede staat is, voorzien is van moderne installaties en zich in een goede omgeving bevindt, zal dit de verkoop alleen maar bevorderen.

De bouwkundige en technische staat van de woning is van belang tijdens de taxatie en de taxatie is weer van invloed op de verkoopprijs. Maar weet jij eigenlijk wat er goed scoort bij taxaties en hoeveel je hiervoor moet investeren? Is het het waard om je pand nog te (laten) renoveren voordat de taxatie uitgevoerd wordt?

Vandaag zal dit artikel van ShBarcelona je hierover meer vertellen.

Gerelateerd artikel: Hoe verkoop je je woning in Barcelona?

Hoeveel moet je investeren in een verbouwing om je woning te verkopen?

Voordat je de architect en aannemer inschakelt is het goed om te weten wat de prijs per vierkante meter bij jou in de buurt is. Kijk niet alleen naar reeds gerenoveerde woningen, maar ook naar appartementen die nog in oude staat zijn.

Imagen de Angelo Esslinger en Pixabay

Een globale analyse wijst erop dat het verstandig is als je ongeveer de helft van het verschil tussen deze twee prijzen investeert. Hiermee zou je in principe een hogere winstmarge moeten halen.

Een bijvoorbeeld: als je kijkt naar een wijk met gemiddeld huurprijzen en het prijsverschil tussen gerenoveerde en niet- gerenoveerde woningen is 1000 euro per vierkante meter, dan zou het ideale renovatiebudget 500 euro per vierkante meter zijn.

Natuurlijk is het slim om bij een verbouwing uit te gaan van de behoeften en wensen van een gebruiker, dus een keuken, toilet en badkamer, de vloeren en muren dienen in goede conditie te zijn. Door het uiterlijk van deze ruimten en onderdelen een update te geven, ziet alles er weer tiptop uit en dat is het doel.

Wanneer je de beslissing neemt om te gaan verbouwen, is het wel van belang om na te denken over de belangrijkste aspecten die aan verandering toe zijn. En dan is ook nog de vraag of dat wat je gaat veranderen voor een koper duidelijk zichtbaar is. Wat is er nodig voor een metamorfose?

  • Allereerst is het belangrijk om muren te verven en vloeren op te knappen. Dit ziet er direct weer fris uit. Bij de verkoop van het pand wil je immers een goede eerste indruk maken tijdens bezichtigingen.

Het verven van de muren is essentieel. Je woning knapt er meteen van op. Als je een houten vloer hebt, kun je deze het beste behandelen door deze te (laten) schuren en lakken.

Gerelateerd artikel: Tips voor het kopen van een tweede woning

planning

Imagen de annca en Pixabay

  • Je kunt het huis ook opnieuw indelen, waardoor het weer een passend aantal slaapkamers of badkamers heeft. Door bijvoorbeeld grote gangen te verwijderen, kun je extra vierkante meters toevoegen aan andere kamers, zoals een woonkamer. Het is ook helemaal trendy om ruimten samen te voegen, waardoor je een open keuken met eetkamer krijgt. Het kan de waarde van je woning meer verhogen dan je nu denkt.
  • Moderniseer je keuken en renoveer de badkamer. Vaak zit er nog een oude keuken in je pand en dan is er een complete verbouwing nodig om weer bij de tijd te zijn. Vernieuw vloeren, tegels, de keuken zelf, de verlichting en apparaten. Middelgrote keukens vragen gemiddeld genomen een investering van ongeveer 5000 euro. En hoewel dit een aanzienlijk bedrag is, kan het van doorslaggevende aard zijn op de beslissing van een potentiële koper.

Voor een complete verbouwing van de badkamer wordt gemiddeld toch gauw zo’n 25.000 euro gerekend. Het gaat dan om het moderniseren van alle sanitaire voorzieningen en overige elementen. Moderne badkamerinrichting maakt veel verschil en denk vooral ook aan de vierkante meters in je badkamer. Als je het bad vervangt door een douche, heb je meer ruimte en dit is voor meer mensen een passende oplossing.

  • Domotica is niet meer weg te denken uit woningen en het maakt het dagelijks leven een stuk makkelijker. Een slim huis is meer waard en overweeg daarom toevoegingen als elektrische jaloezieën of een intelligente thermostaat. Daarnaast zijn er steeds meer installaties of apparaten aangesloten op het Wifi-netwerk en dat maakt de bediening van verwarming of airconditioning weer prettiger.

Wat vind jij slimme investeringen bij de verkoop van een woning?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter