blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Appartement in Barcelona verkopen

‘Home staging’ als verkooptechniek

Geschreven door Daan

Hoewel de vastgoedmarkt momenteel enorm in opkomst is en het gemakkelijker wordt om een appartement te verkopen, is een goede eerste indruk essentieel om de verkoop sneller te laten verlopen. Het gaat zelfs rapper dan je had verwacht en wellicht hoef je geen cent omlaag ten opzichte van de vraagprijs. Hiervoor is het wel belangrijk om het appartement in uitmuntende staat te tonen, of in ieder  geval ‘close to perfection’. De potentiële koper ziet dan de mogelijkheden en wil deze kans niet voorbij laten gaan. Houd er rekening mee dat er over het algemeen alleen een bezichtiging wordt ingepland, als de potentiële koper echt interesse heeft in het appartement. Het is daarom belangrijk dat ze tijdens deze korte bezichtiging verliefd op het appartement wordt. Er zijn technieken die succes tijdens de verkoop garanderen. Vandaag vertelt ShBarcelona je dan ook graag meer over ‘home staging’ bij de verkoop van een appartement.

Gerelateerd artikel: Alarm installeren in je appartement in Barcelona

Gebruik ‘home staging’ bij verkoop appartement

Foto via Pixabay

De techniek van home staging (letterlijk: je woning presentatieklaar maken) is een techniek om onroerend goed te verkopen. Het is de bedoeling dat je je woning zo inricht, dat het sneller en tegen een betere prijs kan worden verkocht. Hoewel het waar is dat je er tijd en geld in moet investeren, zullen de voordelen van het toepassen van deze techniek zonder twijfel winstgevend zijn. De techniek vindt zijn oorsprong in de Verenigde Staten, waar het sinds de jaren zeventig wordt toegepast op de verkoop van onroerend goed. Het is momenteel booming business in Spanje en Barcelona. Je slaagt erin om appartementen met een hogere snelheid en tegen een hogere prijs te verkopen. Het eerste waar je rekening mee moet houden, is dat je je woning verkoopklaar maakt, net als bij elk ander product dat je wilt verkopen. Als je het in oude of ongereinigde staat laat zien, zal het veel gecompliceerder zijn om je doel te bereiken. Kortom, home staging creëert een aangenaam appartement, zodat mensen zich zonder moeite hun leven in dat appartement kunnen voorstellen.

Foto via Pixabay

De eerste en belangrijkste stap is reinheid. Het huis moet tijdens het bezoek perfect schoon zijn. Zaken die in slechte staat verkeren of kapot zijn, moeten worden gerepareerd of vervangen. Denk aan zeer oude deurklinken of oude wandcontactdozen en schakelaars, die je maar beter kunt vernieuwen. Als er nog bewoners in het appartement zijn, probeer dan het meeste uit elke ruimte te halen en zorg dat het netjes en schoon is. Vervang de stof van gordijnen of de zitbank indien die te sterk versleten of beschadigd is. Je kunt een hoes over de bank leggen voor een neutrale toon en de gordijnen of zonwering kun je open of omhoog doen voor het tonen van lichtinval. Als het appartement gemeubileerd verkocht wordt, is het beter om meubilair en textiel in neutrale tonen te hebben. Als je een leeg appartement gaat verkopen, is het interessant om gebruik te maken van tijdelijke inrichting, zodat potentiële kopers op deze manier gemakkelijker een idee kunnen krijgen van de ruimte in de kamers.

Gerelateerd artikel: Airco installeren in je appartement in Barcelona

Foto via Pixabay

Het is ook van fundamenteel belang om persoonlijke elementen van de huidige bewoners weg te halen, anders moet een koper door de eigendommen en inrichting van een ander heenkijken en ziet hij zichzelf er niet makkelijk wonen. Dus verwijder familiefoto’s, decoraties aan de muren, koelkastmagneten en andere objecten die direct verwijzen naar de mensen die er nu nog wonen. De kasten die in huis worden achtergelaten, kunnen door de koper worden geïnspecteerd om een idee te krijgen van hun opslagcapaciteit. Daarom moeten ze perfect schoon en in goede staat zijn. Een schone en frisse geur in huis is ook een belangrijke factor om een betere indruk te maken. Het plaatsen van een zachte luchtverfrisser is altijd een goede optie. Kies zachte lampen die de kamer een warm gevoel geven, maar die de ruimte wel goed laten zien. Laat de bezichtiging plaatsvinden in een rustige setting. Een ontspannen muziekje op de achtergrond is de kers op de taart.

Wat vind je van de technieken van Home Staging? Zou je er gebruik van maken?

Over de auteur

Daan

Daan schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

2 reacties

Laat een reactie achter