blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Appartement in Barcelona verkopen

Hoe verkoop je je woning in Barcelona?

slaapkamer in aardetinten
Geschreven door Daniella

Het verkopen van een woning is altijd een complex verhaal, maar als je goed advies krijgt en de vastgoedmarkt kent kan het een stuk eenvoudiger zijn.

Wanneer je rekening houdt met een aantal zaken, kan het de verkoop van je woning aanzienlijk vergemakkelijken. Het kan dan simpeler en sneller.

  • flats barcelona verkopen

 

Vandaag zal er in dit artikel van ShBarcelona een aantal nuttige adviezen besproken worden, zodat je je appartement in de Catalaanse hoofdstad prima kunt verkopen.

Gerelateerd artikel: Wijken waar vastgoed (sterk) in prijs gestegen is

De beste manieren om je appartement te verkopen

De verkoop van een appartement in Barcelona is een lang en bureaucratisch proces, waarbij het in de markt zetten, onderhandelen en het voldoen aan diverse formaliteiten flink met elkaar verweven zijn.

Fasen in het verkoopproces

Het is daarom slim om een aantal procedures – zoals de taxatie van het onroerend goed, het opstellen van contracten, notariswerk of een eventuele verbouwing – aan deskundigen over te laten.

keuken en eetkamer

Foto via Pixabay

Elke fase in dit proces vraagt om nauwkeurige monitoring en advies, dus wanneer je een makelaar in de arm neemt, kun je profiteren van de kennis van de vastgoedmarkt zelf en de te ondernemen stappen.

Het is essentieel voor een snel en effectief verkoopproces om de behoeften van een nieuwe bewoner te kennen, op de hoogte te zijn van de mogelijke zorgen van een potentiële koper en de juiste verkoopprijs van de woning te bepalen.

Je woning via ShBarcelona verkopen?

Zelf doen of specialist inhuren?

Veel mensen geven dit papierwerk graag uit handen aan deskundigen, niet alleen vanwege de tijd en moeite die het kost, maar ook vanwege het gebrek aan kennis van henzelf. Volgens vastgoedexperts is het hele verkoopproces gebaat bij begeleiding en advies van begin tot eind.

Wie geen zin of tijd heeft om zijn eigen woning te verkopen, kan handig gebruik maken van een makelaarskantoor dat persoonlijke service en deskundige dienstverlening biedt.

Gerelateerd artikel: Naar Barcelona verhuizen

Techniek om verkoop te bevorderen

Tegenwoordig is een van de meest gebruikte verkooptechnieken van een woning Home Staging. Het doel van Home Staging is om je huis zo optimaal mogelijk in te richten, zodat het sneller en tegen een betere prijs verkocht kan worden.

Het kost wat tijd en geld, maar de voordelen van het toepassen van deze techniek zullen opwegen tegen de nadelen. De investering zal het zeker waard zijn.

moderne badkamer

Foto via Pixabay

De techniek is ontstaan in de Verenigde Staten, waar ze al sinds de jaren zeventig van de vorige eeuw Home Staging toepassen op onroerend goed dat te koop staat. Het is momenteel een trend in heel Spanje en ook in Barcelona. Als resultaat worden appartementen meestal sneller en tegen een betere prijs verkocht.

Wat je altijd in je achterhoofd moet houden, is dat een appartement dat oud en vuil is – net als bij andere producten – veel ingewikkelder zal zijn om te verkopen.

De toekomstige eigenaar zal zich dan moeilijk kunnen voorstellen hoe hij van jouw appartement zijn nieuwe thuis moet maken. Hij zal dan veel tijd, geld en moeite moeten doen om dat wat hij in gedachten heeft te realiseren.

Verkoop nu je woning!

In principe is dit de kern van Home Staging: het presenteren van een woning die een lust voor het oog is, een woning waar mensen zichzelf zonder moeite zien leven. Dus het huis moet schoon en nieuw zijn én een huiselijke uitstraling hebben.

Vraag en aanbod

Een andere belangrijke factor die een rol speelt, is dat er meer vraag is naar tweedehands woningen dan naar nieuwbouw. Op dit moment is het aanbod, met name in Barcelona, namelijk nog steeds onvoldoende om aan de vraag te kunnen voldoen en daarom blijven de verkoopprijzen nog steeds stijgen.

Wil jij je woning in Barcelona verkopen? Ga je hiervoor een makelaar in de arm nemen?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter