blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
De onroerendgoedmarkt

Wijken waar vastgoed (sterk) in prijs gestegen is

lichte slaapkamer met fleurige kussens
Geschreven door Daniella

Het is algemeen bekend dat prijzen van onroerend goed in de afgelopen tien jaar sterk gestegen zijn, nadat we in een diepe crisis terechtkwamen waar maar geen einde aan leek te komen.

Maar er kwam wel een einde aan en het onroerend goed heeft in sommige delen van Barcelona inmiddels al weer het niveau van voor de crisis bereikt.

De oorzaak hiervan is verschillend, zoals bijvoorbeeld het gebrek aan voldoende huur- en koopwoningen. Maar je ziet niet overal in Barcelona dezelfde prijsstijgingen terug en daarom zal dit artikel van ShBarcelona je meer vertellen over de wijken waar appartementen aanzienlijk duurder zijn geworden.

Gerelateerd artikel: Is het een goed moment om in Barcelona in onroerend goed te investeren?

Districten met de hoogste prijsstijgingen

moderne, lichte keuken met hoge stoelen

Foto via Pixabay

Hoewel er in het algemeen natuurlijk sprake is van prijsstijgingen, zijn er gebieden in de Catalaanse hoofdstad waar de prijzen harder gestegen zijn, zeker vergeleken met de periode voordat de vastgoedbubbel barstte.

Er zijn diverse redenen voor deze prijsstijgingen, zoals bijvoorbeeld de grote vraag naar goedkope of betaalbare woningen.

De sterke toename van het aantal toeristische accommodaties heeft er daarnaast toe geleid dat veel huiseigenaren liever voor dit soort verhuur kiezen en dit gaat altijd ten koste van de langetermijnverhuur.

Ook weigerden banken voorheen vaak krediet te verstrekken, waar dit nu wel weer gebeurt. Het is nu zelfs zo, dat sommige banken hypothecaire leningen van wel 100% toestaan! De inbreng van eigen geld is dus niet meer noodzakelijk en dat was vroeger echt een belemmering voor veel mensen die toe wilden treden tot de woningmarkt.

Als je een appartement wilt huren zijn de prijzen in veel delen van Barcelona echt hoog en dat is logisch als je je realiseert dat het aanbod gewoon laag is. Hierdoor dienen veel mensen door middel van allerlei referenties en bewijzen de verhuurder ervan te overtuigen het appartement aan hen te verhuren.

Gerelateerd artikel: Home staging als verkooptechniek

Zoals je ziet, zijn de vooruitzichten voor woningzoekenden niet erg bemoedigend als ze geen goed inkomen hebben.

Maar eigenaren hebben daarentegen geluk, want door de grote vraag naar woningen, is het rendement – zowel bij verkoop als verhuur – op hun onroerend goed object zowat gegarandeerd.

Hoewel cijfers wijzen op een lichte tempering van prijsstijgingen, blijft het gebrek aan woningaanbod de markt onder druk zetten en daalt het aantal beschikbare woningen nog steeds. Daarom is het belangrijk om te weten in welke wijken in Barcelona de prijzen sinds de crisis het meest gestegen zijn.

muur met spiegel en bureau ervoor

Foto via Pixabay

Als eerste is er het district Ciutat Vella. Prijsstijgingen zijn hier grotendeels te danken aan de sterke groei van toeristische accommodaties, omdat de vraag ernaar groot is door mensen die de Catalaanse hoofdstad dagelijks bezoeken.

Op de tweede plaats is er het district Sants-Montjuïc. Ook deze wijk trekt veel toeristen aan, vooral vanwege de nabijheid van het centrum en het conferentiegebied dat bij Plaça España ligt.

Op de derde plaats is er het district Eixample. Deze wijk ligt dichtbij het centrum en daarnaast vind je hier luxe winkels en interessante monumenten, zoals La Pedrera, als trekpleisters. Het is een van de wijken waar de prijzen van onroerend goed het meest gestegen zijn.

Als laatste zijn er de districten Horta-Guinardó, Sant Martí en Nou Barris. Ook in deze wijken zijn de prijzen van appartementen sinds het herstel op de vastgoedmarkt enorm gestegen.

In welke wijk in Barcelona huur jij en waarom specifiek daar?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter