blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Administratieve zaken

Een bank kiezen in Barcelona; waar let je op?

Geschreven door Daniella

Een van de belangrijkste dingen waarmee je rekening moet houden bij het verhuizen naar een nieuwe stad, is om een ​​goede bank te kiezen. Deze heb je nodig om veel administratieve procedures voor elkaar te krijgen om hier te wonen. Het belangrijkste bij het kiezen van een bank is, dat deze voldoet aan je behoeften op basis van wat je wil bereiken als je besluit om je geld op de bank te storten. Om je te helpen bij je beslissing en om je te informeren over de banken in Barcelona, heeft ShBarcelona dit artikel voor je geschreven.

Gerelateerd artikel: Overstappen naar een nationale bank in Barcelona

Hoe kies je een bank in Barcelona?

Foto via Pixabay

Momenteel is er een breed scala aan banken waaruit je kunt kiezen: traditionele banken met kantoren door de hele stad en een meer persoonlijke behandeling en andere banken, die zich volledig op online bankzaken afhandelen richten, zonder fysieke kantoren. Een aantal zaken zijn fundamenteel voor je keuze: de eerste is de solvabiliteit van de bank. Een bank met ervaring, goede solvabiliteit en voldoende aanwezigheid in het land garandeert dat je geld veilig is. Het is ook belangrijk om op de hoogte te zijn van het beveiligingsbeleid van de bank, in geval van diefstal van de kaart, verlies, frauduleus gebruik van je rekening of andere onvoorziene gebeurtenissen, die met je geld of rekening kunnen gebeuren. Dat geeft je ook een stukje zekerheid, als je het over banken hebt.

Het is ook interessant om te weten met welke rentetarieven de bank werkt en welke kosten zij in rekening brengt. Dat kan nogal eens tegenvallen! De nabijheid en overvloed aan geldautomaten, met name in de gebieden waar je woont en werkt, is ook een belangrijk punt om rekening mee te houden bij het kiezen van een bank. Je wilt op een eenvoudige manier aan contant geld kunnen komen, zonder te ver te hoeven reizen of andere banken te moeten gebruiken. Pinnen bij een andere bank kost hier namelijk vaak geld, door de commissie die ze in rekening brengen voor het gebruik van de faciliteiten. (soms wel 2 euro per pintransactie) Dus een pinautomaat in je buurt zal tijd en geld besparen. Ten slotte is een ander sterk punt voor een bank, dat het een veilig en eenvoudig online platform biedt, waarbij je de meeste bankhandelingen kunt uitvoeren op een gebruiksvriendelijke manier.

Gerelateerd artikel: Bankrekening openen in Barcelona

Foto via Pixabay

Afhankelijk van de hoogte van je salaris of spaargeld, moet je je ook afvragen of het interessant is om je geld bij meerdere banken onder te brengen. De reden hiervoor is heel eenvoudig. Banken garanderen een bedrag tot 100.000 euro in geval van het faillissement van de bank. Als je een hoger saldo hebt, betekent dit bij faillissement, dat je alles boven de 100.000 euro kwijt bent. Dat maakt het interessant om je geld over meerdere banken te verdelen. Zo kun je bovendien genieten van de voordelige voorwaarden van meer dan één bank, waaronder geschenken, minder commissies of speciale aanbiedingen die zeer nuttig kunnen zijn. We hopen dat deze tips helpen bij het kiezen van een bank. Het is immers van essentieel belang als je naar een wereldstad als Barcelona verhuist.

Heb je nog andere tips voor het kiezen van een bank in Barcelona? Deel je advies!

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter