blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Leven in Barcelona

Alarm installeren in je appartement in Barcelona

Geschreven door Daniella

In augustus zijn veel Barcelonezen met vakantie en bedrijven zijn voor langere tijd gesloten. Dit is dan ook het aangewezen moment voor inbrekers om hun slag te slaan. De grote uittocht en de afwezigheid van buren die alarm kunnen slaan, vormen de perfecte gelegenheid voor dieven om je huis binnen te dringen en eigendommen te ontvreemden. Dit heeft niet alleen financiële gevolgen als je spullen weer opnieuw moet aanschaffen, je hebt ook emotionele schade, omdat een onbekende in je persoonlijke omgeving is geweest. Een diefstal bij je thuis betekent een inbreuk op je vrijheid en je privacy. En dat is nou net waar je bij je thuishaven niet aan wilt denken. Soms zijn de psychologische gevolgen van inbraak, zelfs als je zelf niet aanwezig was op het moment van de inbraak, erger dan de materiële zaken: je bent bang, je hebt angst dat het opnieuw zal gebeuren, je slaapt niet meer goed… Vandaag vertelt ShBarcelona je over de installatie van een alarm in je appartement. Het is een effectieve manier om jezelf te beschermen.

Gerelateerd artikel: Airco installeren in je appartement in Barcelona

Bescherming tegen het onbekende

Foto via Pixabay

De redenen waarom je besluit om een ​​alarm bij je thuis op te zetten, zijn veelvoudig, maar zonder twijfel draait het allemaal om bescherming. Het is in Barcelona gebruikelijk dat mensen met waardevolle spullen thuis een alarmsysteem hebben om hen te beschermen. Ook belangrijke of invloedrijke mensen hebben beveiligingssystemen, niet alleen voor hun bezittingen, maar ook voor hun eigen veiligheid. En het is waar dat je met veel spullen van waarde de perfecte kandidaat bent voor een inbraak. De meeste objecten  kunnen namelijk erg makkelijk op de zwarte markt worden verkocht en gezien het ontbreken van alarmsystemen, komen dieven dus makkelijk aan hun geld. Er zijn verschillende manieren om je huis tegen indringers te beschermen: de bekendsten zijn de gebruikelijke alarmsystemen van bedrijven zoals Securitas Direct of Prosegur. Deze bedrijven installeren verschillende beveiligingssystemen met meer of minder complexe detectie-elementen, afhankelijk van de prijs die je wilt betalen. Deze systemen zijn verbonden met een centrale en de politie.  Als het inbraaksignaal afgaat neemt de centrale contact op met de eigenaar en als deze niet reageert of niet thuis is, zal de politie op onderzoek uitgaan en indien nodig, je huis binnengaan om alles te controleren. Deze service heeft vaste kosten, meestal maandelijks.

Gerelateerd artikel: Investeren in vastgoed in Barcelona?

Foto via Pixabay

Er zijn andere detectiesystemen die geen maandelijkse kosten hebben, hoewel ze dan ook niet verbonden zijn met de politie. Het zijn zelfstandige systemen die je als eigenaar waarschuwen wanneer het alarm afgaat. Ze kunnen eenvoudig worden geïnstalleerd en zijn over het algemeen goedkoper. Ze kunnen in grote winkels worden gekocht en er zijn veel modellen en soorten detectiesystemen. Van apparaten die de eigenaar waarschuwen en een audiosignaal uitzenden, tot complexe beveiligingssystemen met nachtcamera’s die je kunt aansluiten op het beeld van je mobiele telefoon. De effectiviteit en complexiteit zullen onvermijdelijk afhangen van de prijs en de behoeften van elke gebruiker.

*Hoofdfoto door hijukal via Visualhunt

Heb jij een alarmsysteem in je appartement?  Waarom zou je het aanraden?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter