blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Onze adviezen

Renoveer je appartement voor een betere huuropbrengst

interieur modern appartement
Geschreven door Daniella

Wanneer je in het bezit bent van een woning en deze wilt verhuren, is het belangrijk om rekening te houden met een aantal zaken, zodat je een zo goed mogelijke huuropbrengst ontvangt. Het is zonder twijfel een kwestie van gezond verstand, dat je niet dezelfde prijs kunt krijgen voor een vervallen appartement met oude installaties en apparaten, ten opzichte van een fris en gerenoveerd appartement. Gerenoveerde woningen maken het leven van een toekomstige huurder gemakkelijker en dat is ze wat waard. Bovendien zijn er veel huurders die een verlaging van de huur eisen, wanneer zij zelf degenen zijn die de verbeteringen aan moeten brengen. Het appartement moet immers – zoals je redelijkerwijs mag verwachten – wel leefbaar zijn. Vandaag zal ShBarcelona je in dit artikel meenemen in wat je kunt doen om een appartement tegen een betere prijs te verhuren.

Gerelateerd artikel: Appartement voorbereiden op verhuur

Renoveer appartement voor hoger rendement

Een van de basisvoorwaarden om je appartement meer winstgevend te laten zijn, is het (laten) uitvoeren van een renovatie. Hieronder schetsen we een aantal zaken die essentieel zijn als je het appartement gaat verbouwen of updaten. Hierna zul je meer voor de verhuur van je appartement kunnen vragen.

Alle installaties up to date

moderne, lichte badkamer met bad en toilet

Foto via Pixabay

Een van de belangrijkste zaken die gecontroleerd moet worden, is de staat van de elektrische installaties in het pand. Check altijd of de schakelaars en stekkers nog goed bevestigd zijn en naar behoren functioneren.

Kijk daarnaast ook naar het leidingwerk. Zijn de leidingen nog in perfecte staat zijn en werken alle kranen goed? Ontdek je tijdens je ronde door het appartement een of meerdere lekken, laat deze dan repareren voordat er een bezichtiging wordt ingepland.

Vervang gloeilampen door energiezuinige lampen

Meestal heb je dit al gedaan, maar mocht het nog niet zijn gebeurd, vervang dan alle lampen door energiezuinige exemplaren. Ze geven meer licht en dit heeft weer een gunstig effect op de ruimte die je wilt laten zien. Spaarlampen of LED-lampen zijn aan te bevelen en behalve het feit dat ze een betere lichtopbrengst hebben, zijn ze ook nog eens zuiniger en dus merk je het aan de energierekening.

Verf de muren, het geeft je appartement een flinke oppepper

Om je huis er op zijn best uit te laten zien, is het altijd aan te raden om de wanden opnieuw te verven. Als je een geheel eigen stijl in het huis wilt creëren, kun je altijd advies vragen aan professionele renovatiespecialisten. Zij kunnen een stijlvol ontwerp voor je verzorgen.

Als je zelf met de muren aan de slag gaat, kies dan voor lichte kleuren, zoals wit. Dit is altijd de veiligste optie en daarnaast geeft het een gevoel van reinheid en opgeruimdheid.

Gerelateerd artikel: Is het een goed moment om in Barcelona in onroerend goed te investeren?

Gemeubileerd of kaal verhuren?

woonkamer modern en licht appartement

Foto via Pixabay

Gemeubileerde appartementen zijn meestal comfortabeler voor de huurder, tenzij de huurder natuurlijk al eigen meubilair heeft. Als je besluit het appartement gemeubileerd te willen verhuren, is het belangrijk dat je de juiste meubels kiest en dat ze in goede staat zijn.

Als je meubels koopt die het huis gerieflijker maken, kies dan voor neutrale kleuren. Hiermee voeg je geen persoonlijke touch toe en dit betekent dat de nieuwe huurder zelf de gewenste sfeer in huis kan creëren.

Bezichtigingen, van groot belang

Bezichtigingen door potentiële huurders zijn belangrijker dan je misschien zou verwachten. Zorg ervoor dat een bezichtiging op een rustige manier verloopt, blijf objectief en zorg ervoor dat de huurder zich niet onder druk gezet voelt. Wanneer je huis lekker ruikt en je hebt een ontspannend muziek je op de achtergrond, dan kan dit de huurder helpen om een betere indruk van het appartement te krijgen.

Volg onze tips en je kunt je appartement tegen een betere prijs in de verhuur zetten en veel sneller weer verhuren.

Welk advies heb jij om een appartement goed te verhuren?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter