blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Vastgoednieuws

Maisonnette in Barcelona huren

moderne keuken met twee trappen naar boven
Geschreven door Daniella

Een maisonnette is een type appartement waar in Barcelona veel vraag naar is. De veelzijdigheid ervan, de stijl en andere typische karakteristieken spreken veel potentiële huurders aan.

Maisonnettes zijn ideaal voor gezinnen of koppels die op niet al te lange termijn een gezin willen stichten. Het is voor mensen op hogere leeftijd een minder aantrekkelijke manier van wonen, vanwege de trap die in dit soort woningen een letterlijke drempel kan vormen.

Vandaag zal dit artikel van ShBarcelona je meer vertellen over de verhuur van maisonnettes (of dúplex in het Spaans): welke soorten er zijn en de wijken waar je ze vooral kunt vinden.

Gerelateerd artikel: Voordelen van wonen in een maisonnette

Alles over maisonnettes in Barcelona

Maisonnettestudio

wenteltrap voor bakstenen muur

Foto via Pixabay

Er zijn verschillende soorten maisonnettes in de stad. Bij sommigen betreft het kleine studio’s, die een splitsing over twee verdiepingen hebben. Het gaat meestal om weinig vierkante meters, maar het is ideaal voor alleenstaanden of stellen.

Het gaat meestal om lage gebouwen die van binnen zeer hoge plafonds hebben. Hierdoor kan er intern een extra verdieping geconstrueerd worden, waardoor de woning aan vierkante meters wint.

De indeling van de woning kan variëren, maar het is gebruikelijk dat de begane grond bestaat uit woonkamer, keuken en toilet. Soms is er zelfs een kleine patio of een binnentuintje.

Op de bovenverdieping vind je vervolgens een open ruimte en de badkamer. Dit type woning vind je in elke wijk in de stad, maar je ziet ze vaker in Barceloneta, Vila de Gràcia, Sants of Sarrià.

De prijzen variëren afhankelijk van de kwaliteit van de afwerking, het oppervlak van de maisonnette, of er een terras of patio is en de omgeving waarin de maisonnette zich bevindt.

Maisonnette op de begane grond

Een andere mogelijkheid is een maisonnette met de verdieping op de begane grond. Dit type maisonnette is vergelijkbaar met het vorige type, maar vaak veel groter. Het gaat meestal om oude panden die verbouwd zijn tot woonruimten. Sommigen hebben, net als bij de maisonnettestudio, geen officiële woonbestemming, anderen daarentegen wel.

De maisonnette op de begane grond heeft meestal een gelijke indeling, met woonkamer, keuken, toilet en terras op de begane grond. De bovenverdieping kan echter veel ruimer zijn, waardoor er ruimte is om verschillende, afgescheiden kamers te construeren, zoals slaapkamers en badkamer en soms is er een badkamer en suite of een gastenkamer.

Deze appartementen zijn in dezelfde zones van de stad te vinden als het vorige type maisonnette, maar daarnaast zie je ze ook in Poblenou, diverse wijken in Gracia, delen van Eixample en sommige gebieden in Sants-Montjuïc.

Gerelateerd artikel: Ruimte besparen in je woonruimte in Barcelona

Maisonnettewoningen

trap van ruimte met piano naar boven

Foto via Pixabay

Er zijn ook gebouwen waarin je zowel maisonnettes als gewone appartementen aantreft. Er is dan een mix van appartementen verdeeld over twee verdiepingen en appartementen die gewoon op een verdieping liggen.

Meestal gaat het om grote appartementen met een aparte dag- en nachtzone in huis. Woonkamer, eetkamer, keuken en toilet op een etage en slaapkamers en badkamers op de andere etage.

Dit soort gebouwen zie je veel vaker in woonwijken of wijken met een industrieel verleden, zoals sommige delen van Horta-Guinardó, Zona Franca of sommige wijken in het district Nou Barris.

Maisonnettes op de bovenste verdiepingen

Een ander type maisonnette – de meest gevraagde en misschien ook wel de meest bijzondere – is de maisonnette op de bovenste verdiepingen van een pand.

Dit soort appartementen betreft dan de twee hoogste etages van dat gebouw en het voordeel is dat je meestal de beschikking hebt over een dakterras. De appartementen zijn ruim en je kunt van veel natuurlijk daglicht genieten.

Maisonnettes bovenin panden vind je overal in Barcelona, maar het gebied zelf en of er een lift in het pand aanwezig is, zal de uiteindelijke prijs bepalen. Deze appartementen zijn meestal niet goedkoop.

Woon jij op dit moment in een maisonnette? Wat vind je er van?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter