blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Alles over appartementen huren

Voordelen van wonen in een maisonnette

split level woning met zitbank en trap
Geschreven door Daniella

De meeste mensen kunnen hun ideale huis prima beschrijven. Het heeft een prachtige tuin of een terras met uitzicht, er is een ruime en lichte keuken, maar ook een slaapkamer met een badkamer ensuite mag niet ontbreken….

Er is geen twijfel mogelijk dat het perfecte huis voor iedereen anders is en voor elk van ons iets bijzonder heeft. Een maisonnette – ook wel etagewoning genoemd – is niet alleen een interessant, maar ook een zeer populair vastgoedobject. 

  • appartementen in Barcelona

 

Veel mensen geven er de voorkeur aan om in een maisonnette woning te wonen. Maar wat is een maisonnette woning eigenlijk? Vandaag zal dit blogartikel van ShBarcelona ingaan op de voordelen van het leven in een maisonnette in Barcelona.

Wat is een maisonnette en wat zijn voor- en nadelen?

Het wonen in een maisonnette heeft veel voor- en nadelen en de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat veel verschillende soorten huurders graag een maisonnette zouden huren.

Laten we eens kijken naar wat de voordelen van het wonen in een maisonnette in de Catalaanse hoofdstad zijn.

Voordeel 1: oppervlak

Eén van de meest interessante kenmerken van een maisonnette, is dat ze meestal een groter oppervlak en lekker veel daglicht hebben. Er is ook sprake van meer privacy en ze hebben een bepaalde status. 

woonkamer met trap naar verdieping

Foto via Pixabay

Een maisonnette is door een interne trap verbonden met een tweede verdieping. Het wordt ook wel een etagewoning genoemd. Veel koppels met kinderen willen graag naar een maisonnette verhuizen, omdat ze merken dat hun appartement te klein wordt.

En naarmate de tijd verstrijkt, veranderen ook de behoeften van de bewoners, stijgen de salarissen en kan er ook gezinsuitbreiding hebben plaatsgevonden. 

Een woonruimte met twee aparte slaapkamers, woonkamer, badkamer en keuken is niet altijd ruim van formaat, maar als je een maisonnette kunt vinden, zijn dezen meestal veel ruimer, hebben ze meer kamers en zelfs een terras of patio.

Tijdelijk in Barcelona wonen

Voordeel 2: daglicht

Een ander groot voordeel van maisonnettes is de daglichttoetreding, want doordat je woonruimte over twee verdiepingen verdeeld is, is het ook vrij normaal dat alle – of in ieder geval bijna alle – kamers ramen hebben en dus van veel natuurlijk licht voorzien zijn.

Voordeel 3: privacy

Het is daarnaast normaal dat er op de bovenverdieping altijd meer licht naar binnenkomt. Nog een voordeel van een maisonnette is de privacy die ontstaat, doordat er een scheiding tussen je dag- en nachtzone aangebracht is. 

Gerelateerd artikel: Wijken waar vastgoed (sterk) in prijs gestegen is

Dit maakt de etagewoning favoriet bij velen, omdat je op de onderste verdieping met woonkamer, keuken en terras of tuin leeft, terwijl je op de bovenste verdieping je slaapkamers, badkamer en eventueel kantoor hebt.

vanaf trap naar woonkamer kijken

Foto via Pixabay

Nadeel: trap

Het grootste nadeel van de maisonnette is natuurlijk de trap. Dit bouwkundige element kan een struikelblok vormen bij het kopen van een maisonnette, omdat het plaatsen van een trap een aantal vierkante meters gebruiksoppervlak kost.

Daarnaast kan een trap gevaarlijk zijn voor gezinnen met kleine kinderen of lastig zijn voor ouderen.

Maisonnette: voor wie?

Ondanks het ongemak van de trap zijn etagewoningen een perfecte optie voor koppels die van plan zijn binnenkort een gezin te gaan stichten. En ook gezinnen die naar een grotere woning willen, zijn bij dit type woning gebaat.

Je vindt de maisonnette als type woning vaak in steden, waardoor ze perfect zijn voor mensen die in de stad willen wonen en die het niet handig vinden om in een herenhuis of villa in een dorp aan de rand van of buiten Barcelona te wonen.

Maisonnette woning kopen in Barcelona

Heb jij al eens in een maisonnette gewoond?
Zou je er weer graag willen wonen of geef je de voorkeur aan het wonen op
één verdieping?

Generic

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter