blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Vastgoednieuws

6 Tips voor wanneer je deze zomer vakantieaccommodatie in Barcelona wilt huren

bed met orchidee op nachtkastje
Geschreven door Daniella

Barcelona is een stad die elke dag duizenden toeristen verwelkomt, ongeacht de tijd van het jaar. En deze toeristen verblijven in hotels, herbergen, hostels of toeristische appartementen.

De stad Barcelona trekt zonder twijfel een groot aantal toeristen, vanwege het feit dat het werkelijk alles te bieden heeft; een prachtige kust, monumenten van historische en architectonische waarde, geweldige gastronomie, luxe winkels en voorzieningen, een hooggebergte op minder dan 200 kilometer afstand, etcetera…

ShBarcelona heeft – als verhuurspecialist van toeristische accommodaties – een lijst met tips samengesteld voor wie voor het eerst toeristische accommodatie in Barcelona wil huren.

  • toeristische appartementen in barcelona

 

Gerelateerd artikel: Campings in de buurt van Barcelona

Geniet van een verblijf zonder teleurstellingen in Barcelona

Je kunt op verschillende manieren te werk gaan als je een toeristisch appartement in de stad Barcelona huren. Eén van de manieren waarop dit kan, is via online platformen als Airbnb, HomeAway, BeMate, Wimdu of HouseTrip Barcelona.

Vakantieappartement in Barcelona huren

Vakantie in Barcelona? Een appartement huren lijkt hier vaak lekker makkelijk en snel te gaan, maar het blijft altijd belangrijk om een aantal zaken in je achterhoofd te houden, als je ervoor kiest om een van onze vakantieaccommodaties te boeken:

Vind hier je vakantiewoning voor deze zomer

  • Zorg dat je goed op de hoogte bent van de regels bij elke reserveringsaanvraag, of de voorwaarden die elk verhuurplatform hanteert met betrekking tot de bemiddeling tussen de eigenaar en de huurder. Daarnaast is het van belang om de annuleringsvoorwaarden aandachtig door te lezen, want elke eigenaar is vrij om zijn eigen annuleringsbeleid te bepalen. Zo is het van essentieel belang om te weten of een reeds betaalde reservering nog door de eigenaar geannuleerd kan worden.
  • Tijdens je verblijf dien je de lokale samenlevingsnormen te respecteren en je gezond verstand te gebruiken. Als de buren namelijk gaan klagen bij de eigenaar, kun je problemen creëren, die ertoe leiden dat je uit het appartement wordt gezet.
woonkamer met balkon

Foto via Pixabay

  • Het is interessant om te weten hoe anderen het appartement dat jij hebt gehuurd ervaren hebben. Door reviews te lezen kun je een aardig beeld krijgen of alles in orde is, of dat er zaken zijn die je verblijf kunnen beïnvloeden.
  • Het is belangrijk te weten of je door je eigen verzekering gedekt bent voor wettelijke aansprakelijkheid, of dat je bij de verhuurder moet navragen of er een schadeverzekering voor het appartement is afgesloten.
slaapkamer met ramen

Foto via Pixabay

  • Probeer voordat je reserveert uit te zoeken of het appartement ook wel echt bestaat en er geen sprake kan zijn van oplichting. Helaas komt het op diverse platforms vaker voor dan je denkt.Een manier om zeker te weten dat je appartement echt bestaat, is om rechtstreeks contact met de eigenaar te leggen en naar meer foto’s, of zelfs naar een video van de accommodatie te vragen. Als je twijfelt raden we aan niet te reserveren en zeker niet te betalen.
  • Verzeker jezelf ervan dat de eigenaar van het appartement in het bezit is van een geldige toeristenvergunning.

Vakantiehuis in Barcelona huren

Bovenstaande tips zijn handig voor iedereen die via (online) verhuurplatforms wil boeken. Een andere wijze van boeken is via erkende verhuurbedrijven, of je nu geïnteresseerd bent in toeristische accommodatie, het huren van tijdelijke woonruimte of het huren voor een langdurige periode.

Wanneer je via een erkende makelaar huurt, mag je veel van de eerder genoemde procedures vergeten, aangezien de makelaar deze voor zijn rekening neemt.

witte badkamer met bad

Foto via Pixabay

Appartement huren tips

Makelaars zoals ShBarcelona werken alleen met accommodaties die voorzien zijn van een geldige, toeristische vergunning en zij beheren het verhuurproces van A tot Z. Zij zijn beschikbaar voor, tijdens en na het verblijf in Barcelona, ook als er zich problemen voordoen.

Een grote portefeuille met diverse soorten accommodaties voorziet in ieders behoefte en vakantieaccommodaties zijn te vinden in de meest toeristische wijken van Barcelona, zoals in Barceloneta – de wijk aan het strand – , El Born of El Front Marítim del Poblenou.

Waar heb jij meer vertrouwen in bij het huren van toeristische accommodatie?
Huren via een online platform of via een erkende verhuurmakelaar?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter