blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Welke wijk in Barcelona kiezen

De beste plekken om in Barcelona te gaan huren

De beste plekken om in Barcelona te gaan huren
Geschreven door Daniella

In Barcelona een appartement vinden en huren is tegenwoordig niet altijd even makkelijk. Prijzen zijn – vergeleken met de levensstandaard en salarissen in Barcelona – hoog, maar dat wist je waarschijnlijk al…

Vandaag willen we je in dit artikel bijpraten over waar je het beste een appartement in Barcelona kunt huren, of het nou om de huurprijs, de kwaliteit van de wijk zelf of de voorzieningen in het gebied gaat.

Wanneer je overweegt een appartement in de Catalaanse hoofdstad te gaan huren, lees dit artikel van ShBarcelona dan vooral verder, want we bespreken de beste zones in de stad, waar je nog een goed appartement tegen een redelijke prijs kunt huren.

Gerelateerd artikel: Richtlijnen bij het huren van een appartement in Barcelona

De beste wijken om in Barcelona te huren

El Guinardó

El Guinardó is een rustige wijk in het gelijknamige district, maar er zijn alle voorzieningen die je nodig hebt. Hoewel de wijk niet dicht bij het centrum ligt, is het met de metro of bus vrij goed te bereiken vanuit verschillende delen van de stad, zoals bijvoorbeeld vanuit het centrum van Barcelona.

wijk met groot park in barcelona

Imagen de Michal Jarmoluk en Pixabay

Het ligt in het bovenste deel van de stad en het grenst aan de districten Gracia, Sant Martí en Nou Barris.

Guinardó heeft ook veel groene zones, waaronder Parque del Guinardó: een uitgestrekt bos dat aan Parque Güell – het bekendste park van Barcelona – grenst.

De prijzen van appartementen in dit gebied zijn vrij betaalbaar vergeleken met andere delen in de stad, maar de redelijke huurprijzen zijn niet het enige voordeel dat je hier aantreft.

Omdat de appartementen in een hoger deel van de stad liggen, hebben velen een prachtig uitzicht over de stad. Wie op zoek is naar een appartement met een bijzonder uitzicht, komt hier dus goed aan zijn of haar trekken.

Gerelateerd artikel: Appartement met parkeerplaats in Barcelona huren

El Coll

El Coll is een van de wijken in het district Gracia en het grenst aan de wijken Vallcarca, El Carmel en La Salut. Het is goed bereikbaar vanuit andere delen van Barcelona en het ligt relatief dicht bij de naburige wijk Vila de Gracia. Hier vind je namelijk een ruim aanbod aan winkels en restaurants.

smalle, karakteristieke straatjes in barcelona

Imagen de Stephan Rösner en Pixabay

Coll is rustige en veilige wijk en heeft zelf weinig winkels, maar heeft wel de nodige basisvoorzieningen. Aan beide zijden van de wijk vind je twee grote en populaire stadsparken: het toeristische Parque Güell en Parque de la Creueta del Coll, een prachtig, groot bosgebied.

De prijzen van appartementen zijn hier vrij goedkoop vergeleken met die in de wijk Gracia. Er zijn zelfs diverse typen woningen te vinden, van tussenwoningen tot studio’s, en van grotere appartementen en lofts tot penthouses en gelijkvloerse appartementen.

El Putxet

De wijk El Putxet ligt in het chiquere district Sarrià-Sant Gervasi in Barcelona. Ook El Putxet is een rustige en veilige wijk. Het biedt verschillende winkelmogelijkheden en groene zones met een uitstekend uitzicht, zoals bijvoorbeeld Parque del Putxet.

Delen van deze wijk zijn zo rustig, dat je je in een woonwijk waant. In andere delen vind je juist weer volop winkels en restaurants.

In de wijk El Putxet zijn de prijzen aan de hogere kant, maar hier vind je wel de meest betaalbare prijzen van het gehele district. Hier vind je kwalitatief goede woonruimte voor een redelijke prijs, terwijl dat in districten als Sarrià of Sant Gervasi een lastigere opgave is.

Welk district of welke wijk in Barcelona zou jij aanraden en waarom?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter