blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Vrije tijd en cultuur

4 Manieren om Vaderdag 2020 in Barcelona te vieren

vader wandelt met kind door bergen
Geschreven door Daniella

Op 19 maart is het weer Vaderdag en we willen dan ook graag wat ideeën met je delen over hoe je deze geweldige dag samen met je familie kunt vieren. Je vader verdient immers het allerbeste, toch?

Lees rustig onderstaande ideetjes op het blog van ShBarcelona eens door en bekijk wat het beste bij jouw vader past.

Gerelateerd artikel: Cadeaus voor Vaderdag

Leuke ideeën voor Vaderdag 2020 in Barcelona

vader zit met kinderen aan water

Foto via Pixabay

Als je je vader graag wilt verrassen zoals nooit tevoren, kijk dan of er hieronder iets bij zit wat hij leuk zou vinden om in z’n vrije tijd te doen. Heeft een van deze activiteiten voor jou de juiste “wow”-factor om als cadeau te geven?

  • Laten we starten met een proeverij van ambachtelijke biertjes. Veel mannen kunnen een lekker, vers biertje van de tap waarderen. En een workshop met de uitleg van diverse bieren gecombineerd met tapas zal een onvergetelijk uitje worden. Je vader zal alles leren over het vakmanschap en de geheimen achter bier.

La Patente is een website waar je zo’n workshop kunt reserveren. Het ligt aan de Carrer de Villaroel in de wijk Sant Antoni in Barcelona. Je kunt hier zelfs een activiteit alleen voor jouw gezelschap boeken. De inhoud van de activiteit laat je alles ontdekken over zowel Catalaanse als internationale biertjes d.m.v. een proeverij. Behalve uitleg door een expert zijn er hapjes in de vorm van worst, kaas en nog veel meer lekkers. De workshops duren meestal rond de 2,5 uur.

  • Een andere manier om je vader te verrassen is het organiseren van een weekendje weg met het gezin. Wat dacht je van een uitje naar het platteland? Wanneer je de bergen ingaat kun je met het hele gezin van de landelijke natuur genieten en lekker wandelen en de omgeving ontdekken. Vergeet je fotocamera niet om deze bijzondere Vaderdag op de gevoelige plaat vast te leggen.
vader zit met dochter in gras

Foto via Pixabay

Rondom Barcelona vind je veel leuke huisjes, zoals bijvoorbeeld in beschermde gebieden zoals het natuurpark van Montserrat of het natuurpark van Montseny. Ook zijn er veel landelijke (en soms luxe) hotels die je van allerlei comfort kunnen voorzien. Je kunt dan het natuurlijke landschap combineren met een dagje naar het strand of een bezoek aan een andere stad.

  • Niet iedereen heeft een auto, laat staan een exotisch voertuig. Maar zo’n auto huren past binnen ieders budget. Dus als je een vader hebt die regelmatig zijn favoriete luxe automerk laat zien, kijk dan of je deze droom uit kunt laten komen door er eentje te huren voor een dag of weekend. Bij Drive me Barcelona kun je bijvoorbeeld een Ferrari of een Lamborghini reserveren. Je kunt ook een rondje circuit rijden of een uitstapje met een sportwagen maken.

Het bedrijf waar we het hier over hebben is gevestigd in La Barceloneta – concreet in Moll de Barceloneta – en ga er vooral een kijkje nemen wat ze aan auto’s te bieden hebben en welke voorwaarden voor luxe autohuur gelden. Je kunt natuurlijk ook direct online reserveren en op deze manier je bevestiging krijgen. Voor een reservering geldt altijd een aanbetaling van 10% en de rest betaal je op de dag zelf.

  • Een escape room is een spannende activiteit voor iedereen die met vader meegaat. Een paar uurtjes met je vader doorbrengen en samen een complex complot met gangsters oplossen, dat wil toch iedereen?

Het doel is om de middag of avond allerlei puzzels en raadsels op te lossen, om zo uit de escape room te kunnen ontsnappen. Roomin Escape is een van de bedrijven die dit soort activiteiten in Barcelona organiseert. De activiteit start met een ontmoeting op een bepaalde plek in Gracia, waar een speciale agent je verder zal inlichten over wat je moet doen om een echte detective te worden.

Hoe ga jij je vader verrassen deze Vaderdag?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter