blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Vestigen in Barcelona

Hoe gaat studeren er in Barcelona in 2021 aan toe?

lege collegezaal
Geschreven door Daniella

Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen en dus vragen we ons af: Hoe zal het zijn om in 2021 in Barcelona te studeren? 

De wereldwijde Corona-pandemie die in maart van 2020 begon heeft alle activiteiten op universiteiten en hogescholen in vele landen tot een halt geroepen. En net als overal, doet Spanje het ook: online lessen voor studenten verzorgen.

  • seizoenshuur barcelona

 

Een van de meest vervelende gevolgen was het vertrek van veel buitenlandse studenten terug naar hun thuisland. Ze vertrokken vaak pas halverwege het onderwijsprogramma.

Dit jaar zal het naar verwachting vergelijkbaar verlopen, al zal de situatie ook iets anders geworden zijn, want we hebben nu niet alleen bijna een jaar ervaring met deze nieuwe wereld, maar ook een vaccinatieprogramma dat op volle toeren draait.

studentmet zit op koffer

Foto via Pexels

Gelukkig heeft de studentengemeenschap de handdoek niet in de ring gegooid. Er is veel in het werk gesteld om de situatie in goede banen te leiden en vooruitgang te boeken.

Dus in 2021 kun je – net als andere jaren – gewoon in Barcelona studeren en dat kan voor veel studenten een unieke kans zijn. Het is uiteindelijk een van de beste plekken ter wereld om (een deel van) je studie te doen.

In dit artikel vertellen we je graag iets meer over hoe studeren er in 2021 in Barcelona aan toe zal gaan. Zo kun je makkelijker en beter beslissen wat je dit jaar met je studie wilt doen. 

📌 Studenten geven vaak de voorkeur aan twee- of driekamerappartementen die goed gelegen zijn, zoals bijvoorbeeld in de wijk Eixample. Hier kun je er een aantal vinden!

Waarom in 2021 in Barcelona studeren?

Als je er over na aan het denken bent om dit te doen, helpen we je met het verzamelen van argumenten, zodat je de sprong ook echt durft te wagen.

Barcelona is niet alleen maar een prachtige stad die rijk is aan cultuur en heerlijk eten. De stad beschikt ook over een groot aantal faciliteiten en diensten, waarbij het niet ontbreekt aan gekwalificeerd personeel dat buitenlandse studenten ondersteunt en op weg helpt.

Barcelona is ook nog een kosmopolitische en internationale stad. Elk jaar wordt het door mensen van over de hele wereld bezocht. Het is dan ook makkelijk om hier in verschillende talen – zoals Spaans en Engels – te communiceren. 

torre glories aan einde straat

Foto via Pexels

In 2021 naar Barcelona komen heeft volgens ons – en wij hebben natuurlijk wel een beetje een roze bril op – de volgende voordelen:

  • Gewenning: Zoals we al eerder aangaven is het lesprogramma door het onderwijzend personeel aangepast aan het nieuwe normaal die tijdens de pandemie is ontstaan. Dit betekent eigenlijk dat er al een flinke poos ervaring is met digitale toepassingen, waardoor iedereen er inmiddels aan gewend is.
  • Maatregelen: Het moet wel gezegd worden dat niet alles online heeft plaatsgevonden. Wanneer het kon, zijn lessen weer hervat. Dit betekende vooral dat examens weer zoals vanouds uitgevoerd zijn. Hierbij zijn alle veiligheids- en gezondheidsmaatregelen gevolgd.
  • Meer informatie over het virus beschikbaar: We leven nu met z’n allen bijna al een heel jaar met dit virus en dat betekent dat we ook veel meer weten dan een jaar geleden. We kennen de symptomen en we weten wat we moeten doen als we deze verschijnselen hebben. Dit betekent dat scholen, personeel, studenten en ouders ook veel beter op de hoogte zijn en weten hoe te handelen.
  • Vaccinatie: Gelukkig wordt in heel Spanje gewerkt aan het zo snel mogelijk inenten van de bevolking. De doelgroep die het het meest nodig heeft krijgt hierbij voorrang. Men gaat er in de planning van uit dat het grootste deel van de bevolking binnen een jaar na de start van het vaccinatieprogramma de twee inentingen gehad heeft.
  • Beperking van bewegingsvrijheid: Een andere maatregel die vanwege de veiligheid getroffen is, is het beperken van de mobiliteit van mensen. Onnodige reizen vinden niet plaats en dit helpt de verdere verspreiding van het virus tegen te gaan
dame doet mondkapje voor

Foto via Pexels

Wil jij de kans om in 2021 in Barcelona te komen studeren niet missen? Dan vind je hieronder een overzicht van de beste universiteiten van de stad.

Gerelateerd artikel: Advies voor wie studentenaccommodatie in Barcelona wil huren

Universiteiten in Barcelona (voor buitenlandse studenten)

Veel buitenlandse studenten komen in de stad studeren via het Erasmusprogramma of komen hier stage lopen, vaak georganiseerd via de eigen opleiding.

Hoe dan ook, er is een lange lijst met universiteiten en hogescholen in Barcelona, waar buitenlandse studenten prima zullen gedijen. De programma’s sluiten aan bij de behoeften van de studenten. Hieronder een overzicht van de meest bekende opleidingsinstituten:

Op de website van de gemeente Barcelona kun je zoeken naar het totale overzicht van aangeboden trainingen en opleidingen.

schoolcampus

Foto via Pexels

Helaas is het nog niet zeker dat het programma weer voor de volle 100% op de schoollocaties zelf zal plaatsvinden, waardoor het van groter belang is om geschikte accommodatie te vinden voor de periode dat het nog duurt.

Studentenkamers in Barcelona

Veel studenten in Barcelona kiezen voor het huren van een studentenkamer. Met een appartementje voor jezelf heb je nog iets meer privacy, dan bij een kamer en gedeelde faciliteiten. 

Huren voor de korte termijn (tussen de 32 dagen en 12 maanden) vraagt qua budget iets meer van een student, maar ook hier is vraag naar. Je kunt je woonruimte dan ook nog delen met andere studenten. 

Tijdeljike woonruimte te huur via ShBarcelona

Bekijk hier studentenaccommodatie

Tijdelijk huren: Wat houdt dat in?

Over het algemeen betreft het appartementen met meerdere slaapkamers. De appartementen zijn gemeubileerd en van alle elektrische apparatuur voorzien. Ook is de keuken en badkamer volledig ingericht en heb je de beschikking over beddengoed.

Het idee achter deze appartementen is dat ze geprepareerd zijn om er een bepaalde periode prettig te kunnen verblijven. Daarnaast slaagt ons verbouw- en designteam er goed in om appartementen om te toveren tot geschikte woonruimte voor buitenlandse studenten die naar Barcelona komen.

student werkt aan laptop

Foto via Unsplash

Je hebt nu alle basisinformatie die nodig is om aan je nieuwe studieavontuur in Barcelona in 2021 te beginnen. Mocht je nog vragen hebben, we helpen je graag. Samen lukt het ons om het perfecte appartement voor jouw verblijf in de stad te vinden. Wij zijn er voor je!

Informatie aanvragen 

Weet jij al wat je plannen voor je studie/stage zijn? 
Deel het met ons en de lezers in het commentaarvak hieronder!

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter