blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Vastgoednieuws

Zonder stress naar Barcelona verhuizen

katten bovenop verhuisdozen
Geschreven door Daniella

Verhuizen is niet altijd makkelijk, veel mensen vinden het al moeilijk om op een rijtje te zetten wat er allemaal in welke volgorde moet gebeuren.

Daarom wil ShBarcelona vandaag in dit artikel graag met je praten over hoe je woonruimte in Barcelona vindt en wat de beste manier is om te verhuizen.

Met onze adviezen zul je merken dat naar of binnen Barcelona verhuizen lang niet zo lastig hoeft te zijn als je dacht!

Gerelateerd artikel: Naar het buitenland verhuizen

Zonder problemen naar Barcelona verhuizen

Wat is je budget voor huisvesting?

huissleutels in handen

Foto via Pixabay

Het vinden van woonruimte bij een budget van €350,- per maand is natuurlijk niet hetzelfde als wanneer je €1000,- per maand te besteden hebt.

Voordat je naar woonruimte op zoek gaat in Barcelona’s districten en hierbij te veel tijd verspilt, is het dan ook handig om te bepalen wat je maandelijkse budget is. Zo kun je gericht op zoek gaan naar woonruimte, misschien wel in een van de goedkoopste wijken van Barcelona.

Wat je per maand kunt besteden aan een woning houdt natuurlijk direct verband met je financiële situatie. Heb je een baan? Dan zegt de richtlijn dat je maximaal 40% van je salaris mag besteden aan een huurwoning.

Als je nog geen werk hebt, hangt het af van je spaarpotje, of je daarmee de eerste maanden goed kunt doorkomen. Je kunt dan alvast settelen en werk zoeken, net zolang als de spaarrekening dat toelaat.

Denk niet te lang na! Het probleem van vraag en aanbod

Met andere woorden, wees er snel bij! Op dit moment is vroeg komen – of liever gezegd als eerste opdagen – belangrijk op de huurwoningmarkt. Zorg er dus voor dat je op de hoogte blijft van welke woningen er te huur zijn of binnenkort vrijkomen.

Dit werkt het handigst als je alerts aanmaakt binnen de belangrijkste websites of apps. De belangrijksten in Barcelona zijn: Idealista, Fotocasa en Habitaclia.

Er zijn echter ook makelaars die zeer actief zijn op social media. Door ze op de voet te volgen, kun je woonruimte ontdekken vóórdat het op de website of in de app verschijnt.

Gerelateerd artikel: Is het een goed moment om in Barcelona in onroerend goed te investeren?

Vraag om advies

kamer verven

Foto via Pixabay

Hoewel de verhuur tussen particulieren onderling sterk is toegenomen, wordt de service die door makelaars verleend wordt als zeer positief ervaren.

Een makelaarskantoor binnenstappen is daarom een uitstekend idee. Je legt de medewerker van het kantoor uit wat je zoekt en zij zullen dan al het zoekwerk voor je verrichten.

ShBarcelona heeft de beste appartementen in haar portfolio, zowel voor de verhuur als voor verkoop. Daarnaast werken bij dit makelaarskantoor deskundige professionals, die je prima op weg kunnen helpen in de vastgoedbranche.

Ze ondersteunen ook bij de aankoop van een appartement en begeleiden je tijdens elke stap in het hele aankoopproces.

Check of alles legaal is

Wanneer je een appartement gaat huren is het van het allergrootste belang dat je het hele contract naleest (of na laat lezen) en wanneer je twijfelt, vraag dan het makelaarskantoor naar wat bijvoorbeeld bepaalde clausules betekenen.

Naast de basisgegevens en de prijs (en of servicekosten bijvoorbeeld zijn inbegrepen) is het handig te kijken naar specifieke onderdelen, zoals: wie betaalt het onderhoud van de gemeenschappelijke ruimtes in en om het pand (de verhuurder of de huurder?), wie laat  reparaties verrichten en betaalt dezen, hoe lang is de minimale huurperiode en is er een bepaalde opzegtermijn wanneer je het appartement weer wilt verlaten.

En dan is het eindelijk tijd om te verhuizen…

Verhuizen, zeker wanneer het over een lange afstand bij een immigratie gaat, is niet bepaald goedkoop.

Een verhuiswagen rekent naar volume, dus voordat je begint met inpakken, is het handig om dat met je mee te nemen wat ook echt zinvol of waardevol is. Daarom enkele tips bij een verhuizing:

  • Ruim op en gooi weg wat je niet meer nodig hebt
  • Verhuis volle lades in een keer, zodat je alle losse spullen die erin zitten niet hoeft in te pakken
  • Verf muren in je nieuwe appartement voordat je het vol zet met verhuisdozen of begint met uitpakken
  • Plan, organiseer en vraag hulp, zodat niet alles op de laatste dag alleen op jouw schouders terecht komt

Heb jij nog nuttige tips voor een verhuizing naar Barcelona?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter