blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Onze adviezen

Naar het buitenland verhuizen

Je moederland verlaten is een van de moeilijkste dingen om te doen, zeker als het niet vrijwillig is. Veel jongeren in Spanje die hoogopgeleid zijn emigreren vanwege de kans op een beter bestaan. Ze verwachten in een ander land betere banen te kunnen krijgen en de crisis in eigen land heeft hier helaas grotendeels voor gezorgd. Deze crisis heeft een verwoestend effect op duizenden banen gehad en ondanks dat het herstel zichtbaar is, is het aantal en de kwaliteit van de banen nog niet terug op niveau. Vooral de jongeren in het land voelen zich beroofd van hoop op een goed leven. ShBarcelona geeft je graag advies, wanneer je erover denkt om naar een ander land te verhuizen om daar je talent te ontplooien.

Gerelateerd artikel: Naar Barcelona verhuizen

Kijk waar je met jouw talent goed terecht kunt

Foto door vikvarga via Pixabay

Wanneer je naar een ander land verhuist, besluit je vaak impulsief om de studie die je afgerond hebt, te laten voor wat het is en het over een hele andere boeg te gooien. Je pakt dan elk baantje dat je krijgen kunt. Het is natuurlijk beter om naar een land te gaan waar je met jouw talenten, opleiding en ervaring prima uit de voeten kunt. Lukt het je niet om in jouw voorkeursland een baan te vinden? Dan kun je natuurlijk altijd weer onderaan de ladder starten en met de tijd binnen het bedrijf groeien. Jezelf kunnen promoten en een goede CV schrijven zijn dan uitermate belangrijk. Je toegevoegde waarde laten zien en je originaliteit tonen, vinden bedrijven meer en meer interessant.

De taal

Foto via Visualhunt

Zodra je je bestemming hebt uitgekozen, ga je natuurlijk de taal leren. Op z’n minst wat basistaalvaardigheden, zodat je je in het begin kunt redden en eenmaal ter plekke verder kunt ontwikkelen. Natuurlijk helpt het als je een goede baan in het land van je bestemming kunt vinden. Je taal zal met sprongen vooruit gaan als het bij een lokaal bedrijf is. Als ze in het land van jouw bestemming meer talen spreken, zoek dan uit welke het meest gesproken wordt en focus je daar op. Er zullen meer deuren voor je open gaan, als je je hiertoe zet. Wanneer je eenmaal in het land aangekomen bent en je ontdekt dat de andere taal of talen ook veel gesproken worden, kun je je daar ook nog op richten.

Gerelateerd artikel: Bankrekening openen in Barcelona

Voorbereidingen treffen

Foto via Visualhunt

Het is belangrijk om geen losse eindjes achter te laten, zodra je uit je land van oorsprong vertrekt. Als je bijvoorbeeld voor onbepaalde tijd naar het buitenland gaat, verkoop dan het appartement dat je bezit. Je kunt het ook verhuren als je je hypotheek nog wilt afbetalen of nog niet zeker weet of je definitief niet terug zal keren. Het is ook goed om afscheid te nemen van alle spullen die je in je nieuwe land niet meer nodig hebt. Je kunt het via Marktplaats verkopen en er nog een beetje geld aan over houden. Vertrek je nog niet definitief naar een ander land? Sla dan de spullen die je wilt behouden op in een opslagruimte, totdat je weer terug bent.

Kosten van levensonderhoud

Het is van essentieel belang om inzicht te krijgen in de maandelijkse uitgaven van wonen,  boodschappen, vrije tijd en kleding. Zoek uit voor hoeveel je in het land van bestemming iets kunt huren, in welke wijken huurwoningen zich bevinden en of je jezelf daar ziet wonen. Hoe zit het bijvoorbeeld met de afstand tot je werk en is het een veilige buurt? Bekijk ook de kosten van supermarkten, scholen en andere vaste uitgaven. Met een goede voorbereiding maak je het overgangsproces en je start in het nieuwe land een stuk aangenamer.

Heb jij nog tips voor iemand die gaat emigreren?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter